Thursday, July 1, 2010

kad maybank kena telan

27/06/2010(Sunday)-Panik dan terus panik sambil membebel dengan Dong Dang (talifon).Selepas selesai shooting di Jalan raja Chulan petang tadi , manjakan diri di saloon then terus ke Pavillion .Luangkan masa bersama Enya, abahnye Nahar & Zul. Sementara tunggu mereka ,singgah ATM Maybank di area food court Pavi (Pavillion), dalam masa yang sama Nahar call sambil pula masukkan kad bank then tetiba di skrin terpapar 'out of service'!WTF!!!!!

orang lain yang beratur panjang macam bengang, aku lagi bengang la.Kad aku kena telan baik punya , ATM mesin tu lapar sangat.Terus skrin tu pun tayang juga ini number...1 800 88 3231 , terus nak buat bising...bebel punya bebel..Kad di block-kan.Esok datang ke cawangan Maybank di Pavi tu, jadi miskin jap tak ada duit shopping malam tu.Nasib memang ada, mereka2 ada disisi ku.
Sebenarnya kan, nasib sangat kena di ATM maybank di Pavi cos kalau ATM lain confirm kena tunggu hari isnin.Pergi sana ditemani oleh si.....


Pak cik Nikman , Thanks ya temankan.

ok.Kepada yang belum @ tak pernah kena keadaan gelabah ni, harap berhati2 bila memasukkan kad bank anda. Sebab, selesai Fath buat kad bank baru , cos kad semalam telah di block kan atas dasar keselamatan. Kad baru di charge sebanyak RM12 je., isi borang,sign dan tukar no pin 123456 ke no pin sendiri..iaitu...******.hahahah!Apa yang terjadi sebenarnya kan, selepas selesai kad tu di-try gunakan di ATM mesin, Fath pulang la, on the way pulang tu kan ...tetiba pekerja maybank cawangan tadi call...u know what...dengan selamber je dia tanya..."semalam cik masukkan kad bank ada tak termasukkan benda lain?" soalan apakah itu?aku masukkan jari ke? dia sambung lagi...'cik ada termasukkan lesen memandu ke..." perghhhhhhhhh!!!!! OMG!!! serious lagi benar aku tak perasan langsung! tengok terus dompet tak ada lesen tu.mamat tu sambung balik...'sila ambil kad cik disini ya." hahahhahah!apa jenis kelalaian la...sumpah!tak perasaan kad tu melekat sama dengan lesen memandu.Paling rasa nak berguling..semalam selepas kejadian tu, aku lalui road block, polis tu check road tax dan tengok aku tersenyum, ok je..cos tak ada salah.U know what.kalau polis tu tetiba minta lesen memandu.memang aku mati kat situ gak.hahahahaa!!syabas! buat ku!

Apa lagi miss lalai..patah balik ke Pavi la..parking & naik ke 2nd floor.haiya....makan masa makan duit.Ni tengah bengang juga entah kenapa tak boleh guna for shopping dikedai2.kena gie Bank balik la ni.Masalah2.

p/s:peringatan baik punya buat diri sendiri & orang2 diluar sana.Hati2 ye sayang2 ku.

2 comments:

haziq said...

hensem la bf baru fath...korang dowg mmg secocok...

siti fathiyah said...

yup best friend (bf).banyak lg gambar bf & bff lain nak di postkan.nantikan ya.