Thursday, July 1, 2010

Amway -Corporate Video

nina refria,nina,kyle & me

24/06/2010(Thursday)-Buat pertama kali Fath datang shooting tvc sorang2, before this ada je kawan2 & yang tersayang datang jenguk , episode hidup ku yang baru kini bermula. Bermula la busy dengan career tetap ku kini dalam modeling,acting,hosting & bakal business pula.Alhamdulillah semunya berjalan dengan lancar.

Amway.kenal jenama Amway tak?product multi level marketing(MLM). U all boleh google jika kurang ngerti.Actually shoot today not for TV commercial cos product ni bukan jual di merata, hanya boleh terdapat di outlet2 mereka sahaja.So shoot ini dipanggil corporate video.oh ye! production paling aku sayang..DMO production!selalu bagi aku job.xoxoxoxo!!!

Ramainya model kali ni, ada sebab yang munasabah, jalan cerita nya sama la macam korang pernah tengok iklan pencuci jamban lakonan afdlin Shauki tu, ingat tak? dia jadi host then terjah rumah orang tanya beberapa soalan standard then perkenalkan product sampai boleh meyakinkan u all sehingga membeli dengan banyak.Sama la untuk Amway ni cuma yang ni lebih details.Nak tahu?layan pix2 dibawah ni nanti.

Kyle sebagai host, kami semua suri rumah sebijik macam desprate housewives,class kan.Semua speaking in english as like as what's client needed.Alright, sama macam selalunya kan, i love to knows everybody, tengok la kejap je dah jadi sweet sisters ever!


me & the two Nina.

keadaan semasa shooting

antara aksi talent


director sedang sibuk layan tv,hahah!!!

Fatihah & Fathiyah

Talent pertama yang chow awal, memang tak sempat borak panjang.yang Fath tahu nama dia & kami sebaya, that's all.janji sempat snap pix.thanks dear lengkapkan post kali ni.


25/06/2010(Friday)-1st time juga la, shooting 2 hari berturut dalam bidang modeling ni.But hari ni Fath satu2nya talent for today,sorang je melayu ok, Mereka semua bertutur in mandarin, ternganga je la aku sepatah haram tak paham.Janji mereka layan baik punya at me.love u all.

Apakah motif ber-manicure ni? Hand talent again,dude! istimewanya tangan ku lagi. Alhmdulillah & thanks!tu yang mula2 tak make-up, rambut serabai..sampai dikutuk oleh Enya & Nikman dalam twitter.Terus dimake-up & didandan baik oleh make-up artist.*dasar tak puas hati ke apa?Arahan director memang menyelamatkan.hahahaahaa!!!

simple je


atas ni antara babak yang hanya mengunakan khidmat tangan ku sahaja.& buat pertama kali nya lagi.shooting selama 14 jam non-stop!penat ,mengantuk & sakit otak cos dah seminggu tak cukup tidur sibuk dengan shoot host before this.so semasa crew2 sibuk setting set,Fath curi masa menghafal skrip host for tomorrow nya pula.Dapat bayangkan tak? bertapa sibuknya Fath 2 minggu akhir bulan june .Tetiba wujudnya hobi baru.nak tahu kan?hihi...baca post lepas ni....


p/s:enjoy sangat dengan kerjaya tetap kini, walaupun sound-nya macam tak ada life,mungkin orang tak paham kenapa Fath workaholic ,tak pe la, janji dapat cari rezeki halal untuk tanggung parents & adik2.Selagi mampu.

No comments: