Tuesday, July 27, 2010

Mohd Viva



25/07/2010(Sunday)-Weekend memang terbaik dari yang terbaik.Sejak bekerja sendiri tak bermakna hidup ni bersendiri, bertambah sibuk bersama family & sahabat handai tercinta. Dalam masa yang singkat je banyak perkara berlaku secara pantas.Sweet memori tu paling menakjubkan.

Kalau dah sampai nak hang out sama2 pun kena book, tu namanya YB (Yang Busy), haha!! Fath as YB ,tetap mengutamakan sesiapa yang dah booked dulu. 1st meet Faridah & Asiyah for our reunion singkat lagi pantas, urgent cos Faridah mahu pulang ke Perak ,tengah hari then Sarawak, she's still study lagi. Sorry kawan2 yang lain..bukan tak nak ajak.Reunion bulan puasa nanti tetap kita buat sama seperti setiap tahun.

Oldtown White Coffee

Tak dibuat orang ,reunion di waktu breakfast.Tapi ia lebih berbaloi.hahaha!So..jadi girls talk la dari mula sampai habis..Para jejaka diluar sana....kalau U all nak tahu apa yang selalu girls bising2 kan dalam girls talk ni..Fath dedahkan 1 topik la.*Sorry ladies...I jadi talam..kuih talam.

Hati Lara

hahaha!Perfect babe!cos kami semua tengah SINGLE, bukan mengutuk ,jauh sekali untuk menghentam kaum adam..yang sweet-nya kami kongsi cerita bagaimana mengubat hati lara.

-Biar apa pun yang berlaku dalam hidup kita ni, Ucapkan lah SYUKUR!. Jangan sesekali persoalkan kenapa nasib korang. Allah mengetahui semua yang kita alami. Malah, DIA yang menentukan jalan hidup kita.

-Yakinlah Allah tahu apa terbaik untuk hidup kita. Kita hanya melihat satu langkah di depan tetapi Allah melihat sejuta langkah kita terlebih dahulu. Kalau sudah tersurat si dia bukan untuk kamu, itu sudah ketentuanNya.

-Relakan pemergiannya, Relakan dia pergi jika cintanya bukan milik korang. Berdoalah kebahgiaan dia. Memang sulit sekali melihat kebahagian insan tersayang di sisi orang lain. Namun teruskan mendoakan dia. Nescaya, ketulusan kamu akan mengubat hati sendiri juga. Nyatakan dengan jelas korang sudah merelakan dia pergi. Sehari-hari pasti jiwa korang akan sembuh seperti sedia kala.

-Percayalah adanya hikmat di sebalik kejadian ini. Perasaan cinta adalah anugerah yang tidak perlu dikesali kehadirannya. Tetapi Allah tidak mengizinkan korang bersama mungkin kerana ada sebab musababnya tersendiri yang hanya DIA maha mengetahui. Pasti Allah sedang melakukan yang terbaik dalam kehidupan korang.

*Get it?Forgive & forget ye.

Fath beli warna hazel, nanti dah pakai akan ku tayangkan dalam blog ni, ok sayang semua.


flea market

habit suka beli teddy bear tapi untuk orang lain

I love flea market!!hihi...tak sangka ada di Metro Point, Kajang. Turun la! every Sunday from 10am to 6pm. Cari barang lain jumpa benda lain, Layan flea market then kedai2 pula..perempuan2..nafsu berbelanja ada2 sahaja.

Single club!

Kopitiam Bangi

Pecut dan terus pecut dikala sengal kengantukan dalam keadaan hujan ke daerah Gombak...untuk 2nd appointment iaitu minum petang.Sweetnya si Toman order sandwich ni..chef tengah jiwang ke apa? sampai sos dilukis bentuk 'hati'.hahaha!

Ya udah sih..terus pula ke temu janji ke-3, di The Curve.Coklat!tak bermakna hidup I tanpa coklat. Thanks to Abang Lan yang suggest-kan untuk bedal coklat & buah!Sumpah sedap!

saja bagi korang jealous dengan adegan ni,ngeh3!

Theobroma Chocolate Lounge

Khasiat buah *bukan sekadar makan

KIWI

-Buah kiwi bersaiz sederhana boleh membekalkan 75mg vitamin C. Sebanyak 120% vitamin C keperluan harian dibekalkan oleh buah kiwi.

-Buah kiwi baik untuk gigi kerana boleh mengawal asid askorbik.

-Buah kiwi mengandungi vitamin E serta kandungan enzim & pembersih yang mampu mengekalkan kecantikan kulit.

-Selain untuk kulit ,Buah kiwi juga dimanfaatkan sebagai perlindung kepada rambut yang diwarnakan supaya tahan lebih lama.

OREN

-Buah oren mudah dihadam serta cepat meresap ke dalam darah.

-pelbagai khasiat seperti vitamin A, B,C dan kalsium. Ia juga mengadungi sodium, potassium, magnesium, sulfur & klorin.

-Kulit buah oren sangat berkesan merawat masalah jerawat dan jeragat.


Strawberry

-Strawberry sesuai untuk diet penghidap diabetis kerana hanya mengandungi sedikit gula.

-Keperluan vitamin C bagi orang dewasa dapat dicukupkan dengan pengambilan 8 biji buah strawberry setiap hari.

Daun strawberry juga berkhasiat kerana memiliki zat astringen yang mampu menghentikan sembelit dan cirit birit.

-Pengambilan strawberry secara teratur boleh menghaluskan sarta menjadikan kulit lebih cerah & bersih.



Bukan nak bagi U all muak dengan pix karaoke ni..tapi tu la hakikatnya..Fath jadi penyanyi unuk 2 hari berturut-turut .Kali ni di Red Box, The Curve.


Which 1?

Last sekali baru lah nak explain siapa Mohd Viva? Nama yang dipilih oleh Si Toman untuk kawan baru dia...tu..teddy yang dekat atas ni. Thanks cos terima Mohd Viva dengan baik.


P/s: Kadang2 sesuatu perkara tu tak perlu dirancang, Biar ia datang dengan sendirinya & secara natural cos ia lebih bermakna & penuh ikhlas.

3 comments:

lizz said...

bangga lak i dapat kawan ngn YB!!!! hahahaha. name mohd diva tu bley lagi best. harap maklum!berilah name toman je trus.wakakaka.

hati lara???hatiku lagi lara sengsara kot tp layan....wakakaka

nikman said...

haha sengal gak la nama tu..
tu nama dalam IC.. nama glamor xreka lg.. jap nk pikir..

siti fathiyah said...

hahahhahahahahha!gila pantas korang mengomel disini.hak toman utk bg nama buat mohd viva, hak aku nak bg nama kat para kitten mu ,lizz.nikman, jom kita sama2 serabut pikir nama.adoyai.