Sunday, October 31, 2010

Ahmad Wafi

Best dapat anak sedara!

30/10/2010(Saturday)-Oh minggu yang sangat mencabar walaupun tak ada orang cabar. Kekuatan diri & keikhlasan hati tercabar habis!Nak terang satu persatu pun macam berat. Sibuk teramat sampai tidur pun tak cukup. Demi kasih sayang. SAYANG. seribu kali sayang Fath tak boleh juga cerita pasal apa pun.Hint pun tak boleh.Kecuali pasal baby boy!Ahmad Wafi! anak buah?! oh kakak ku tak buka 'kilang' lagi pun.



Dah celik nanti WAJIB tengok auntie Fath ok.

with Hajar datang melawat di HUKM


p/s:saja nak kongsi cerita, Fath dah dapat anak sedare ke-5.hihihi,Fath?tunggu je la ye.

Thursday, October 28, 2010

Shooting GIANT Corporate Video & TVC



25/10/2010(Monday)-
Mari bekerja!Shooting kali ni tanpa casting terus fitting baju on 24/10/2010 then terus bertungkus lumus shooting 2 hari di Giant,Kota Damansara.Seawal 7.30 a.m Fath dan talents yang lain dah terjegat di lokasi set. Shooting kali ni antara yang senang & enjoy lagi relax tanpa pressure. Buat pertama kali Fath shooting tvc dengan ramai talents di set.Kecoh memang macam pasar,Pasar Giant. Keramahan kesemua talents membuat kitorang tak rasa tempoh masa yang panjang selama lebih dari 12 jam,sehingga lewat jam 10.30malam baru wrap.


bersama talent cilik,Maisarah

with 1 of the talents,Nadiah Musa as a mother

kusyuknya director

talents utama yang menjayakan Giant corporate video & tvc


Thanks to Chilli Pepper bagi kami makan banyak!so yummy!

my pix masa fitting


terjumpa la konon

Fath memegang watak sebagai Female executive. Paling menariknya..Si Female ni ada pasangannya, iaitu si Male executive. Sounds agak kelakar cos Corporate video pun ada cerita cinta ok. Dari mula menolak troli memasuki GIANT si Male executive ni memang dah ternampak Si Female ni, mana sahaja lorong yang mereka pergi pasti terjumpa ,sehingga kan berlakunya pelanggaran troli sesama sendiri & berakhir menukar no.talifon di JCO cafe.hahaha!I like the story!

male & female executive

kami dah macam adik beradik


p/s: tersangat la best shooting.Hampir semua shooting best belaka.Fath ada cuti seminggu je lagi sebelum mula shoot drama 13 episode.Nak tahu cepat ,boleh la follow Fath di twitter

Shooting film Dari Kerana Mata


Fath & Awie

24/10/2010(Sunday)-shooting!!bermakna Fath HAPPY!, kali ni hati melonjak gembira lain macam sikit tapi agak relax, buat pertama kali Fath mula mencuba berlakon untuk filem pula,secara tak sengaja sebenarnya.Apa pun Fath nak berterima kasih khas buat director & producer filem ni, Malisa Saila, kerana memberi Fath peluang untuk bekerja dengan beliau. Thanks juga to Gjie,Finaz & Judge, cos galakan & dari korang la Fath dapat jumpa Kak Lis.


Walaupun hanya 1 scene sahaja, tapi ia amat bermakna buat Fath untuk lebih mempelajari dalam bidang lakonan ni.Lebih ramai dengan kita bekerjasama ,lebih banyak pengalaman, Pengalaman hidup la yang Fath kumpulkan.

Thanks lagi cos Fath mulakan scene pertama & hari pertama filem Dari Kerana Mata ini bermula shooting.Enjoy gila!!!pelakon utama adalah Awie,dan lebih mantap lagi adanya Vanida Imran, Fasha Sandha, Sazzy Falak &etc.


Thanks to Dee yang telah mencantikkan Fath seperti "Marsha Lodeh" katanya..neway, tahniah!atas kemenangan Dee, anugerah kostum terbaik melalui filem Magika di FFM23.

inilah scene kami ber-dating naik motor sama2 ok.awwww!!!!

with Finas a.k.a PA Noryn Aziz

MuahMuahMuah!!!! I penonton setia cili padi tau!!

Harap kita berjumpa kembali & dapat bekerjasama lagi, sangat2 hargai!Thanks kepada semua crew juga.Jangan lupa nantikan tayangan filem ini nanti di pawagam!

p/s: lepas shooting terus lari fitting baju untuk giant corporate video.

Wednesday, October 20, 2010

Rasa Hati

masih muda kan

21/10/2010(Thursday)-Patutnya I tutup.Tutup hati?tu 6 month ago.Tutup lampu nak tidur. Mata bulat ala Tupai ni so terus ON computer untuk berceloteh sorang2.I think for this entry, Fath gelarkan membelut sorang2.Apakah TUPAI?BELUT? boleh la u all follow me on twitter confirm lebih faham.hihi.

Macam mana nak mulakan yek?selain bismilah..Fath saja nak kongsi RASA HATI Fath kini. Selain bahagia,gembira, Fath rasa lebih dari tu. Orang2 yang tersayang & rapat dengan Fath pasti dapat agak 100% apa yang Fath nak katakan. Dalam masa2 kita menghargai orang, hakikatnya kita tak perasan ada orang yang lebih menghargai kita.Setuju tak statement ni?Itu yang berlaku pada diri Fath.Thanks a lot to TOMAN.

Siapakah?biarlah rahsia.Si Toman ni confirm baca punya entri ni.jom kutuk!hahaha!Mu baca sambil senyum manis je la ye.kahkah!1st I wanna say thanks cos memahami,terima seadanya & tahan dengan diri ku.Bukan senang ye, cos ramai2 yang Fath kawan ada yang merajuk, terasa hati, simpan hati, etc.Sampai dah malas,pasrah & bosan dengan semua tu.Bab HATI ni 200% Fath tak dapat buat apa2 pun. Hati mana boleh menipu, mulut lebih bijak dalam perihal tu but remember bukan untuk hati.

Apa yang Fath rasa 2 tahun dulu dah pun di bicarakan.Lega tak terkata!simpan macam ais batu dah.Segala yang Fath cari & inginkan sudah ada dalam 1. Alhamdulillah. Hidup ni lebih bermakna rasanya.Seadanya Fath terima. Disebalik kekecohan mulut ku ni, hati ni bergelora dengan kehidupan sekarang ni.Sibuk bekerja tidak menghalang RASA HATI untuk menguasai.pergh!!ayat Fath dah memBELUT!haha!

Itu je la klu yang boleh Fath bagi, Atas nasihat & sebab2 tertentu entri kali ni bukan la public sangat.Tapi sedikit sebanyak Fath tetap nak kongsi dengan pembaca blog Fath.

p/s:always in my mind & heart!!xoxo!

PARAMORE live in KL

rock & roll

19/10/2010(Tuesday)-RIOT!!!!!PARAMORE!!!huh?!apakah ini?pada yang terpinga kebingungan sila google if tak kenal my fav band ni.Buat pertama kali PARAMORE turun MALAYSIA!!.macam dah bernazar..if mereka yang awesome ni turun KL, confirm Fath pun turun sama. Nak layan senang tapi kalau tak ada geng jatuh kepasrahan la, Alhamdulillah Fath dapat geng sekepala ,Syu (kawan Enya). Syu memang kaki attend konsert.

rambut & muka sebelum sampai stadium*molek lagi

Fath bersiap punya la awal, orang lain lagi awal rasanya.jam 3 petang dah start blow rambut..1 jam layan rambut je *penat.Kami tiba seawal 6 petang.1 jam bertenggek tepi pintu gate, petua Syu 'tak payah sopan sangat la nak Q' TERBAIK!!! tepat at 7pm gate dibuka, serbu menyelit la kami tanpa bersalah, kira halal la ye..thanks cos tolak kami terus masuk awal.hahhahaaaaa!!

bukti paling kukuh

muka nak serbu pintu gate,kami hebat potong Q

Khas buat pengunjung blog Fath. ni antara pix terbaik yang di snap oleh Syu.Thanks Syu!!!*korang tak akan dapat dimana2 melainkan dari kami.hihi

Vocal HEYLEY memang ROCK terbaik!! lalak non-stop tu..tak kira la pula berapa banyak, pembukaan Y2K menguasai suasana stadium, tepat 8.30pm PARAMORE terus beraksi dengan lagu ignorance bagai histeria dah kami, plus! Fath tak ada suara cos batuk since last week*seksi siot suara ku.awww.Tak payah jealous melulu cos I masih boleh menyanyi bersama-sama 8'000 penonton yang hadir.Antara lagu yang hits didendangkan Decode, the Only exception, That's what you get, Crushcrushcrush,brick by boring brick,pressure, Careful dan banyak lagi..last sekali lagu misery business sebagai penutup.

kental habis!!haha!!

pix ni buat Fath nak cium Syu!! terbaik gila!!see...me & PARAMORE tengah perform tu.

muka lepas 'workout' RIOT!!

percaya dah kan?!i'm superb HAPPY

Puas hati sangat!!joget sakan kalah la orang dekat clubing.hahahaaha!! oh Fath sungguh memilih konsert mana yang harus dilaburkan. Kalau setakat 2 3 lagu je best, manakan berbaloi kan..tapi PARAMORE berbaloi baloi.Next time if PARAMORE datang lagi confirm InsyaAllah Fath datang lagi.

senget dah!pose before pulang nak keluar parking jam la




exclusive! di entri kali ni..Thanks Syu for this video!!sedaya upaya Syu record kan untuk tatapan u all.layan...

p/s: Thanks to Syu cos berjaya dengan jayanya jadi geng konsert Paramore bersama, 'welcome to family kata Heyley' letih dah nak taip over dikala tengah pagi buta ni.LOVE PARAMORE FOREVER.daaa.

LOVE weekend!!


17/10/2010(Sunday)-
Selamat penganti baru & semoga bahagia ke akhir hayat! khas entri kali ni dimulakan dengan ucapan. kepada yang masih tak tahu lagi, minah empunya blog ni memang gemar bertandang ke majlis2 meriah sebegini. Selain dapat mengeratkan silaturahim sesama manusia, dapat kenal orang baru, makan, cuci mata (suasana cantik) & mencantik.

Untuk kali ni thanks to si Pak cik Nikman, cos jemput Fath datang ke majlis resepsi si pengantin lelaki (kawan Nikman) di Damansara Height ni,mungkin ada yang terlepas entri majlis akad nikah pasangan pengantin ni, sila rujuk di bahagian 'blog archive ' ok.*sila jangan malas.

Tak sia-sia Enya menemani ku, dapat jumpe kawan UNITEN nya.

Fath nak kongsi sikit cerita, sikit je..bermula semalam 16/10/2010 (saturday) bermula satu 'cerita baru' lebih ceria, lebih bahagia & lebih bermakna. Sorry terpaksa buat u all panas bontot lagi tak senang duduk, Fath dapat bagi 'klu' je, Fath lebih selesa untuk menyimpan terlebih dahulu. Kepada yang dah tahu ,Fath minta jasa baik simpan dahulu atas sebab-sebab tertentu.*suspen siot!!!hahaha!

Jangan meroyan tetiba ye..adakah tersalah uplod pix?!, actually..lepas kenduri kahwin tadi Fath terus pergi casting..alang2 sehala pulang.layan je la gambar-gambar ni macam biasa .thanks guys!

dah buang tebiat agaknya ni..

P/S : Awal bulan 11 Fath akan mula sibuk dengan shooting drama, drama apakah?! tunguuuuuuu

Friday, October 15, 2010

shooting Innershine Tvc


14/10/2010(Thursday)-Happy Birthday!!! to LizaRazak!!! sweeet 26! mu tua!cos aku masih 24!*belum bulan 12 lagi kan.Kalau nak hadiah sila turun KL.maceh.sempena birthday mu sista.Aku shooting la, konon nak lari dari sibuk ber-tweet dari baca hari makan sedunia mu itu.*dengki gila.haha!

Sedang elok Fath diulik mimpi entah apa entah (tak mimpi pun sebenarnya), si dong dang (talifon) menjerit2 (berbunyi), tertera pula nombor yang Fath tak kenal..sekali..Seewan la..bukan sawan ye, mahupun chawan.haha!dia tak baca blog ni.*kira halal. Ingatkan dia call suruh datang casting, tapi kecemasan habis! featured talent tak dapat datang shooting. Di indahkan cerita..Fath sememangnya free dari mana2 komitment kerja lain.Terus setuju tanpa ragu. My lovely production ever yang bagi job!!DMO Production! fath memang tiada masalah langsung bekerja dengan diorang selama 3 tahun. Nasib call time petang so..sempat nak kemas si Chinta (kereta) ala store dah pun.

Ingatkan shooting kat office jauh2..rupanya shooting kat sebelah office DMO je..Korang layan lentok la dulu pix di bawah ni..nak minum air jap,haus.

tak suka ikat rambut.Sara, kau saja kan!*sara tu make up artist

siap!!I ok je..tak berapa sihat sebenarnya

oh ye! ternyanyok macam LizaRazak pula(sayang kakak) bodek dia, kenalkan...pemenang contest pencarian si mata cantik Innershine!!Masing2 masih muda 22 & 18 tahun serta bujang.* I terasa tua tetiba.

Agak 4 jam menunggu scene kami, maka..layan sungguh desperate housewives sambil makan dominos & McD.*macam mana nak diet la.Thanks DMO!

with River, bapa dia suka nama anak dia macam tu cos alam semula jadi katanya.pelik la.*anak client(innershine)

Memang sempoi la shooting hari ni.Habis scene Fath je..chow terus .Pecut balik rumah.Itu lah selalunya Fath bila bekerja.Macam biasa..Fath seronok dapat bekerja (shooting).

p/s:nantikan iklan ni keluar diseluruh stesen TV (Malaysia)pada pertengahan/hujung November.