Thursday, January 19, 2012

underwater photo shoot


Air. Nak cerita pasal air? tak ghairah pun nak baca,kan.. pasal apa Fath buat?makan, kenduri kahwin? shooting? holiday?teka la.... (krik..krik..krik..) ok, ni pasal aktiviti baru Fath yang mungkin ada yang belum tahu atau pun ada yang nak tahu lagi & pada yang tak nak tau pun akan tahu..haha.

Actually Fath takut air, maksud Fath takut nak main air.T.A.K.U.T. sebab tu sampai sekarang masih tak tahu berenang.please jangan gelak kan I, yang tutup mulut dengan tangan tu pun, jangan. Buang rasa takut bukan macam buang sampah tapi macam buang tebiat, bukan senang. gigil jiwa. Tutup mata pun tak boleh. Tapi ada Sesuatu yang memanggil untuk rela kan hati masuk swimming pool?! gulp!

Photo shoot. siapa tak nak. fav! Maka bermula la rutin main air. gila. Makin lama makin seronok. Kekadang tu gentar juga, bila teringat yang tersayang..terus membara (macam tak ada kena mengena pun).

Ada 3 sebab kenapa nak buat semua ni.>shaking< 1) Kakak,abag ipar & tunang adalah diver. 2) underwater photo shoot belum di gilai lagi di Malaysia 3) boleh buat business :D, sementara tak ada shooting boleh la MAIN air. Paling superb best dapat ramai kenalan baru terus ada project dengan Karangkraf. nanti Fath akan bagi tahu, bukan di entri ni. tunggu sahaja ok.

Kepada yang berminat nak sertai underwater photo shoot boleh la email Fath : fath_thiyah@yahoo.com , nak belajar jadi model ke.. photographer underwater ke..nak scuba diving ke. kepada make-up artist, director, crew2, pihak media dan seumpama dengan nya ..sangat dialu-alukan.



p/s: Fath masih dalam training

Thursday, January 5, 2012

New year 2012 di Langkawi



--------------------------------dan dia bukan lah Fahrin Ahmad :p---------------------------


30/12/2011(Friday)- hOLA MOLA UUUUU LALALA.... sayangnye nak ucapkan selamat tinggal 2011, tapi kalau di beri pilihan pun, I still need the new one. hihi..so babai 2011. Nak imbas cerita ceriti terlalu banyak,belum sempat ditanya, Fath memang Champion dapat ke next stage dalam hidup. Tak baget pun, redah je. Percaya lah ikut lah kata hati bukan kata orang,nescaya BAHAGIA.

Sama la untuk sambutan new year for 2012, memang tak baget nak celebrate countdown dekat Langkawi. Ada jemputan di tempat lain tapi macam tak best.OK je ke Langkawi untuk kali ke-3 :)





31/12/2011(Saturday)

12:15 am- bertolak konvoi 3 kereta seramai 10 orang,supper di restoran jenjatas sg.Buloh

- sepanjang perjalanan, tak salah 3 kali berhenti, yang Fath ingat dekat R&R Gurun, yang pasti 8 jam perjalanan



08:00am- Tiba di jeti Kuala Perlis


09:30am- feri kami sampai




12.00pm-hello Langkawi!!!kita jumpa lagi.hoho




02:00pm-lunch .... window shopping





04:oopm-tidur (letih, bangun-tidur-bangun dalam kereta)


08:00pm-ready dah! mula kira 10...9...8...7..6...dinner dulu di sawadee restaurant








11.59pm: 5...4...3..2..1 HAPPY NEW YEAR!!!!!!! 2012!!!!






ada 1 azam kami sama muahaha.




upacara apakah ini?


02:ooam- puas tengok firework lebih dari 10 minit..jalan-jalan sepanjang pantai sambil berborak ehem..ehem..ohok..ohok..batuk pulak.

03:00am-tidurzzzzzzz

01/01/2012(Sunday)

10:00am- Breakfast berdua ..yang lain masih ditelan tilam, dah bangun awal tapi hujan tak berhenti layan bantal je la..*makan-tidur-makan-tidur tu favourite.


12:00pm-lunch makan jeeee.....






03:00pm-yahooo! 1st time pergi tasik dayang bunting , Pulau Singa Besar untuk Eagles feeding dan ke pulau Beras Basah untuk mandi manda...
















mandi tasik wooo..mampu? gulp.



Eagles feeding


Pulau Beras Basah :)

sekali toleh...ni ke kapten bot kami...errr...patut la enjin banyak kali mati..ngeee

dinner terakhir sebelum pulang

02/01/2012(Monday)

10:00am-breakfast lagi di restaurant nasi kandar TOMATO, tak naik cable car kali ni.


01:00pm-di jeti Langkawi..babai Langkawi.. insyaAllah kalau panjang umur,sihat, duit berlebih-lebih, nak ziarah telaga tujuh ke..akan datang lagi*pulau lain pula please.

wajib singgah di restoran nelayan,Kuala Perlis. cucur ketam, sotong masak tepung terbaik!! laksa,cucur udang dan macam ada.

80% photo di-copy dari album Toman sampai sini je..photo jadi cantik....sengaja taip point je. nak cerita lebih meh jumpa.hihi

p/s : thanks to my fiancee ajak fath join kawan-kawan, cikut, emie,farihan, amir,din,rino,adele, emma,ET dan cipoi.so much fun.xoxo

kenduri oh kahwin





24/12/2011(saturday)- Selamat pengantin baru buat sepupu ku, Fairuz. sampai dah tak ada baju baru untuk kenduri kahwin lagi. punya ramai yang kahwin. suka,suka.suka! Fath suka datang menyempel dekat majlis kahwin orang.Pasti gadis, wanita, awek-awek diluar sana setuju dekat majlis-majlis sebegini kaum kita boleh melawa, mencantik, mencomel dan macam-macam lagi biar semua mata sedap memandang. Tapi beringat ye..jangan terlalu berhias lebih dari pengantin, sian pengantin.hihi...


Girls, perlu tahu juga, kita MESTI cantik. cantik dari segi penampilan dan juga tatasusila. Kasi seimbang dalam semua segi, tak kisah la even dah kahwin pun. Jangan biarkan diri korang comot dan selekeh.Ingat..lelaki dah tak ramai sekarang ni, kalau ada pun nak cari yang OK pun nyawa-nyawa ikan kita nak jumpa. pffft...

Sebelum Fath mengarut yang bukan-bukan, korang lain lah gambar-gambar yang sempat Fath tangkap-simpan-paste ni.











FREE photo shoot w/ photographer.







masakan Negeri Sembilan memang sodap





25/12/2011(sunday)- 2 majlis resepsi dalam sehari, masih tak pecah rekod tahun 2009, 3 wedding dalam 1 hari. suka3.


majlis resepsi Fairuz di dewan dato bahaman, Kuala pilah



dari Kuala Pilah terus voommmm ke dewan komuniti di Bangsar, majlis resepsi Liz & Faiz.


Suzzy memang idaman jejaka-jejaka diluar sana :)

setelah 8 tahun tidak ketemu ika.


p/s : mengikut schedule Fath, bulan january 2012 seorang sepupu bertunang , february 2012 majlis resepsi kawan. Macam tak biasa pulak, tunggu gambar-gambar nya nanti :)