Saturday, November 27, 2010

Grenade by Bruno Mars



Easy come, easy go
That's just how you live, oh
Take, take, take it all,
But you never give
Should of known you was trouble from the first kiss, Had your eyes wide open -
Why were they open?
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked, Cause what you don't understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won't do the same

No, no, no, no
Black, black, black and blue beat me till I'm numb Tell the devil I said “hey” when you get back to where you're from
Mad woman, bad woman,
That's just what you are, yeah,
You’ll smile in my face then rip the breaks out my car
Gave you all I had

And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love is all I ever asked Cause what you don't understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won't do the same

If my body was on fire, ooh You’ d watch me burn down in flames You said you loved me you're a liar Cause you never, ever, ever did baby...
But darling I’ll still catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won't do the same.
No, you won’t do the same,
You wouldn’t do the same,
Ooh, you’ll never do the same,
No, no, no, no

Shooting Hani TV3- part 2


23/11/2010(Tuesday)-
Drama Ummu Hani ditukar kepada Hani. Kali ni shoot di Paparich,Cyberjaya.


birthday cikgu Shima

with Ryzal as Irfan

with director,Heykal Hanifah

24/11/2010(Wednesday)-shoot bersambung disekolah presint 16,Putrajaya lagi sekali.

team bola jaring

with crew2


25/11/2010(Thursday)
-sekolah again



as Dr. Aliah

26/11/2010(Friday)
-Di Poliklinik An-Nur, Bandar Tun Hussein Onn, Cheras.





with rozita Che Wan as mariam

Siti Fathiyah & Nur Fathia

p/s: Nantikan lebih banyak photo2 menarik minggu depan.Majukan lah industri hiburan kita.

Friday, November 26, 2010

Innershine TVC





P/S: ni la innershine tvc yg Fath kata kan hari tu.enjoy la ye.

Saturday, November 20, 2010

Happy 'Pinky' wedding!




20/11/2010(Saturday)-Pink!!!satu-satunya warna yang buat I rasa diri ni perempuan.Pakai la t-shirt pink terus rasa feminin habis.Tak ada apa nak dicoretkan sangat untuk entri kali ni, cuma gambar semasa majlis resepsi pasangan pengantin baru Kak Fiza & husband-nya Azizi. Fath difahamkan si husband seorang cameraman untuk TV3.Terima kasih kepada tuan rumah yang telah menjemput kami sekeluarga.Lupa nak habaq, Kak Fiza ni bff kakak Fath.kami kenal dari sekolah rendah lagi..friendship forever,right?!

Selamat Pengantin baru & semoga bahagia hingga ke akhir hayat.amin.Macam routine ye..layan la gambar2 yang tersedia ada.enjoy!.

maafkan je si mak andam yang tak reti andam tu..

muka kenyang bedal kek pengantin

buat muka siapa lebih muda

sumpah sedap kek 'special order' ni

pilihan 'pink' yang terbaik

baring je..tak bikin lebih pun..hihi

seharian bersama kakak tercinta

sepasang cupcake 'bermaksud'

I boleh jadi photographer lepas ni

p/s:Happy!Happy!happy!!mulakan minggu baru dengan kecerian cos' Isnin lepas nenek I meninggal dunia.Al-fatihah.Kami saudara mara meraikan raya haji dengan penuh kesedihan.

Friday, November 19, 2010

Playing God by Paramore



I can't make my own decisions
Or make any with precision
Well maybe you should tie me up
So i don't go where you don't want me
You say that i've been changing
That i'm not just simply Ageing
Well how could that be logical?
Just keep on craming ideas down my throat
Woah

You don't have to believe me
But the way I, way I see it
Next time you point a finger i might have to bend it back
And break it, break it off
Next time you point a finger i'll point you to the mirror

If Gods the game that you're playing
Well we must get more aquainted
Because it has to be so lonely to be the only one who's holy
It's just my humble opinion but it's one that i believe in
You don't deserve a point of view
If the only thing you see is you
Woah

You don't have to believe me
But the way i, way i see it

Next time you point a finger i might have to bend it back
Or break it, break it off
Next time you point a finger i'll point you to the mirror

This is the last second chance
(I'll point you to the mirror)
I'm half as good as it gets
(I'll point you to the mirror)
I'm on both sides of the fence
(I'll point you to the mirror)
Without a hint of regret i'll hold you to it

I know you don't believe me
But the way i, way i see it
Next time you point a finger i might have to bend it back
Or break it, break it off
Next time you point a finger i'll point you to the mirror

I know you won't believe me
But the way i, way i see it
Next time you point a finger i might have to bend it back
Or break it, break it off
Next time you point a finger i'll point you to the mirror.

