Thursday, July 1, 2010

Jalan Raja Chulan,Sabak Bernam


21/06/2010(Monday)-Nun jauh di hujung Selangor kami ziarah, Sabak Bernam,baby! Sebelum bertolak ada juga terfikir..apa yang menarik disana kan?Siap boleh mimpi pelbagai sepanjang 3 jam perjalanan dari KL.Apa Maksud Sabak Bernam?Kenapa datang sana?Nak tahu?Pasti korang terkejut juga kalau fath katakan Jalan Raja Chulan ada di Sabak Bernam juga.Raja Chulan yang sama ke?cam ni la..apa kata tunggu pilot Disebalik nama Jalan ni keluar dekat TV.

Macam tak sampai hati je bagi korang tunggu sampai August nanti, Memang nama jalan sama,ejaan pun sama, sebutan pun sama tapi adalah individu yang berbeza.Selebihnya...sila tengok tayangan nya nanti ok.Boleh layan Fath membebel selama 30 minit.mampu tak?be strong ok.hahaha!


Datang Sabak Bernam, singgah la sebentar di Pengkalan Sabak ni, terdapat dinding sejarah @ pun dinding yang tertulis nya sejarah Sabak Bernam.Sungai apakah tu? Di seberang tu ada taman perumahan.so..nak ke sana perlu berenang kuak kupu2.pengsan semua lari.bot ada la.

eh? pix ni tertinggal ye, sebelum tiba di Pekan Sabak Bernam memang korang akan jumpa Sungai Besar dulu.Singgah makan cendol untuk nyaman, sepanjang perjalanan kan..majoriti penduduk sana memang menanam pokok limau barli.Tapi tak nampak pula diorang jual pun, makan untuk seisi keluarga kot(andaian sendiri), kalau yang dah google ,pasti tahu sumber hasil utama pendapatan meraka adalah pertanian.so tak payah Fath nak ulas lebih2.

terangkan motif,please?..

Sampai je Pekan Sabak bernam, terus dapatkan Datuk bandar..sesi interview tu pasti..


Sabak Bernam kaya dengan Tapai ubi & pulut.

apa hal pula la Mr.Director ini?


Berani mati mengacara tepi selekoh traffic light!lain dari yang lain la konon, janji kelaianan kan.

happy ku sepanjang perjalanan...

on the way pulang ke KL, singgah di Bagan Pasir,Kuala Selangor, layan sunset!...lega otak comel ku seketika..

director dan crew2

Ada nama jalan guna nama tokoh ditepi pantai?mai habak sini..boleh shoot baik punya

orang makan nasi..durian yang kau bedal, sedapnya!!!!!dinner durian di Kapar!

P/s: Sehari Di Sabak Bernam cukup kenangan dibawa pulang,ole2 tak ada la.Sambung shoot di KL semula.Lagi mencabar.

No comments: