Tuesday, December 28, 2010

Nama serupa tapi orang berbeza


Keratan ni dipetik dari blog Zabidi Mohamed iaitu penulis skrip drama HANI tv3.Fath akui ramai yang keliru dengan nama NUR FATHIA & SITI FATHIYAH. Apa yang lagi mengelirukan kami berdua berlakon cerita yang sama iaiu drama bersiri HANI di TV3. Secara tidak sengaja sebenarnya. Nur Fathia sebagai HANI & Siti Fathiyah sebagai ALIAH. Dan mungkin ada yang tak tahu , kami sememangnya sudah kenal antara satu sama lain sejak tahun lepas semasa photoshoot untuk majalah 'Perempuan'.Ini lah yang dikata seronok dapat berlakon bersama dengan kawan.

P/S: Nur Fathia memang happy-go-lucky & berbakat.she's so sweet.

Happy Birthday Abah!! sweet 55!

Family Angkat ku

27/12/2010(Monday)- Happy birthday Abah! sweet 55! sebelum korang tersalah wish or tersalah tafsir, ni bukan bapa kandung tetapi abah angkat Fath. Sesiapa punya birthday dalam rumah tu ,or any majlis..Fath memang Wajib hadir.Datang menyibuk, kasi bising tu sudah semestinya. Actually Fath lupa tarikh birthday Abah, nasib baik cuaca cerah ye..Kak Ashfa SMS ingatkan & mengalukan Fath datang celebrate bersama, kira adil what, 1 family angkat ku lupa birthday Fath juga.marajuk arr!hahaha!sorry, Fath busy tak sempat nak bagi tahu & memang kalut masa sambut hari tu.Apa pun Fath sayang family angkat macam family sendiri, diorang banyak bagi nasihat, galakan & dorongan setiap apa yang Fath buat, Hidup Fath tak lengkap tanpa family.


by Secret Recipe

dec,14 for sweet 25! & dec,27 for sweet 55!

Best wooo! dapat celebrate lagi!

p/s:thanks family ku!!!

Shooting Lactogen by Nestle-video 2D


27/12/2010(Monday)-
shooting!!! yeayy! paling happy shooting tvc, corporate video, photoshoot, tapi kali ni lagi best! video 2D !! apakah? segalanya 1st time!, 1st time shooting 2D, bekerja dengan production melayu (selalunya dalam bab advertising ni cina yang monopoli.) ,shooting jadi mak, shooting dengan baby & kanak-kanak & 1st time dapat payment sebelum kerja.cash lagi. Mahunya happy sepanjang hari. oh ye, lupa nak bagi tau, Fath shoot ni bukan untuk TVC, bukan juga untuk corporate video mahupun print ad, tapi untuk dinner video buat client bagi perkenalkan susu Lactogen keluaran Nestle. shooting paling relax & fun!! tapi letih shoot drama Hani tak habis lagi. Habis shoot terus lunch & balik rumah,tidur sakan.

tak susah shoot syed Zeedan, baby yang cool!

ibu yang susah payah

nadine sangat ceria!!si cilik yang 1st time shooting juga.good job,dear!!

look!hantu peluk budak.

sangat2 pandai pose!

berbincang dengan asst.director

enjoy sangat!!

p/s:i love modeling forever!!!!

Hani- episode 3



p/s:jangan terlepas episode berikutnya.

Hani -episode 2

e

p/s: Selamat menonton!

Hani -episode 1



p/s : sesiapa sahaja boleh menonton!

Sunday, December 26, 2010

Anugerah Skrin 2010


24/12/2010(Friday)- Last day shoot Hani Tv3 & Anugerah Skrin 2010 (ASK), memang macam pelesit dibuatnya.Dari pukul 8am(24/12)-2am(25/12) non-stop.Dari Puchong-Bangsar (ambil baju sponsor& saloon) -PWTC. Memang gila habis! Tapi....Alhamadulillah, cos Allah SWT permudahkan segalanya, walaupun hujan lebat, traffic jam. Apa yang dirancang dapat dibuat dengan baik sekali.1st time Fath jejak kaki di red carpet, sebelum ni tengok je dekat tv, tak pernah terfikir pun sampai ke situ, Apa yang Fath buat..redah je. Happy?! yes! I am HAPPY!, dapat jumpa kawan2 lain, Liya, Asry, Iqbal, Suzana, Kak Mon, & ramai lagi!Paling terbaik Fath ada personal photographer. siapa?tunggu...Fath tunggu photo2 terbaik dari dia ni.nanti Fath upload ok!