Shooting Ummu Hani TV3-part 1


14/11/2010(Sunday)-
Alhamdulillah. Fath dapat peluang lagi sekali untuk bekerjasama dengan penulis skrip cerita2 berunsurkan islamic iaitu En.Zabidi Mohamed. Fath melakonkan watak 'Aliah' dalam drama UMMU HANI ni. Drama 13 episode ni dijangka akan ditayang di slot lestari,TV3 pada 07/12/2010 hari selasa iaitu sempena maal hijrah.

Selepas drama 'Asmara' ,drama Ummu Hani pula menyunsul, so..Fath tak nak lah cerita panjang lebar.Nanti tak surprise.Nak tahu selok belok cerita ni, jangan lupa tonton ok! Antara pelakon yang menjayakan drama UMMU HANI adalah, Nur Fathia, Ryzal, Nuremy Ramli, Bell Ngasri, Rozita Che wan,Isma Daniel dan ramai lagi!

muka bangun pagi di set lokasi

sangat2 gembira

Nuremy sebagai Jalilah, Hi Fath as Aliah!kami baru sweet 17!

Banyak lagi pix Fath akan upload , korang hanya perlu tunggu je.Sebab pengambaran baru je bermula dan akan berakhir pada 24/12/2010.


p/s :Drama ini arahan Heykal Hanifah!best gila bekerja dengan dia.boleh di kategorikan pengarah terBEST!!

Thursday, November 18, 2010

5 cara kekal sihat dengan mudah


13/11/2010(saturday)-Seperti yang Fath dah bagi tahu last week..ber-jogging dihujung minggu. Kali ni tak la menarik mana pun tapi tertarik.Tertarik dengan beruk dan Babi. cisdel! mencarut! dah memang betul jumpa Babi. Tak akan nak panggil 'baby'?!puweiii!.Kali ni aktiviti di Ampang.1st time sampai di atas bukit tu dan 1st time tengok babi depan mata selain dekat zoo, & paling BEST, 1st time kena usik oleh beruk!cilaks!beruk jantan ok!dari arah belakang pula tu.memang nightmare.

Ramai baget kesihatan badan perlu dijaga dengan melakukan senaman & pelbagai aktiviti kan? Tak semestinya U all.Selain makan makanan yang berkhasiat, tidur cukup, minum air, seluruh badan bersih & etc tu....ada lagi 5 cara yang korang mungkin terlepas pandang.


1-Ketawa

Mungkin ada yang tahu & mungkin tak, bahawa ketawa dapat menjaga kesihatan badan.Senang cerita la, hormon stress dalam badan yang boleh menyebabkan tekanan akan menurun apabila kita ketawa.ha.ketawa selama 12 jam memberi kesan positif pada badan kita.ha.I boleh gila kalau tak ketawa sehari.

2-Masa bersama Rakan

Yang ni Mak like! semua orang sibuk dengan macam2 agenda kan?, tapi apa salahnya luangkan masa sikit bersama kawan, kawan la tempat korang bercerita, penawar duka & berkongsi masalah. Kelapangan bersama mereka sedikit sebanyak dapat mengurangkan tekanan korang.Friendship forever!


3-Sayang menyayangi

Ini paling terbaik! dengan adanya rasa sayang je, kita boleh sihat. Selain sayang pada keluarga ,pada yang teristimewa juga boleh membuatkan kehidupan diwarnai dengan keceriaan. & juga paling mujarab ,boleh merawat duka.xoxo.




