Wednesday, March 31, 2010

Let's draw-potrait





31/03/2010(Wednesday)- Cepat juga masa berlalu,bukan setakat lalu, pantas berlari lagi...2 hari lepas tetiba terfikir nak buat video tips lagi, dan juga atas video request NURUL ATI'QA , thanks! beri support kepada ku. Kerja ku berlambak secara tetiba di kantor sampai toilet pun tak sempat nak pergi,dalam 2 video ni korang pasti perasaan ada stop then continue balik -bukan edit tapi pause kejap sebab talifon asyik berdering je...fax mesin pula asyik berfungsi je...*padahal rosak tetiba & ada orang datang service(busy nya) deal dengan pelbagai jenis orang lagi..sorang2 di kantor ni macam boss dah.cehceh...pandangan orang kat luar pasti nak ketawa berguling2 , sebab si minah ni dah la cakap sorang2 dengan phone then berlari2 comel dalam kantor gitu. Walau bagaimana pun(skema pula)....niat semalam untuk hari ni harus diteruskan juga. Alhamdulillah berjaya.hihi...

1st Fath nak minta maaf la kalau quality tak berapa jelas dan simple sangat. Kepada yang berminat dengan potrait ni boleh tempah @ berlajar dengan Fath( ada tips mudah), tak susah hantar sahaja gambar (good quality, jelas dan nyata) ,& bagi yang nak berlajar juga sila tinggalkan mesej melalui email fath_thiyah@yahoo.com .(promote tetap promote dik)




Fath tak boleh record lama2 sebab tengah kerja, tengah kelam kabut sebenarnya,ku gelarkan setiap video ku adalah XPRESSVIDEO (coz pakai xpressmusic) apa pun harap korang semua enjoy.


p/s:Terima kasih kepada yang menyokong ku. InsyaAllah Fath akan kongsi lagi tips2 lain bila ada masa terluang.Jika korang ada idea yang menarik nak dikongsikan apa salahnya.

Tuesday, March 30, 2010

SUSTAGEN TVC casting

wajah keibuan..hihi

30/03/2010(Tuesday)-Kepuasan tidur memang penting ye, ku tak pandang ringan perihal ni sedangkan doktor2 pakar pun dah habaq tidur yang cukup membantu segala urusan harian berjalan dengan lancar+muka segar+ badan cergas=sihat mental & fizikal.

Gangguan tidur hari ahad memang jahat ye.Ku ada kesabaran lagi dan terima kasih pada yang menyokong ku!!(saja nak ulang)-gangguan tidur tu sangat jahat.

Alhamdulillah Fath sihat hari ni atas kurnian-NYA.Sebelum terlupa nak kongsi cerita , Din Beramboi sakit, Fath terbaca dalam http://twitter.com/GengMurai , hope he get well soon.amin.

Schedule adalah yang kita dapat sebagai tanggungjawab dan hanyalah bergantung apa yang dirancang, mungkin boleh terganggu, tu yang tak best sangat tu. Alhamdulillah jadual hari ni baik dan tak nakal. Casting SUSTAGEN TVC memang dah masuk dalam senarai last week. Fath talent pertama yang di-casting.suka3.THANKS to GARY for the info.Ini projek TVC paling besar yang pernah Fath dapat. maksud Fath payment paling tinggi.Casting je.Lakonan watak ibu ye.

Si Ibu Muda


Nak kongsi sedikit infomasi dari TV, siapa kat TV tu menghayalkan? tu yang hiburan je kot..pagi2 ku dah layan Asto Oasis, walaupun rancangan ulangan motivasi Dato Dr.Fadzilah Kamsah, tetap sangat berguna. say YES to MOTIVASI!!,

Aura.Apa yang korang faham pasal aura? dulu..apa yang korang nampak pada MAWI? haha!!kenapa mawi?& kenapa dulu bukan sekarang?-sendiri paham la ye. Aura Mawi buat ramai tergila-gilakan dia.Dia sorang je ke ada aura? Semua ada aura sebenarnya. Tapi....korang tak leh nampak dengan mata cantik korang tu. Orang lain yang dapat rasa dan dapat nilai.Tapi...aura seseorang tak boleh kekal lama dan boleh lebih menebal @ mengurang.-tu apa yang Fath dapat dari rancangan Dato tadi.

Ada 3 bahagian katanya, 1-AM (mental-harus positif,sihat,waras &etc), 2-AF (Fizikal-hati mesti bersih, ceria, setia,sabar & etc), 3-AS (speacial-beribadat, maafkan orang, menolong orang & etc), Kalau korang cukup 3 bahagian ni ,sah!memang ada AURA!, aura yang boleh membuat makhluk2 lain juga mahu dekat dengan kita, senang cerita pernah tengok situation baby tak nak pada seseorang. Dia kurang aura untuk menarik minat baby tu. ada juga situation kenapa kucing tu senang manja dan rapat dengan sesorang tu? orang tu ada aura yang dapat menarik minat kucing tu.makna nya? dia ada diantara 3 bahagian tadi.

Bagus kan? bukan susah nak jadi BAIK pun, nak, tak nak je. Kalau dok asyik mengata, jealous, fitnah dan pelbagai, sampai mati pun tak ada AURA. yang ada JAHAT dan BUSUK.Setiap apa yang berlaku ada hikmahnya dan akan dibalas. Harus lah kita memajukan diri sendiri terus ke depan jangan pandang yang KACAU dekat kiri dan kanan tu, perbaiki kelemahan diri -tabahkan hati dan jadi terbaik dari yang terbaik-tolak terus yang TAK BAIK TU.

Habis topik motivasi terus nak cerita perihal semalam, jalan2 cari barang, wah!!!hati senang ke makcik?, bukan selalu pun, teramat jarang....dari 2 bulan lepas lagi hasrat nak beli seluar jeans baru tapi lusuh a.k.a season.fav tuu..


lihat menarik bukan??tapi nipis benar dah macam legging...

ku beli yang ini, suka2.

Semalam temankan Si Deng jumpa client di sekitar Bangsar...punya la boring tunggu orang...hobi ku..melukis dan menconteng.kihkih...

p/s: pening dengan jadual yang pelbagai sebenarnya. tindih dan tindih lagi, buat setakat ni alhamdulillah boleh diatur..begini lah...kalau dah buat 2 kerja.

Sunday, March 28, 2010

Special !!!!!-video of me-casting

dalam production house

28/03/2010(Sunday)- Selamat hari Ahad semua!!! sounds happy nya Fath ni, seperti yang Fath katakan semalam ada 1 benda yang Fath nak kongsi dengan korang semua. Ini merupakan 1st time Fath upload-kan journal video Fath.Key word-nya-saja je.

Video yang singkat dan simple je pasal casting. Kepada yang tak tahu atau kurang faham pasal casting ni. Casting yang Fath maksudkan bukan casting barang logam ke sebagainya, tapi casting yang disama ertikan dengan audition. Model @ pelakon lebih faham.

Tahun ni rezeki peluang casting Fath agak kerap juga. Alhamdulillah.Ala...casting baru kan...ye la..kalau tak datang di uji dan tunjuk muka ,macam mana orang nak tahu kebolehan kita. Tak bermakna pergi casting terus dapat, kepada yang baru nak jadi model ke, memang model ke atau pun pelakon, jangan putus asa, balun je semua casting yang ada. Standard la keluarkan modal sikit( petrol, tol,@ tambang teksi@bas), rezeki tak kemana. insyaAllah pasti sangkut 1 punya.Tapi kena buat betul2 la, jangan ala kadar je.

1st casting hari ni untuk SWAN AQUA-TVC , jenama apa tu???Masa casting baru tahu-jenama mineral water, dan TVC ni untuk Indonesia Adv.dan shooting nya di South Africa.1st time Fath dapat watak ibu.Ibu muda la.2nd casting pula untuk promo iklan di ASTRO. kira projek baru buat ASTRO. if Fath selected , i will let u all know la ye. dan akan bikin rambut baru.hihi.kalau senyap tu kita cerita benda lain la...lalalalalala....

Dalam video tu Fath bagi tahu beberapa tips penting, mungkin berguna untuk korang. tak untuk casting untuk jumpa boyfriend pun ok what.haha! tak pun jumpa keluarga mertua.hahaha!!!






video atas tu 1st video, yang bawah ni 2nd video, memang saja juga upload 2 video, tanpa potong & tanpa edit. rekod pakai nokia xpressMusic (5800) je..







p/s : amacam..enjoy tak..sikit2 dah la ye. lain kali Fath kongsi tips lain pula.xoxo

Saturday, March 27, 2010

The Only Exception by Paramore




When I was younger
I saw my daddy cry
And curse at the wind
He broke his own heart
And I watched
As he tried to reassemble it

And my momma swore that
She would never let herself forget
And that was the day that I promised
I'd never sing of love
If it does not exist

But darling,
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception

Maybe I know, somewhere
Deep in my soul
That love never lasts
And we've got to find other ways
To make it alone
Keep a straight face

And I've always lived like this
Keeping a comfortable, distance
And up until now
I had sworn to myself that I'm
Content with loneliness

Because none of it was ever worth the risk

Well, You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception

I've got a tight grip on reality
But I can't
Let go of what's in front of me here
I know you're leaving
In the morning, when you wake up
Leave me with some kind of proof it's not a dream