Me & Nuremy Ramli


p/s: Jadual kerja terus dipenuhi, alhamdulillah..rehat untuk 'acting', berbalik ke 'modeling' ,& 'hosting' menanti.

Shoot Hani Tv3 -Part 4 (last)


23/12/2010(Thursday) & 24/12/2010(Friday)
-Entri ni adalah penutup bagi cerita shoot Hani Tv3. Pejam celik hampir 2 bulan Fath shoot untuk Hani. Sekali gus shoot paling lama yang Fath pernah buat.Terima kasih kepada semua yang terlibat menjayakan HANI, banyak yang Fath dapat belajar dalam pelbagai sudut. Abang Heykal Hanifah (director) & the team memang terbaik, senang bekerja dengan diorang. InsyaAllah kalau ada rezeki Fath lagi kita jumpa, kalau tak, jumpa dekat mana2 tegur je la ye.


Aliah?kenapakah?nak tahu?tontonlah Hani samapi episode terakhir (eps 13)

jeng3! babak penutup buat drama Hani nanti.Siapakah itu? tunggu....

p/s: Syukur tak terhingga,Hani episode 3 telah ditonton oleh 3.6 juta penonton!wow!alhamdulillah.teruskan menonton!

Tuesday, December 21, 2010

Promo Hani TV3 (21/12/2010)

NuwulMakjah


16/12/2010(Thursday)-shooting day!tapi singgah mid valley kejap. sempat lagi nak shopping.ops!bukan ye. Fath turun semata-mata nak jumpa NUWULMAKJAH. siapa pula ni?korang cuba la cari dekat facebook ke..twitter ke...hihihi..dia rajin sangat2 tegur orang. 14 tahun lagi ok,di bawah umur lagi.hahahaha!Jauh datangnya..dari Terengganu. Alang2 dia dah ada kat area KL, sedaya upaya untuk bertemu.She's so excited!me too,actually. panjang ceritanya kalau nak tahu macam mana kami kenal.Pendek cerita ,kenal di twitter-facebook-blog. Hebat kan kuasa laman sosial ni.Kalau betul gunanya tak la jadi so..sial.hahaha!Last minute juga kami plan nak jumpa, sebab jadual Fath tak tentu sangat. Itu dinamakan takdir pertemuan.hihihi.Mungkin lepas ni boleh jumpa ramai lagi kenalan cyber.hihi.Tapi banyak syaratnya. hihi

Mak NuwulMakjah


p/s:insyaAllah kita jumpa lagi.who's next?

If I Die Young by The Band Perry




If I die young bury me in satin
Lay me down on a bed of roses
Sink me in the river at dawn
Send me away with the words of a love song
oh oh oh oh

Lord make me a rainbow, I’ll shine down on my mother
She'll know I’m safe with you when she stands under my colors, oh and
Life ain't always what you think it ought to be, no
ain't even grey, but she buries her baby

The sharp knife of a short life, well
I’ve had just enough time

If I die young bury me in satin
Lay me down on a bed of roses
Sink me in the river at dawn
Send me away with the words of a love song

The sharp knife of a short life, well
I’ve had just enough time

And I’ll be wearing white when I come into your kingdom
I’m as green as the ring on my little cold finger
I’ve never known the lovin' of a man
But it sure felt nice when he was holding my hand
There’s a boy here in town says he’ll love me forever
Who would have thought forever could be severed by

The sharp knife of a short life, well
I’ve had just enough time

So put on your best boys and I’ll wear my pearls
What I never did is done

A penny for my thoughts, oh no I’ll sell them for a dollar
They're worth so much more after I’m a goner
And maybe then you’ll hear the words I been singin’
Funny when you're dead how people start listenin’

If I die young bury me in satin
Lay me down on a bed of roses
Sink me in the river at dawn
Send me away with the words of a love song
oh oh


The ballad of a dove
Go with peace and love
Gather up your tears, keep ‘em in your pocket
Save them for a time when your really gonna need 'em oh

The sharp knife of a short life, well
I’ve had just enough time

So put on your best boys and I’ll wear my pearls

Happy Birthday to me!!sweet 25!