4-Hindari sifat dengki

Berkelakuan baik, berbudi bahasa..tu 'kacang' je..semua orang boleh jadi 'plastik', tapi rasa dengki, cemburu dalam hati tu, susah orang nak hindarkan. memang rasa itu dalam hati, tak nampak diluar ,tapi ia boleh menyebabkan diri tak ceria & kemurungan.Cantik sangat ke perangai macam tu? sebab tu muka nampak tua dari sepatutnya.biar cantik dalam juga ye.

5-Berfikiran positif

Bab ni paling sukar orang nak pupuk. Bukan senang & bukan susah pun nak amalkan. Semua atas diri sendiri. Nak cantik selalu tak? sentiasa lah berfikiran positif, cuba la dari perkara yang kecil dulu.hati senang,otak pun lapang & badan pun sihat.

segaknya..selalu ketawa kot.

babi betul punya babi.ambik!I sebut apa yang I nampak.

p/s:tak nak jumpa beruk lagi.horror.

Thursday, November 11, 2010

10 Teknik Mengurat

our calendar

Mengurat lah walaupun Dia memang pasanganmu..Ini Idea Fath, tak kisah la usia hubungan cinta baru 5 tahun,5 bulan, 5 minggu, mahupun 5 hari. Mentang-mentang ikatan sudah terpateri, tiada lagi mainan mata, goda mengoda atau sedikit kejutan seperti dulu. Benarlah bagai dikata, " belum dapat memanglah. Sudah dapat, seorang ke hulu, seorang lagi ke hilir'. Indahnya saat pikat memikat..cuba ingat balik.macam-macam ragam.Semua tu Fath pernah lalui.Lain orang lain cara.Cara paling bagus, Kekalkan hubungan dari awal sampai bila-bila dengan indah.

1-Kad Cinta

Teknik ni dari zaman sekolah lagi Fath tak jemu buat.Hasil tangan sendiri paling 'superb'! sebab U all sanggup meluangkan masa & memerah otak untuk hasilkan something special untuk si dia. Tak kisah la cantik atau tak, kalau si dia terima U all seadanya ,100% si dia tak akan menolak.

2-Kejutan Dini Hari

'good morning sayang!', 'good night abang!'...Fath percaya ramai buat perkara seperti ni, Biarlah ia datang dari hati U all sendiri untuk ungkapkan kata2 indah, bukan sekadar dimasa2 yang sama, tapi dimasa2 yang tidak diduga..contohnya..pukul 3 pagi.'I LOVE U', cuba lah.hihi!pasti si dia akan memBelut!

3-Rakam gambar

Tiap kali dating mesti tangkap gambar bersama kan?!biasalah tu..Fath pun buat juga.Apa kata U all kasi membara lagi hubungan dengan rakam/tangkap gambar restaurant untuk next dating ke..tempat bakal majlis perkahwinan U all ke..then e-mel/MMS/etc dengan pesanan paling ringkas tapi tepat seperti.."you & me,Here.Tonight."..sweet kan!*selamat mencuba!

4-Malam Kita

Kalau dah tahu si dia pulang lewat, jangan la buat bodoh je, apa kata,U all balik awal then siapkan dinner dengan penuh romantis, pasang lilin siap ada taburan bunga2...wah!pada yang belum kahwin lagi tu simpan je dulu tips no.3 ni ye.Kalau nak buat boleh juga, reserve mana2 restaurant terbaik untuk saat romantis U all ok.

5-Kongsi mimpi Seksimu

Buat secara bersahaja, ceritakan mimpi U all semalam padanya..Kalau mimpi bercanda dengannya di atas kapal indah, disaat itu U all memegang tangannya agar tidak jatuh ke laut dibawa pergi ombak deras. Tapi jangan pula U all cerita dia lemas then U je yang terselamat..tu namanya cari nahas ok.

Adik I dapat surat cinta hari ni! 11/11/10 dihari jadinya.

6-Bekal Kasih Sayang

Ini antara cara paling sweet dan simple je..Si dia sibuk bekerja,apa kata U all buat sandwich ke..pesan makanan kegemaran dia ke..& letak sekeping kad di dalam lunch box tu. Secara tak langsung menunjukkan sifat ambil berat terhadapnya, jangan lupa pemanis mulut & minta penghantaran segera ke pejabatnya.Oh ye jangan lupa pesanan ringkas lagi sweet ok.

7-Percutian Hebat

Pergilah jauh di luar negeri, Tak payah jauh sangat pun, untuk beberapa hari pun boleh, 1 hari pun tak apa. Luangkan masa bersama jauh dari kesibukan kota.Secara tak langsung mengeratkan lagi hubungan yang terjalin & otak pun sama2 relax.

8-Rakam sejarah bersama

Jika U all pandai melukis, lakarkan gambar berdua pada helaian kertas, Lukis kisah berdua setiap hari pada setiap kejadian. Ni memang Fath tengah buat.contoh pada pix 1st atas tu.hihi!Kemudian kumpul & jadikan 1 buku sejarah kamu berdua. Kalau tak pandai melukis pun tak apa, kumpul gambar berdua lebih kurang 20 keping . Susun mengikut cara romantis & lekatkan pada sebuah buku. Selepas dah siap hantar kepadanya.

9-Indah berjauhan

Jika salah seorang daripada U all dihantar bekerja diluar, inilah peluang mengundang rindu-rinduan. Seminggu sekali kamu hantar hadiah berbeze-beza. Pos laju kan ada. Kalau nak hantar hari-hari pun lagi bagus, membuatkan si dia tidak lena tidur teringatkanmu.

10-Telefon sahaja

Paling mudah, telifon sahaja si dia & terus ucapkan kata-kata rindu yang terpendam dalam hatimu itu. Kamu hanya perlu bisikkan sepatah 2 patah je di telinga nya kemudian putuskan talian.haha!kejam tapi sweet!!!Usah berbual lama,nanti jumpa boleh borak lama,tak percaya cuba lah!

Simple but sweet. Lakukan tips ni sampai la bila2 pun.Seronok dapat bahagiakan hubungan sesama pasangan.Sebenarnya Fath ada 30 tips!hahaha!tapi yang ni paling Best! selebihnya tips bila dah kahwin nanti.i mean untuk pasangan dah kahwin.hihi.Selamat mencuba!

p/s: Love

mine by Taylor Swift



Oh, oh, oh
Oh, oh, oh

You were in college, working part-time, waiting tables
Left a small town and never looked back
I was a flight risk, afraid of fallin'
Wondering why we bother with love, if it never lasts

I say, "Can you believe it?"
As we're lyin' on the couch
The moment, I can see it
Yes, yes, I can see it now

Do you remember, we were sittin' there, by the water?
You put your arm around me for the fist time
You made a rebel of a careless man's careful daughter
You are the best thing that's ever been mine

Flash forward, and we're takin' on the world together
And there's a drawer of my things at your place
You learn my secrets and figure out why I'm guarded
You say we'll never make my parents' mistakes

But we got bills to pay
We got nothin' figured out
When it was hard to take
Yes, yes

This is what I thought about:

Do you remember, we were sittin' there, by the water?
You put your arm around me for the fist time

You made a rebel of a careless man's careful daughter
You are the best thing that's ever been mine

Do you remember all the city lights on the water?
You saw me start to believe for the first time
You made a rebel of a careless man's careful daughter
You are the best thing that's ever been mine

Oh, oh, oh, oh

And I remember that fight, two-thirty AM
You said everything was slipping right out of our hands
I ran out, crying, and you followed me out into the street

Braced myself for the goodbye, cause that's all I've ever known
Then, you took me by surprise
You said, "I'll never leave you alone."

You said, "I remember how we felt, sitting by the water.
And every time I look at you, it's like the first time.
I fell in love with a careless man's careful daughter.
She is the best thing that's ever been mine."

You made a rebel of a careless man's careful daughter
You are the best thing that's ever been mine

Do you believe it?
We're gonna make it now
And I can see it

I can see it now

Speechless by Lady gaga





I can’t belive what you said to me
Last night when we were alone
You threw your hands up
Baby you gave up, you gave up

I can’t believe how you looked at me
With your James Dean glossy eyes
In your tight jeans with your long hair
And your cigarette stained lies

Could we fix you if you broke?
And is your punch line just a joke?

I’ll never talk again
Oh boy you’ve left me speechless
You’ve left me speechless, so speechless

I can’t believe how you slurred at me
With your half wired broken jaw
You popped my heart seams
On my bubble dreams, bubble dreams

I can’t believe how you looked at me
With your Johnnie Walker eyes
He’s gonna get you and after he’s through
There’s gonna be no love left to rye

And I know that it’s complicated
But I’m a loser in love
So baby raise a glass to mend
All the broken hearts
Of all my wrecked up friends

I’ll never talk again
Oh boy you’ve left me speechless
You’ve left me speechless so speechless

I’ll never love again,
Oh friend you’ve left me speechless
You’ve left me speechless, so speechless

Hooow?
Haaaa-oooo-wow?
H-ooow?
Wow
http://www.elyricsworld.com/speechless_lyrics_lady_gaga.html

Haaaa-oooo-wow?
H-ooow?
Wow

And after all the drinks and bars that we’ve been to
Would you give it all up?
Could I give it all up for you?

And after all the boys and girls that we’ve been through
Would you give it all up?
Could you give it all up?

If I promise to you boy
That I’ll never talk again
And I’ll never love again
I’ll never write a song
Won’t even sing along

I’ll never love again
So speechless
You left me speechless, so speechless
Why you so speechless, so speechless?

Will you ever talk again?
Oh boy, why you so speechless?
You’ve left me speechless

Some men may follow me
But you choose “death and company”
Why you so speechless? Oh oh oh

Wednesday, November 10, 2010

Luar dalam ada taman


07/11/2010(Sunday)-Mendung cuaca pada awalnya...bosan sudah ayat 'berjiwa' kononnya.haha! tapi taip juga bila emo.hari2 lepas beria set alarm clock, nak jogging, ada je halangan..hujan la, tertidur balik la..penat la..lalalala. Finally dapat juga jogging tapi diwaktu petang, dari menghadap skrip & skrin computer baik tenung pokok2 hijau.oh mata dah la rabun. Nanti ada rezeki lebih boleh la kasi laser ini mata bulat, buang selaput dara,oooiitt!typo! selaput mata.istifar orang ramai baca.


boleh tahan luasnya kawasan Taman tasik Perdana ni, termengah-mengah dibuatnya. Nampak sangat stamina kurang dari atlet,haha! Senang je..cuba cubit pinggang sendiri, ala tak mengaku pun tak apa, hakikatnya lemak tu memang ada kan?! lari! lari sampai berjalan sambil berborak.Itu baru dipanggil hakikat.


Honestly, Fath sikit jakun sebab tak pernah datang pun,haha!blushing nya muka I, tak ada sebab tak la datang *ayat cover habis-habisan. Kali ni bersebab. sebabnya..errrr.....korang layan la gambar2 cantik yang dah Fath snap ni.*main pingchat kejap.

Panggung Anniversari? kiranya boleh sambut anniversary la ye? Apa kata Toman?ahaks!!

Dalam taman ada stage wooo!bagus!lain kali Paramore buat konsert dekat sini je la.*idea gila

tak jauh dari KL Sentral! tak ada alasan korang kata jauh nak datang.

say Hi to En.Nikman!

dah macam zoo pula, ada kancil & rusa buat tatapan pengunjung.I terjumpa TUPAI juga ok!*paipaipai!!!

Dalam taman ada taman lain lagi..datang la wahai rakyat jelata.

bertenggek di tepi je..I tak reti swim *memalukan ok.ada peristiwa hitam & 1 hari nanti akan belajar ok,suatu hari nanti.

Meriah sangat!ada 2 jenis playground , bawa la anak2-anak korang ke sini, 'anak-anak ikan' pun boleh.Lagi 5 tahun nanti I bawa anak I.amin!!!.

Kami jogging bersama, anda pula bagaimana?

1 jam lebih je sudah memadai buat kami,*padahal dah capek gila.Janji dapat keluarkan peluh.Kami dah decide nak jogging di semua tasik seluruh KL bila kelapangan.yeayyyy!!!


p/s: Banyak topik nak Fath bentangkan tapi masa teramat suntuk. Alhamdulillah entri ni dapat dibuat untuk dikongsi bersama pembaca.For more info yang tepat pasal Taman Tasik Perdana ni, baik la korang 'google ' ok.xoxo.