Ohh---

You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception

And I'm on my way to believing
Oh, And I'm on my way to believing


p/s: hari tu ternampak clip video ni di gym, so now dah dapat...enjoy k.kepada sesiapa minat Paramore & nak tahu perkembangan seharian si Hayley William a.k.a vokalis ni leh add dia di http://twitter.com/yelyahwilliams

Kelmarin & semalam

SCARLETT JOHANSSON art work ku

25/03/2010(Wednesday)-Minggu ni Fath berceloteh disini secara marathon ye....cerita-cerita tak banyak,banyak layan diri dengan kerja, kerja dan kerja, dah 3 kali kerja kan...bekerja dengan orang, bekerja bukan demi orang dan kerjakan orang.wahhhh!!!minah ni dah mengarut pulak.Secara am-nya, REST WEEK sebenarnya, tapi kerja seperti biasa cuma tak ada kerja2 modelling & acting. Dengan riangnya focus pada workout di gym dan menonton TV. Seperti malas bunyinya. Bila dah start busy nanti tak sempat nak buat semua tu. Actually kepada sesiapa nak tahu perkembangan harian Fath setiap masa boleh add ku di http://twitter.com/sitifathiyah

Seperti yang korang tengok gambar lukisan diatas dah lama Fath lukis, cuma baru je siap. Lukisan tu tak dijual ,saja nak buat collection, kalau berkenan boleh la tempah ye...senang ! hantar sahaja gambar di email ku fath_thiyah@yahoo.com .

Balik rumah je pasti cari kucing @ meow2 kesayangan ku. bawah ni salah satunya, gambar si DIVA @ nama sebenarnya Si Nyempel. nak lepak atas katil je...harus ber-air-cond pula tu. Untung kucing zaman sekarang.

she's memang DIVA


melawat Abang Faizal a.k.a senior staff

Masa ku memang boleh diluangkan if betul masanya. Sebelum pergi kerja Fath singgah dahulu di Hospital Ampang Puteri , staff senior ku sakit kaki, tulang buku lalinya patah, tapi cuba tengok betul2 gambar diatas...dia siap layan laptop tu...kaki je sakit, masih gagah buat kerja ,contact client & staff lain. broadband & laptop ada kerja pun jalan la.Tak ada la boring kan.

Dari hadap TV memanjang pun bosan juga, sekarang ni terlalu banyak kes buang baby comel. kenapa ni???jangan la macam tu, kesian baby comel tu.Sayangi lah mereka.Sedih tau mereka yang bersalah buat macam tu kepada yang mereka yang tak bersalah.Sayang sangat baby2 tu. Dan pelbagai cerita hangat di berita2 sekarang ni, dunia dah akhir zaman kan. Apa pun kita kena harungi juga selagi bernyawa.


26/03/2010(Thursday)- Standard pergi gym dan kerja , kebetulan kawan kesayangan ku Ani free untuk temankan Fath lunch. pukul 4p.m baru nak Lunch?!itulah routine minggu ni terus dinner namanya tu.jangan ikut ye adik2 semua.nanti gastrik.

lunch at Sweet Chat

set spicy beef spagetthi sekali with hot ending dessert, bubur cacar

p/s : Dalam senyap2 jadual ku kali ni, terselit satu topic hangat di http://www.zonartis.com , terkedu dibuatnya. Esok Fath nak kongsi 1 cerita. Apakah ia???-bagi suspen sikit...kena la buka blog ni lagi...acehceh....selamat berhujung minggu semua!!!

Thursday, March 25, 2010

Ku Bukan Aku by Tilu



Lama sungguh hari berlalu
Hening malam menyiksaku
Bila bersendirian sepi jadi pilu

Kau pergi aku yang hilang
Sedikit pun hidup tak senang
Langit cerah ku renung mendung kelabu

(korus)
Kerana diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Fikiran tak keruan
Jiwa rasa kekosongan
Diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Pulangkan dia ke pangkuanku

Yang digemar menjadi bosan
Sukarnya cari ketenteraman
Bila hati bersedih semuanya tak betul

Ku cuba setabah hati melupakan
Dirimu dari ingatan
Tapi semakin dicuba semakin rindu

Sunday, March 21, 2010

2 Casting (shortlisted) & Mawar bertunang!!

muka baru lepas casting

20/03/2010( Saturday)-Another busy day girl!ha....bangun2! jangan malas2, terus bersiap, basuh rambut tu dan blow....make-up pun dah sejam....ada 4 arah tuju hari ni.2 casting hari ni!wah!alhamdulillah. 'cos Fath dah pun shortlisted oleh 2 production sekali gus. Baru beberapa hari hantar profolio semalam dapat email,mesej dan email dari mereka.Thanks again! Dapat @tak dapat belakang cerita, yang pasti dah kena panggil kira bersyukur gila.