14/12/2010(Tuesday)-oh 25 tahun sudah I hidup didunia ni.Alhamdulillah Fath masih dibumi sementara ni.Setiap tahun tak pernah terlepas menyambut birthday bersama family,kawan2 & teristimewa.Cuma tahun ni Fath tak prepare apa pun, sebab tarikh keramat ni jatuh pada hari Fath sibuk bekerja di lokasi set. Tapi bernasib baik Fath habis shoot seawal 4 petang. terus menuju ke KLCC. Kebetulan & last minute Enya & Syu nak celebrate Birthz's Fath di sana. Melantak pizza then terus tengok 'Hantu Kak Limah balik rumah' sambung terus dinner with Toman di Sakae Sushi!Tak tahu nak kata apa,selain terima kasih sangat2!kepada mereka bertiga & kepada sesiapa sahaja yang wish birthday Fath!Maaf juga sebab masa Fath sangat suntuk lately ni. demi Hani Tv3, Fath sanggup berkorban sedikit.

thanks toman!!!buat surprise cupcakes untuk stok seminggu!!
saya suka!

cupcakes from wondermilk sedap gila!!!


thanks lagi toman!!suka3!

Fath hantu kek!!

tapau semua ni.hahaha!!

kami lah hantu kak limah.

thanks Enya!rancang semua ni!



p/s:nanti sambung celebrate dengan kawan2 lain pula.ngeeeee

Monday, December 20, 2010

Promo Hani Tv3 (14/12/2010)




p/s: Hadiah birthday Fath paling Terbaik tahun ni! iaitu tayangan Hani episod 2 & juga telah ditonton oleh 2.1 penonton!thanks!! teruskan menonton lagi & lagi!

Jom Heboh di Bukit Jalil (11/12/2010)

zarynn Min,Siti Ftahiyah, Ryzal & Elfira Loy

11/12/2010(saturday)-lepas shoot 1 scene terus ke Jom Heboh,di Bukit Jalil untuk mempromosikan Hani Tv3 & meramah mesra bersama peminat.Pengalaman pertama Fath.Sangat2 seronok! & thanks TV3 kerana menjemput kami, para pelakon bagi memeriahkan lagi booth Studio Cereka.InsyaAllah kita jumpa lagi.

dah rupa macam nak melalak .hihihi..enjoy!

tiup!sebesar belon yang boleh!adik tembam tu dapat hadiah pertama!tahniah!kurus sikit sudah perut dia.

di belakang pentas

p/s:seronok!

Abang Redha Kahwin!

11/12/2010(Saturday)-Lagi sepupu kahwin!! bukan pix atas tu,tu Makcik saudara a.k.a ummi Enya. Selalunya ada wedding je nak beli baju baru, tapi kali ni bikin lain sikit tapi bukan lain macam la, cuma recycle balik apa yang dah ada. Bezanya hanya beli batu2 ala permata.hihi....asah bakat sendiri dengan susun atur permata tu & jahit! I wanita ok. coming soon Fath nak jahit baju sendiri pula. just wait and see saja.Sumpah I tekan keyboard macam nak pecah dah. tak ada masa nak membebel, dari tak buat langsung entri baru , baik buat juga walaupun cakap sepatah 2 je..layan je la pix bawah ni ye,bye.






selamat pengantin baru! semoga bahagia hingga ke akhir hayat!


p/s:minggu biru semata.cantik juga.

Promo Hani Tv3 (7/12/2010)





p/s:episod 1 telah ditonton 1.6 juta penonton! thanks!!teruskan menonton!

Promo Hani Tv3