Saturday, July 17, 2010

punggah

diari harian ku tanpa rahsia.X-file!

13/07/2010(Tuesday)-Bila bosan tahap cipan di rumah apa korang buat selain mundar mandir dalam rumah, layan internet sampai panas computer tu..selain makan ,tidur dan tengok tv?mandi 3 4 kali?ada swimming pool ke?mahu juga terjun sama. Macam ni la..apa kata kita selongkar barang2 lama dalam stor ataupun bawah katil ,tak pun dalam almari....Apa yang korang jumpa selain lipas, sawang, tikus???-hope bukan macam tu la. tak jumpa apa2? Barang kenangan tak kan 1 pun tak ada? haaaaa.....ni yang paling Fath sayang!barang pemberian orang. tak kisah la apa pun mahupun dari siapa pun.-barang yang bukan dibomohkan.hahhaaaa! minta jauh.Walaupun si pemberi tiada lagi disisi @ pun jauh dari sisi @ lari dari sisi( apa kes nak lari2 ni) Fath tetap simpan tanda penghargaan. Menggatal nak selongkar kotak lama disimpan bawah katil, memang mengujakan. Here, Fath kongsi cerita dari 5 tahun lepas, gambar2 dalam post kali ni adalah barang kenangan dari 5 tahun lepas until tahun ni.


inilah rahsia Fath..suka buat hasil seni tanda hargai seseorang.

hahahahha!gelak besar jumpa frame ni.gambar si abe ni ada lagi.hahahah!siapa pernah masuk bilik hostel Fath 3 tahun lepas, pasti gelak juga cos frame ni Fath slumber tayangkan di atas meja study, siap pernah ter-kantoi semasa sport-check. *berani mati letak gambar tersayang kononnya.

Photo album ni dibeli pada tahun 2008, baget nak penuhkan dengan gambar bersama, sudahnya..1 gambar pun tak ada.

Paling diimpikan!Fath baget nak lukis potret muka bersama dalam drawing book ni ..last2 1 gambar pun tak siap.still kosong tanpa hasil seni lagi...


Dari tahun 2006 lagi Fath dah serious menulis diari, entah kenapa Fath sangat2 hargai setiap apa yang Fath lalui hari2,cos Masa & kenangan tak akan berpatah balik.Pegang la kata2 Fath ni. Atas ni diari terakhir yang Fath tulis..bermula dari 1 jan 2009 hingga 15 March 2009, kenapa sampai March je?Fath pun tak berapa pasti mungkin Fath dah tidak menaiki train lagi.jap.Apa kaitan train dengan diari ni?

Semasa on the way ke kantor & pulang dari kantor ,adalah masa yang paling sesuai untuk Fath bercerita didalam diari tu. Apa sahaja yang Fath lalui, ke mana,dengan siapa & apa yang Fath rasa.Kira nya blog ni tidak la merangkumi hal peribadi seperti mana diari tu punya cerita. Pasti ada yang rasa nak rompak diari tu kan?!hahaha!come & get it la.hihihi.


Mungkin ada juga rasa nak tegur..Apa motif Fath nak Bagi tahu semua yang Fath buat?Fath ni siapa? itu pun nak cerita. Semua tu terpulang pada korang semua. Niat Fath 1 je. Fath tidak dapat tinggalkan harta untuk korang,harta buat family je. so..Fath tinggalkan segala kenangan & apa sahaja yang boleh dikongsi bersama ni, untuk kenangan & ingatan tulus ikhlas walaupun Fath sudah tiada lagi suatu hari nanti & blog ini lah yang akan menjadi saksi.Bernas tak?, apa lagi, lakukan untuk semua.


P/s: Hargai setiap saat kalau boleh.

4 comments:

lizz said...

diari?i start tulis diari since skolah menengah lagi fath. ntah, ngan diari je i bley luah semua. nk cry brapa lame pun bley.hehehe. disebabkan i mmg kedekut nk air mate depan org..so,diari the best way to express myself ;)

u know what,i suke bace blog u cuz u byk persamaan ngn i.hahaha.mls nk ckp mende.malu :P

siti fathiyah said...

really?!wah jom tubuhkan club!hahahhaah!best la u lizz.yup!diari la i nak bercerita habis-habisan.welcome to da club,darling.

lizz said...

wakakaka!kalau i kenal u 10 tahun lepas sure haru biru fath!!hahaha. bile i bace entry u pasal diari,potret n drawing book yg kosong tu...

i tak tahan gelak n i was like "gosh!budak ni dah kenape same ngan aku??". hahahaha!! i xpandai lukis tp sker mende2 art.tapi hakikatnya i bute seni!!!!

shaserry said...

heheheeheheh sy tau sape pic kt prame itu.. jeng2......