gembira lepas makan

1st casting di Ara Damansara, bagai nak pusing dah kepala cari, map pun ringkas benar, bertanya kalau tak, sesat tapi dah tanya 2 orang kawan ternyata sesat!hahaha!last2 production called..sebab minah ni macam tak jumpajalan je kan...sorang kata kat area damansara Utama-tapi dekat Map kata bukan, sorang lagi kata dekat lepas Tropicana mall, lagi la...sebenarnya arah nak ke Subang Airport-hahaha!luar jangkaan kan?! alamat PJU 1, tapi PJU 5 pula dekat Sunway Damansara, jauh betul bezanya. Setiba je...disambut baik oleh 2 staff production, oh ye...lupa nak habaq...ni Reality Drama series online Audition. Simple! duduk atas sofa & we're borak2 macam kena interview then tetiba......diorang suruh I nyanyi!ku tiada bakat menyanyi !!!!kahkah!!!!1st time kena casting kena nyanyi.bantai je la...nyanyi je la macam nyanyi sorang2.hahah!Deng, mu jangan nak kutuk.Apa pun ku masih tak faham audition untuk apakah ini...ermm....balun je....standard bila diorang kata kalau client berkenan, diorang akan call.Kalau dapat nanti Fath bagi tahu dalam blog ni ya, jangan gusar.Kalau tak dapat, senyap sudah.huhu. Casting yang simple+short + santai + tak ada tekanan.Mak suka.

chicken chop with rice

Baget nak Lunch kat Subang Parade tapi tersalah masuk simpang la...sesat lagi...terus ke highway damansara,makan kat sana la...kebetulan crew2 production area damansara(pernah casting dengan diorang) ajak lepak minum sekali with belated birthday boy.Bagi hadiah dan brunch di PapaRich. Borak berbagai then terus ke Melawati, casting host pula. Itu yang Fath nak cuba hosting. Tapi masih tak cukup skill la.cuba juga....difahamkan untuk rancangan kanak2. hahah!!! kakak ni garang tau.1st time casting host without any script tapi kena short+ padat+ sweet. Ke-2 casting hari ni cepat dan ringkas, tak sempat ambil gambar.

Terus pula ke Cheras, Majlis pertunangan sahabat kolej dulu..MAWAR!!, dia dan Ekin adalah member paling rapat dan member terawal Fath semasa study dulu, memang baik +kelakar+lemah lembut. kami dah 3 tahun tak jumpa sejak dia berhenti berlajar di IKN dulu, bidang tak masuk jiwa katanya.haha!!Berlajar lah apa ilmu pun kan.Tunang dah kawan aku sorang ni, SELAMAT BERTUNANG dan semoga dipanjangkan jodoh sehingga akhir hayat. Terima kasih sangat dekat Mawar, 'cos jemput Fath. Alhamdulillah Fath sampai juga dimajlis bahagia ni.Ekin tak dapat datang atas sebab tak dapat maklumat yang tepat, katanya. lagi pun sedang bercuti di Genting ye. Tak apa, ni ha...Fath sediakan gambar untuk ditatap.siap ada video lagi (nak tengok kena jumpa Fath ok)haha.


bakal pengantin practice posing kah?

keadaan luar-sesi meeting 2 keluarga

hantaran buat lelaki

sesi bergambar



saat cincin 'tanda' disarungkan oleh bakal ibu mertua

yeay!!!!!dapat cincin!!

Mawar & Fairus (tunang)

p/s: penat wooo....hari ni...ke sana ke mari....drive sorang2 kan-sesat memanjang. yang pasti happy!Fath memang suka busy! kalau boring mula lah moody.tak mahu tu...tu yang muka pun dah jengkung kata Mawar...janji korang boleh cam Fath lagi.xoxo

Drama Detik 12 Malam episod JACKET di TV2

Rina & Marry

19/03/2010(Friday)
-1...2...3...action! 'Hey, Terrance! kau tak tahu malu ke?, aku nampak muka kau dalam Facebook!, tuuu......ada dalam komputer aku. hahaha!!....', 'hei Mat dengar sini, walaupun si mati tu seorang yang besar dan gagah dengan 2 kali penumbuk je dia mati,!......' tu antara dialog Fath sebagai Marry dalam Drama Detik 12 Malam episod JACKET di TV2. Dengan secara automatiknya Fath dah masuk bidang lakonan pula.Kiranya ini career ke -3 Fath selepas modeling. ye..bertambah busy tapi amat menyeronokkan! I love my job!Target tahun ni benar2 tercapai!yeay!!!!sambil loncat2.Ada 1 lagi je Fath nak cuba, jadi Host, masih tengah belajar untuk tu.


