Sunday, July 18, 2010

Tips meeting


15/07/2010(Thursday)-meeting. Sure korang ingat untuk orang bekerja office je.Buka mata cantik & minda cerdik tu. For me apa pun berkaitan dengan kerja, termasuklah kerja sendiri jumpa je orang dikira meeting, walaupun dimulakan dengan makan. Musim dating dah habis. Go go go girls!

boring ye...Fath nak cakap pasal meeting? Best la meeting, bila korang tahu cara yang betul nak handle-kan nya.mari berlajar!

1-Bangun Pagi

Meeting pukul 2 petang la. Tak apa la, kalau u all bangkit jam 12 pm otak dah tak sesegar diwaktu pagi.Nanti bila meeting otak letih dulu sebelum berbicara.

2-Sarapan

kalau meeting mula lambat lagi, makan la dulu alas perut, mungkin meeting tu mula lambat, mula la nak rasa berguling kelaparan nanti.Tapi kalau meeting mula dipagi buta pun kena makan juga.haha!bagi badan tenaga ok.

3-Wangi

Bukan sekadar jirus badan dengan air & sental dengan sabun, please...please la pakai perfume. Ni asyik pakai masa dating je.Nak pikat pasangan tahu, yang pasti pikat la kerja juga.

4-Make up

Lelaki pakai la gel rambut, sikat rambut tu bagi rapi dan kemas, girls ku sayang...touch up muka cantik korang tu . Tak perlu tebal 4 inci, sekadar bagi menyerikan muka u all. Dari partner business u all tu tengah serabut terus sejuk tengok kecantikan korang.kerja pun jadi senang.

5-Penampilan

Sila pakai office ware, bila lagi nak segak bergaya,kan. Lebih bagus if korang pakai baju yang sesuai dengan badan u all, jangan tangkap muat, lagi bernas pakai la ikut mood & trend. Kalau boleh hindarkan baju berbaju hitam ,automatik korang kurang ceria nanti.baju & pants trend terkini, kasut tu pula high heels dan selesa.Nampak u all ni berkeyakinan tinggi.



6-Salam

Salam sesiapa sahaja yang datang meeting. Kalau ada yang tak boleh nak salam tu..korang balas dengan senyum tanda mengerti ok. Jangan kata bukan2. Nak nalik nanti pun salam juga.Hormat la semua orang.Adat & sopan perlu ada ye sayang.

7-Fokus

Bila orang cakap, korang kena dengar & otak tu kena berada disitu sama. Jika mushkil dengan apa diperkatakan, sila tanya & bersuara la jika korang mempunyai point baik punya.

8-Rehat

Dating pun penat asyik nak berjalan je, meeting ni duduk je tapi otak penat tau, so..curi masa sedikit bagi rehatkan minda tu sekejap, tengok Fath slumber je baca newspaper. Ala...diorang pun nak baca juga.Nampak magazine, selak je...dari korang tertidur di atas meja tu nanti.

9-Makan

Meeting mana tak ada makan tu memang kejam. That's why la para business men & women ni semunya sihat belaka perutnya.haha! Nanti pandai2 la control & bersenam ok.



10-Berhubung

Kebanyakkan meeting memang jumpa orang baru, maka sila bertukar nombor talifon,add di facebook, mesej di email & sebagainya supaya senang ketemu kembali & tak putus berhubung.

p/s:10 perkara utama ni memang Fath buat & harus bila casting, & shooting juga.

No comments: