Sunday, April 25, 2010

gambar2 shoot drama Dendam Kesuma -23 & 24 April

with Mr.Odeng (executive producer)


23/04/2010(Friday)-Call time at 9am, tempat biasa, Bukit Cahaya seri alam, Shah Alam. 2 scene sepatutnya, terus pula mereka menambah 1 scene lagi..Fath ok je. memang bersungguh la.



aksi Dayang Bongsu (pengkhianat) nak melepaskan megat sharizal a.k.a ruy de aranjo (orang potugis)




aksi pembincangan


24/04/2010(Saturday)- sambung lagi ada 2 scene , tapi scene yang ke-2 last jadi scene yang last sekali, memang penat menunggu, then pada masa yang sama, gastric tiba2 menyerang, Ya Allah, perit tak terkata tapi teruskan juga nak habis kan shoot punya pasal. Drive balik sorang2 jam 12 malam pula tu...memang dugaan.

ada apa di dalam tu...hihi


muka penat nak balik...

p/s: segalanya berjalan dengan lancar dan enjoy...Hari demi hari Fath cuba memantapkan lakonan, maklumlah... Fath tak pernah mengikuti mana2 kelas lakonan, dengan niat mencuba, minat dan ia memang jiwa Fath. Atas tunjuk ajar director, pelakon2 vateran dan para produksi banyak membantu.Nantikan gambar2 untuk next week pula.

Wednesday, April 21, 2010

gambar2 shoot Drama Dendam Kesuma-20 April

20/04/2010(Tuesday)-calltime at12pm sampai je depan gate..calltime tukar at 6pm,terus ke Selayang jumpa doktor,then ke Kg.Baru then ke lokasi set di S.alam balik,1st time shooting malam, berkaki ayam dalam hutan lagi....lalu kaki ku digigit semut tanah..betul ke semut tanah?'cos dia dari tanah..kihkih.apa pun terima kasih sangat pada para produksi yang bertungkus lumus menyapu ubat pada kaki ku, dan memberi keselesaan sepanjang shoot malam semalam.

seminggu rehat dari shoot memang rasa lain, tapi ku rehat betul untuk otak,fizikal & emosi. Migrain datang juga tu..teruk ku diserang.Amat teruk.sampai tak boleh bangun.Alhamdulillah Fath dah sihat, tapi masih membekalkan ubat2 & amalkan cara hidup sihat.

thanks kepada yang tanya khabar & ambil berat pasal Fath.terharu.Harap semua kenalan ku berada dalam keadaan sihat.Korang layan la ye gambar2 ni..




Sunday, April 18, 2010

Billionaire by Travie Mccoy feat Bruno Mars



[Bruno Mars]
I wanna be a billionaire so fricking bad
Buy all of the things I never had
Uh, I wanna be on the cover of Forbes magazine
Smiling next to Oprah and the Queen

[Chorus]
Oh every time I close my eyes
I see my name in shining lights
A different city every night oh
I swear the world better prepare
For when I’m a billionaire

[Travis "Travie" McCoy]
Yeah I would have a show like Oprah
I would be the host of, everyday Christmas
Give Travie a wish list
I’d probably pull an Angelina and Brad Pitt
And adopt a bunch of babies that ain’t never had sh-t
Give away a few Mercedes like here lady have this
And last but not least grant somebody their last wish
Its been a couple months since I’ve single so
You can call me Travie Claus minus the Ho Ho
Get it, hehe, I’d probably visit where Katrina hit
And damn sure do a lot more than FEMA did
Yeah can’t forget about me stupid
Everywhere I go Imma have my own theme music


[Chorus]

Oh every time I close my eyes
I see my name in shining lights
A different city every night oh
I swear the world better prepare
For when I’m a billionaire
Oh oooh oh oooh for when I’m a Billionaire
Oh oooh oh oooh for when I’m a Billionaire

[Travis "Travie" McCoy]
I’ll be playing basketball with the President
Dunking on his delegates
Then I’ll compliment him on his political etiquette
Toss a couple milli in the air just for the heck of it
But keep the fives, twentys (?) completely separate
And yeah I’ll be in a whole new tax bracket
We in recession but let me take a crack at it
I’ll probably take whatevers left and just split it up
So everybody that I love can have a couple bucks
And not a single tummy around me would know what hungry was
Eating good sleeping soundly
I know we all have a similar dream
Go in your pocket pull out your wallet
And put it in the air and sing

[Bruno Mars]
I wanna be a billionaire so fricking bad
Buy all of the things I never had
Uh, I wanna be on the cover of Forbes magazine
Smiling next to Oprah and the Queen
[Chorus]
I wanna be a billionaire so frickin bad!



Ku suka ni...




Fanatik tetiba dengan AF ni kenapa ,sih?...kalau sesuatu tu menarik perhatian ku, pasti ku suka, selain sokong MAULANA, Fath suka persembahan ADIRA dan, yang paling buat Fath tak berkelip mata adalah persembahan SHAHIR, bukan kerana dia nampak mocho..(ada la sikit walaupun janggut nya dah tak de-laki ada janggut memang dapat menarik perhatian ku kihkih), tapi dia bawa lagu ziana zain ni memang best! terus terfikir David Cook, yang suka buat kelaianan pada setiap lagu yang dia nyanyikan. Ini antara yang nak sangat Fath tengok, pembaharuan! , make it different way but gorgeous!

Apa pun MAULANA, Fath tetap sokong kamu,yang punya cara tersendiri, hidup broadway!, tabah ye dengan apa pun yang dihadapi, ku faham. Eh?! lebih pula Fath ni....Macam Fath cerita dalam post http://sitifathiyah.blogspot.com/2010/04/af-8-konsert-minggu-ke-3.html , itu lah sebabnya.enjoy ye dengan clip video2 ni...





Saturday, April 17, 2010

gambar2 shoot Drama Dendam Kesuma-11 & 12 April

suka sangat gambar ni..'cos candid...



close up...


feeling...

para pelakon buat rehearsal

Fath dekat atas tangga tu...

with my assistant...Tiara...makan time..

Friday, April 16, 2010

When I look at You By Miley Cyrus



Everybody needs inspiration,
Everybody needs a song
A beautiful melody
When the nights so long

Cause there is no guarantee
That this life is easy...

Yea when my world is falling apart
When there's no light to break up the dark
That's when I, I...
I look at you

When the waves
Are flooding the shore and I can't
Find my way home anymore
That's when I, I...
I look at you

When I look At You I see forgiveness
I see the truth
You love me for who I am
Like the stars Hold the moon
Right there where they belong
And I Know I'm Not Alone.

Yea when my world is falling apart
When there's no light to break up the dark
That's when I, I...
I look at you

When the waves
Are flooding the shore and I can't
Find my way home anymore
That's when I, I...
I look at you

You appear just like a dream to me
Just like Kaleidoscope colors that
Cover Me, All I need every
Breath that I breathe don't you know
You're beautiful...

Yea Yea Yea

When the waves
Are flooding the shore and I can't
Find my way home anymore
That's when I, I...
I look at you
I look at you

Yea Yea Oh OH OH

And you appear Just like a dream
To me.

Wednesday, April 14, 2010

derma darah kali ke-7!

suka3!!


14/04/2010(Wednesday)-Kali ke-7?! pergh!!!tak sangka! setiap 3 bulan sekali pasti datang ke Pusat Darah Negara(PDN) untuk derma darah. Sudah jadi kebiasaan. Jangan risau ye orang diluar sana, darah Fath tak ada penyakit...ku tak merokok, tak minum alkohol, tak makan b**i, makan pakai duit sendiri...hasil pencarian ku...& ku ikhlas nak beri kepada yang memerlukan.Terima lah darah O ku ye...siapa dapat tu, alhamdulillah.



makanan yang diberi oleh pihak PDN,Thanks!!


p/s :ringkas je post Fath sekarang ni...masa tak cukup...tapi darah Fath cukup untuk didermakan kepada yang memerlukan, korang yang boleh derma , apa salahnya dermakan...sama2 la kita cari pahala selain duit.

Tea time!!!

with hot lemon tea w/ honey ,skrip, schedule, Muslimah magz & Si X


13/04/2010(Tuesday)- break!!!!break time.....dari shoot, tapi still kerja di kantor, ku baget nak workout kat gym tapi kaki ku sengal tahap naik tangga pun sakit. so..lepak minum petang itu nikmat yang dicari..hahaha!!

lepak dengan Abang Halem & his friend, memang kelakar..cerita pasal hantu..ngada2 nak takutkan sesama sendiri..

Actually nak kongsi cerita pasal dessert kat bawah ni...

harus cuba dessert ni!!!order kecil tapi sampai..mak ai!!!besar gila!!

muka mengantuk kenyang tahap malas ni, bukan senang nak lepak macam ni...dah la tak workout ,makan pula lebih2....hati ku senang........

p/s:Alhamdulillah...rezeki hari ni...so yummy!!!!

Tuesday, April 13, 2010

Muslimah Magazine issue April 2010

Cover


Fath di bahagian ruang iklan for ID Perempuan & Zaiton Alias Collection

P/s :Dapatkan dipasaran..ada banyak topik yang best..

shoot Dendam Kesuma- scene 29,30 & 24 (episode 6)

Dayang Bongsu

11/04/2010(Sunday)-Hari pertama shoot bagi watak Fath sebagai Dayang Bongsu ni memang agak mencabar,dengan panas nya, semua orang mandi peluh tahap hujan ...hihi...antara dugaan shoot dalam hutan, tapi tak la hutan sangat..majoriti shoot di perkampungan rumah melayu di Bukit Cahaya seri Alam, Shah Alam. sesiapa larat ,datang la tengok..hahaha..jauh ke dalam...Fath parking depan guard di pintu masuk then call produksi pick up Fath,senang.

Mula2 serious ada rasa gementar sedikit 'cos fath tak sempat nak menjiwai watak dayang Bongsu ni lagi 2 hari sebelum shoot baru dapat skrip. Tapi Fath dibantu beberapa orang produksi tips2 bawa watak ni dengan baik.Alhamdulilah ku boleh.watak perempuan pertama yang di shoot...production ni memang best.mereka sporting..ramah..menolong...& kelakar.


Dayang Bongsu & Kitul (yang banyak membantu Fath, scene kami selalu bersama)

with my assisstant di lokasi set, Tiara..she's so nice..banyak menyenangkan Fath & rakan borak di set juga.

tenung skrip je...

12/04/2010(Monday)-Hari ke-2 pula paling best 'cos scene Fath 1 je..calltime at 11am tapi start shoot at 4 pm, gila bosan menunggu , dah la Si X (my 2nd handphone ) baterry kong... mengguling la kat bilik konti..skrip, semalam lagi dah hafal...lepas ni kena bawa kerja2 dari kantor ke set pasti tak bosan dah, orang bawa laptop pun sia2 'cos coverage memang tak de.hahaha!!!

bosan menunggu, ni antara pic yang Fath snap

muka lapar tunggu lunch....make up 3 jam lebih awal...

muka lepas shoot..ni bersama perlakon Rashid Jaafar sebagai Datuk Mandaliar...kami pembelot..haha!!

3 scene Fath dah beres selama 2 hari, tinggal lagi 9 scene lagi...ikut schedule next week mula scene ke-4 for Dayang Bongsu.InsyaAllah...mungkin juga dipercepatkan...anything ikuti perkembangan shoot ni lagi nanti ye...

p/s:nanti Fath akan cuba bergambar dengan kesemua pelakon dan minta copy photo dari Director a.k.a Uncle ok.

Si Ayam Penyet

Ayam penyet

09/04/2010(Friday)-semalam lepas shoot F&N TVC, Fath & Cherap memang berhasrat nak makan ayam penyet 'cos dekat benar la dengan tempat shoot, dah ..shoot habis jam 10p.m , jadi kempunan la...

semalam punya appointment untuk fitting baju pun tak dapat ditunaikan....erm...masa memang tak cukup, nasib Fath baik production ok je Fath datang hari ni...datang2 nak fitting baju & sign contract..tetiba diorang kata watak Dayang Bongsu kosong. Sepatutnya nya kawan ku Jeany, she's can't make it 'cos ada komitment dengan class(on weekend) & konsert double trouble yang dia organize kan tu. Kalau tak ,pasti kami boleh berlakon sama2, tapi...ini rezeki Fath...dapat watak lebih mencabar dari Mawar.meraka mempercayai ku. Allhamdulillah lagi.Ya Allah, hamba MU ini bersyukur tidak terhingga akan rezeki yang KAU berikan ini.Terima kasih sangat kepada yang mempercayai Fath dan mendoakan yang baik2 untuk Fath.amin.

Nak cerita ayam sebenarnya kan?....1st time Fath dengar orang bising2 kata ayam penyet ni sedap, mula la Fath teruja & siap imagine ayam ni mesti special...last2 ku datang je di The Curve, Mutiara Damansara... selepas fitting baju ...la...macam restaurat fast food...tak pe..cuba order dulu...oh tidak..ayam goreng biasa,tempe & tahu goreng je ke....ku bayang kan sesuatu yang unik...tu la internet ada tak cari kan...serious agak kecewa. tapi ramai gila datang makan macam sedap sangat. kalau u all turun Jakarta @ Bandung..ni semua berlambak boleh jumpa...nama pun makanan dari Indonesia..tapi kalau Ole-Ole Bali memang terbaik!!!ku tak kisah harga janji halal dan sedap beb.


cara tapau yang terbaik!hahha!!

avocado dessert ni nampak sedap..tapi tak boleh bla untuk tekak ku...Bro Lan tapau bawa balik....neway ku enjoy..

minum petang ku dikala hujan...

rushing terbang ke production semula yang dekat je....dengan Curve sign contract then terus ke Cheras jumpa Deng & Cherap, 'cos dah seminggu lebih tak jumpa Deng & esok Cherap nak balik.....Selamat pulang ke Brunei,Cherap!!

p/s :Fath sangat sibuk bulan ni.....maaf post lambat...hihi

Sunday, April 11, 2010

F&N TVC

Mari masak kari ayam, then 3 layer tea, kiwi juice & caramel

08/04/2010( Thursday)-Shooting!!Love my career so much!!!suka sangat bekerja!suka sangat TVC( TV commercial)!!!Kali ni Fath tak buat casting pun, tapi production terus call Fath untuk shoot.WOW!!!! gila excited!! production yang sama buat Garnier TVC & Canon TVC Fath,yang korang tengok kat video atas ni...love so much this production!!mereka sangat profesional!!!!baik, rajin, & pelbagai lagi...suka bekerja dengan mereka. Start dari production ni la career Fath sebagai model bermula....

F&N TVC ni bila dah keluar nanti , confirm korang tak kenal Fath 'cos hanya tangan je akan keluar, hand talent ok.hihi..kini tangan pun Fath dah letak rate.hahahah!!harus di-insurans -kan ke??ingat JLO ke nak insurans -kan part2 body tertentu..gitu kan.


Buat pertama kalinya, bukan muka Fath di-make-up kan tapi TANGAN..lihat gambar kat atas ni memang tak payah pergi spa @ sebagainya...free je.Di make-up dengan make up khas.


Class gitu Kuku make up artist

dia juga yang make up -kan Fath dalam Canon TVC


paparazi dimana2...hahaha!!

mula2 baju ni.....tapi susah nak masak dengan lengan panjang


kemudian baju ni pula...

test dulu...director serious je kat sofa tu..


akhirnya, pihak F&N nak baju biru (kasi sama dengan tin susu), ni la chef sebenar....CHEFF MATT

lihat hasilnya....

calltime at 2pm, shooting bermula at 3 pm..habis at 10 p.m, letih berdiri...tangan tak letih pun.Susah juga ye buat iklan makanan ni, everything must be perfect! air tumpah setitik pun ...CUT!!! do it again..hahaha!!apa pun director memang sempoi...siap tolong basuhkan pinggan for shoot ok...produksi best,semua jadi best.

bahan2 untuk kari ayam

Cherap yang menemani ku sepanjang shooting ni...

tak kan tengok sorang je kot Mr.Director.....

Mari tengok ramai2..

serious sarapan just roti then pukul 7 malam baru dapat lunch & dinner...kalau shooting bedal je apa yang pihak produksi sediakan...janji halal.

nak tunjuk tempat makan kami cantik!cafe studio ni...

p/s: ALHAMDULILLAH tidak terhingga ke hadrat ILAHI. rezeki yang DIA beri kan ini.Membuatkan ku semakin ceria dan bersemangat dalam hidup ini.