Drama ni drama pertama lakonan Fath tetapi ia adalah dari casting ke-2 yang Fath pergi last month, yang 1st punya cerita DENDAM KESUMA @ Tun Fatimah,Fath sebagai MAWAR nanti, jadual shoot berganjak kebulan April, so nantikan tau.

Thanks ALONG!

Walaupun shoot sepatutnya on 18/03/2010 tapi ia berjalan dengan lancar pada keesokkan harinya. Alhamdulillah, memang tak kekok langsung sebab semua pelakon yang terlibat bagi episode JACKET ni Fath kenal, main actor 'Terrance' kenal semasa casting,'Rina' ,she's totally my friend!, 'Dick', 'Mat', 'Faris' diorang ni personal trainer diCelebrity Fitness Bangsar-tempat workout Fath. Kami memang kenal antara 1 sama lain.Diorang semua dah dapat skrip sebelum hari shooting, Fath je yang datang baru lah tahu watak apa & baru lah nak baca skrip. hahah!

MUKA KAMI SEBELUM MAKE UP

Apa pun berlakon memang enjoy bagi Fath walaupun lebih letih dari modeling.Dapat mesej pukul 10 malam kena bawa office attire, semua tu di rumah parents ,Fath di rumah auntie masa tu so tidur sambil guling2 dulu ,pukul 5 pagi bangkit bersiap ke rumah parents then terus ke lokasi shooting , don't worrie dengan membekalkan air kacip Fatimah power root Fath boleh bertahan sampai tengah malam. Itu ubat paling mujarab bagi Fath dari kopi ke nescafe ke(buat pening je minum).

Untuk Drama pertama ni Fath terlibat 4 scence je, kejap je muncul nanti.hihi.... Apa pun korang nantikan ye drama ni muncul nanti ,Fath pun tak pasti bila.Bawah ni ku sertakan gambar2 masa shooting.....


with main actor...


soooo much fun!!!


Fath nerd!


di belakang tabir


antara babak yang fath lakonkan


dilokasi set

Kak Maria pun datang juga


with director, Mr.Ken

P/s: kalau dah excited bekerja Fath memang tak kenal erti penat, tapi kalau penat tu dah simpan 2 3 hari boleh down sakit, tak boleh bangun-kalau tak dapat rehat yang cukup.

Tuesday, March 16, 2010

Alice in Wonderland


15/03/2010(Monday)-Memang ku nantikan cerita ni di panggung. Sebabnya pasti nak tengok hasil arahan Tim Burton ni, sebab lain mesti ada punya....kerana Johny Depp! suka dia beraksi. Fath suka cerita animasi seperti ni, cute+horror+creative imagination=suka3!,sama lah macam harry potter, Narnia...serahkan padaku untuk ditonton. Pada yang kurang kenan mesti bagi bintang glow in the dark je..Fath bagi 4 bintang!bawah ni lagu tema by Avril Lavigne, suka muka dia, cute+stunning=suka3!

Monday, March 15, 2010

Suka @ tak

14/03/2010

Tetiba rasa nak bermadah hari ni, Bukan sekadar buat kerja @ makan @ berborak @ melukis, menaip nak bagi tahu sesuatu pun di kira ok what bila berperasaan begini-humor feeling. Korang buat blog ni atas dasar apa? dasar bosan?@ suka2 @ memang nak income from nuffnang?-amboi statement. @ business @ nak luahkan perasaan. For me, blog yang ku wujudkan adalah untuk diri sendiri asalnya.Introduce myself 1st then story sikit2 lepas tu luahkan perasaan akhirnya jadilah macam website sosial sendiri. Pendek kata saja2, panjang kata just do it!, Sikit demi sikit datangnya followers yang sudi baca-thanks guys!. Blog ni semua pasal diri Fath, kehidupan secara normalnya.ada unnormal ke?-tak de maknanya ok.

Bila korang baca ada masa macam skema gila, ada masa tu mengarut pula, lawak senget pun ada..kita tulis ikut apa yang kita rasa, betul tak? sikit dah nampak kan keadaan si pengarang.Terpulang la pada yang suka @ tak nak baca.still wanna say thanks.

Ada benda kita rasa suka tu memang betul2 suka, tapi kadang2 tu terpaksa @ kena dipaksa, tak pun saja nak dipaksa.Macam pening je yang ku cakap kan ni.Hari ni ada sikit perasaan tak suka pada 'sesuatu' tu ,bukan sengaja nak mengelak tapi memang belum ada rasa nak terima 'sesuatu' tu lagi, so..tak boleh la dipaksa. Apa yang 'sesuatu' tu Fath ooiii...tak payah jelaskan secara detail ye.Tak penting pun 'sesuatu' tu, cukup lah 'sesuatu' tu lepaskan.

tak pernah paksa untuk jadikan terpaksa. apa pun boleh cakap. so jangan terpaksa baca cerita ni dan akan datang, insyaAllah Fath akan padatkan cerita ceriti ku dan informasi penting buat pembaca.

p/s: nantikan post akan datang ada cerita menarik.tunguuuuuuu........

Sunday, March 14, 2010

Timbaland - If We Ever Meet Again ft. Katy Perry



What is somebody like you doin' in a place like this?
Say did you come alone or did you bring all your friends?
Say whats your name? What you drinking?
I think I know what are you thinking
Baby whats your sign,
tell me yours and ill tell you mine
Say What is someone like you doin' in a place like this?

I'll never be the same
If we ever meet again
Won't let you get away
If we ever meet again
This freefall's got me me so
kiss me all night,
don't ever let me go
Ill never be the same
if we ever meet again

Do you come here much?
I swear I've seen your face before
You don't see me blush
but I cant help to want you more more
Baby tel me whats youre story?
I ain't shy, don't you worry
I'm flirting with my eyes
I wanna leave with you tonight
do you come here much?
I've gotta see your face some more
(some more Cause baby I)

I'll never be the same
If we ever meet again
Won't let you get away
If we ever meet again
This free fall's got me me so
kiss me all night,
don't ever let me go
Ill never be the same
if we ever meet again

If we ever meet again,
I'll have so much more to say
(Say if we ever meet again)
If we ever meet again, again
I wont let you go away
(Say if we ever meet again)
If we ever, ever meet again
I'll have so much more to say
(Say if we ever meet again)
If we ever, ever meet again
I wont let you go away!

I'll never be the same
If we ever meet again
Won't let you get away
If we ever meet again
This free fall's got me me so
kiss me all night,
don't ever let me go
Ill never be the same
if we ever meet again

I'll never be the same
If we ever meet again
Won't let you get away
If we ever meet again
This free fall's got me me so
kiss me all night,
don't ever let me go
Ill never be the same
if we ever meet again

PMS

rambut ku serabut

13/03/2010(Saturday)-Jangan dekat kalau tak nak kenak sepak(dengan kaki), tak pasal hangin ni ,kenapa minah?korang tentu tanya macam tu kan, Ku memang problem dengan benda alah ni PMS /period/ datang bulan /bulan mengambang/ bulan merah. Red moon ni datang je semua jadi tak kena. 1 badan ku akan sakit terutama pinggang belakang 'coz tube kawasan itu mengecut dan serta merta sakitnya bukan kepalang. Pada yang wanita yang tidak mengalami tu memang best diorang tak emo tak tentu pasal.

Berlainan semacam kali ni, sakit belakang + tak ada selera makan tu standard dalam kamus ku. Tapi kalau dah alah dengan kaum adam ni apa halnya pulak?, Para adam lalu tepi je dah rasa marah, bahaya! cepat jauhkan diri dari ku nanti tak pasal2 jadi mangsa tak bersalah. Balik kerja je terus pergi ke gathering dekat Cititel Exspress. Para model dan talent yang selected hadir dengar taklimat.Apakah ia?nanti Fath akan ceritakan dengan lebih lanjut selepas selesai photoshoot dan selepas 'ia' di launchingkan.surprise U all'z!!.

I memang happy jumpa sesiapa pun tapi not today, datang dengan muka tak senyum langsung.that's not me! sudah kalah sama ini hormon, lepak sekali dengan para model2 yang lain, ada lah 2 lelaki join lepak sekali, alahai....kenapa? terus naik marah dah-atas tak selesa dengan diri sendiri sebab tahan sakit, tapi girls, tak apa.Hilang segala selera untuk lelaki.Maaf kaun adam, kejap je alah dengan korang.Sebelum ni tak rasa macam ni pun.totally tak boleh control.

with Fiona

Gathering start pukul 7 malam dan akan habis pukul 11 malam. 11??? tidak nyah! mak kena pulang nak tengok AF8!nak tengok Maulana beraksi.tapi dah terlambat, Fiona la ni,kau nak kepit dengan aku je tau.Pergh!!!!!!(trademark masa dekat gathering-hanya yang hadir akan ketawa gila) she's so cute!alah Fiona...boyfriend U kan kat depan tu je-ops!jangan kecewa ye para Adam semua.hihi...gila ramai yang cantik2 dan hensem2 belaka.tak percaya?!tunggu berita Fath nanti ye.Jangan tengok muka Fath lama2.dah la sembab,rambut serabut jiwa kacau(ugly rasanya).

Dinner ku yang manis2(not good dear)

Balik pasti mahu rehat dengan tenang, buka je pintu...surprise! cousin Kak Ton yang ramai membanjiri setiap ruang, borak babe! jumpa girls tak apa.Sambil baca newspaper-dah malam baru berkesempatan ,pelbagai pula kisah artis sekarang ni-bikin dadah dekat rumah gitu,perh!!!! hebat!!nak kaya cepat dan mati cepat. Hal bunuh orang pun hari2 sekarang ni, takutnya!so....berhati2 lah dengan sesiapa pun, kot2 diorang tak puas hati ke busuk hati ke terasa hati ke terus terus bunuh U. minta jauh ,shuuuuuh!!! sihat macam tu paling bahaya.makin lama baca surat khabar ni buat ngantuk ,tidur la macam biasa konon nya.tapi......

Kalau senggugut je boleh terima lagi , tapi kalau dah asyik terbangun setiap pukul 3 pagi apa yang tak kena pula?Tolong jawabkan. Fath sendiri tak tahu kenapa, lepas bangun jam 3 pagi baru leh tidur balik dalam pukul 4 lebih then bangun untuk pergi kerja dalam pukul 8 pagi, teramat pelik lagi Fath tak mengantuk lepas tu. Harap masalah pelik ni sattle cepat.

P/S: Rindu banget sama Deng! tapi dia kan kaum adam. Boleh jumpa rasanya.hihi.buah hati maa.counting hari bila nak habis si red moon ni.

Friday, March 12, 2010

Teh Ashna Reyhana


11/03/2010(Thursday)-Lama rasanya tak update blog kesayangan ku ni, Maaf kepada yang menunggu berita terkini, saja tak nak korang boring(ayat serendah rendahnya), Last week paling busy according post yang lepas(bukti), So for this week Fath sengaja nak rehatkan diri dan minda dari segala bekerja keras-bukan tak kerja langsung cuma rehat seminggu dalam bidang modeling.Seminggu je.Ayat biasa la-kita boleh baget(rancang) tapi pasti clash akhirnya.Hari ni Fath menghadirkan diri untuk casting host(herba dan lanskap) di Cheras-dekat benar dengan rumah Deng. Nampak, kata nak rehat-tapi peluang jangan ditolak. standard la Fath tak harap langsung casting kali ni sebab majoriti yang datang dah prepare hafal bagai nak rak skrip nya semalam, Fath datang terus dapat skrip terus hafal-berjeler pula pointnya. Buat je. mengarut jadinya adalah.hahaha!Fath belum ada ilmu yang cukup untuk buat bidang pengacaraan lagi.Bukan senang ye.

Kerja seperti biasa dan mood melukis minggu ni datang dengan baik, lukis selagi boleh-fokus & feel.Ada 2 tempahan Fath tak sentuh lagi, nanti Fath post-kan hasilnya.mungkin next week-tak janji ye. Balik kerja baget nak ambil skrip(Tun Fatimah) tapi si Jeany tak balik2 lagi dari dinner maka gerak ke rumah Abah,kebetulan birthday abang ipar Amat-Abang Ong.HAPPY BIRTHDAY!!!Ingatkan baby kat rumah parents dia tapi ada dirumah Abah la.fath a.k.a si bising datang nak tengok baby!!!Teh Ashna Reyhana macam rihanna umbrella ela ela tu...

Sepanjang mingu ni Fath hanya kerja -melukis-makan-tidur-workout-drive-mandi-borak sikit2, tak ada apa yang extra vaganza.Tiada perkara baru terjadi,ha! ada, shooting drama Tun Fatimah postponed awal bulan 4, alhamdulillah, 'cos tak nak berlaga dengan shooting drama tv2 punya.Bawa2 ni gambar2 semasa dirumah Abah-Shadiya yang pandai gila berposing.




Ada 1 lagi cerita, -tadi kata tak de cer, baca tau-Selepas balik dari rumah Abah-semasa perjalanan pulang-memandu dalam 60km/j, setiba di selekoh masuk tam,an, tepi Fath ada sebuah motor (2 orang polis), mula2 didepan then ditepi pula, tiba2 hilang kawalan terlangar devider lalu jatuh, damn!!!depan mata, serious terkedu sambil perlahan kereta, ku tengok je, tak berhenti. Di tengah2 highway tu, gila kalau terjadi kat Fath pula nanti. Harap ada yang tolong mereka, yang pasti tak teruk la, pasti luka sahaja. diorang tak laju pun.Kalau korang ditempat Fath .apa korang buat?


p/s: bukan 1st time terjadi kat Fath ,2nd time dah pun , tanpa berlanggar dengan Fath mereka jatuh sendiri.APA PUN TETAP KENA BERHATI2.Oh ye 12/03/2010 HAPPY MONTHLY ANNIVERSARY buat kami, yang ke 18 @ 1 tahun 6 bulan. masih baru lagi.hihi

Wednesday, March 10, 2010

Naturally by Selena Gomez




wanna see original music video?, just click here http://www.youtube.com/watch?v=a_YR4dKArgo


How you choose to express yourself
It's all your own and I can tell
It comes naturally, it comes naturally

You follow what you feel inside
It's intuitive, you don't have to try
It comes naturally, mmmm it comes naturally

And it takes my breath away
What you do, so naturally

You are the thunder and I am the lightning
And I love the way you know who you are
And to me it's exciting
When you know it's meant to be
Everything comes naturally, it comes naturally
When you're with me, baby

Everything comes naturally, it comes naturally
Bay bay baby

You have a way of moving me
A force of nature, your energy
It comes naturally (You know it does)
It comes naturally
Mmmm yeah

And it takes my breath away (Everytime)
What you do, so naturally

You are the thunder and I am the lightning
And I love the way you know who you are
And to me it's exciting
When you know it's meant to be
Everything comes naturally, it comes naturally
When you're with me, baby

Everything comes naturally, it comes naturally
Bay bay baby

When we collide, sparks fly
When you look in my eyes, it takes my breath away

You are the thunder and I am the lightning
And I love the way you know who you are
And to me it's exciting
When you know it's meant to be
Everything comes naturally, it comes naturally
When you're with me, baby

Everything comes naturally, it comes naturally
Bay bay baby

(Naturally)
Naturally x5
Bay bay baby

(Naturally)
Naturally x5
Everything baby comes naturally

Sunday, March 7, 2010

14 jam non-stop

With Syikin(lagenda Anak Setan) and her friend

06/03/2010(Saturday)-Offday secara tak rela(last minute confirmkan).Gila kerja betul la, dalam schedule memang dah tercatat cuti demi kawan2(reunion day) tapi minggu ni dah 2 hari cuti-kau tahu cuti ke Fath? cuti mesti bersebab,tak photoshoot@casting@shooting....
disinonimkan dengan workaholic, saya ulang lagi ye. gila kerja.I love my career tau, so masa bekerja lah masa untuk enjoy sebenarnya ,tak payah nak jalan2 kat shopping mall, lepak kat kedai2 makan@ lepak kat rumah sambil goyang kaki kedepan kebelakang.kita pandu je kereta ke tempat kerja (casting) ,jangan lupa salam semua orang yang ada di production house tu, isi borang ,borak dan beraksi-cukup enjoy and tak ada pressure pun.Senyum dan ketawa bersama orang2 baru tu bagus ye anak2-antara tips berguna.

Al-kisahnya, malam semalam Si Abang Mazrul call casting Dutch Lady katanya, mak ok je.Rupa selang 3 shop lots dari production yang pernah Fath datang january lepas di Damansara ni.Hi....production sederet pun ada ye..saingan sihat namanya tu..

Semua talent datang dengan memakai baju ketat dan legging ye....pasti lentik gitu..kesemua hendaklah buat aksi yoga ye.huh?!bagaimana sih?tak pernah buat yoga pun.abang2 crew beri tunjuk ajar akhirnya,penat rupanya yoga ni. last beraksi minum susu dutch lady -strawberry, I like!


penat ye...

penat buat yoga-Air free sponsor by Dutch Lady


with Ekin dan Mai

Seterusnya kita akan terbang ke Jalan Conlay-aktiviti berikutnya(Kolej Reunion).Macam kami plan, nak picnic kat tasik la, karaoke la, akhirnya turun je dekat Hari Kraf Kebangsaan(HKK) , sattle.Dapat juga jumpa kawan2 yang lain..reunion bukan senang 'cos harus lagi WAJIB kami semua dalam keadaan free(tak kerja) -pedas nya ayat kau minah, bukan kau terbang dari casting ke tadi(kerja juga).ops!kat situ, janji dapat gelak ketawa dengan lawak sengal kami.

with eieen,Mai,Rina dan Ani


Chicken Chop 6 hinggit je cik adik oooiii..


Gerai member kami...Aswat

salah seorang junior ku...

terjumpa cikgu sekolah ku...

anak orang..

Dari Jalan Conlay, terus terbang ke The Garden seperti dijanjikan bertemu Deng di situ, business Deng sedang berkembang,alang2 kami jumpa 'cos dah seminggu tak bersemuka.Borak bersama sesiapa sahaja yang ada disitu.talkaktive tetiba.Seterusnya ikut Deng ke Pavillion pula, jumpa Redza -pasal business maa....then baru pulang.letih tak terkata.


p/s :nantikan post yang berikutnya-taip cepat2 masa tak cukup.