Thursday, July 31, 2008

my best art work

hasil art work ku...


My best art work of 2005-Avril Lavigne.


Lukisan yang banyak membawa erti pada diri Fath. Dalam keadaan emosi yang tetiba tak bagus, bercampur aduk dengan marah,sedih dan kecewa. Dah la baru lepas break dengan Jal.Semua kerana tuduhan dan salah paham Kak Ogy (ex-girl Wan) atas diri ku..ish2..semua senior pandang sinis, apa la salah ku. Nasib kawan rapat menyebelahi Fath.Nak luahkan kat orang masa tu macam susah nak percaya sebab kakak senior sebilik yang tikam belakang. Kena tikam lagi dulu masa kerja kat Levi's. Kena dengan kawan sekelas masa sekolah highschool dilagakan Fath dengan kakak senior sekolah dulu a.k.a ex-staff Levi's. Panjang cerita kalau nak dicerikan semua dan malas dah nak ingat kisah silam sebab dah buang kawan tu sebagai kawan dalam hidup ku.Haha!!!! Tu la satu2 nya kawan yang di buang daerah. Tak guna disimpan dan dilayan. Hidup Fath penuh dengan pancaroba sejak lepas SPM sebab semua survive sendiri sehingga sekarang. Hati nak kuat untuk berdikari dalam dunia yang penuh cabaran dari segi emosi dan mental. Alhamdulillah Fath dapat harungi walaupun sukar dan pernah rasa down. Family dan kawan2 yang tolong dan memberi semangat. Trimas ya semua.Fath sayang sangat kamu semua.


keje2 modelling ku 3


Model untuk majalah REMIX(august 2008)

Ini adalah kali yang ketiga Fath masuk dalam majalah lagi,tapi ini dalam majalah lain pula. Majalah yang agak 'giler-giler' untuk golongan remaja.

Sebenarnya sebelum diberi tahu oleh Abang Nuar (NUEK) ada photo shoot pada 02 julai 2008,saya terlebih dahulu pergi ke temu duga sebagai 'design consultant' oleh syarikat 'Bainhouse' di Bangsar Village 2. Pada masa itu juga Fath diterima bekerja bermula minggu depannya. Selepas itu terus ke pejabat Utusan ditemani oleh Enya(cousin) dan Haziq . Tak pasal2 kan.. wat eva pn enjoy.

Keje2 modelling ku 2


Jadi model tudung untuk majalah dara.com(mei 2008)

Photo shoot ni pun dijalankan pada hari yang sama,tempat yang sama cuma gambar ni dikeluarkan untuk keluaran bulan mei..

Pengalaman kerja dengan karangkraf ni,mereka melayan tetamu dengan baik,krew2 dan wartawan juga peramah dan membuat kan sesiapa yang datang tidak kekok untuk bekerjasama..

Ini bukan kali pertama Fath datang ke karangkraf,pada pertama kalinya datang untuk photo shoot juga bagi pemilihan pencarian cover girl dara.com 2006,tetapi tiada rezeki dipihak Fath. Segala bermula atas sokongan dan cadangan kawan2, ditambah pula dengan sokongan dari keluarga yang tidak berbelah bahagi di dalam karier Fath ni.Kalau tiada sokongan mereka tiada lah sampai ke tahap sekarang ni. Sampai sekarang Fath masih mencuba pelbagai uji bakat dan apa sahaja yang boleh dalam bidang 'modelling' ni. Minat ini tidak dirancang pada mulanya, kerana Fath tidak berapa yakin dengan kebolehan dan kurniaan yang telah diberi Allah s.w.t.alhamdulillah....Fath dapat mengatasi kelemahan yang ada sedikit demi sedikit...yang penting yakin,beringat dan berusaha.

kejer modelling ku...

Jadi model tudung untuk majalah dara.com(april 2008)

'photo shoot' diadakan di office krangkraf,shah alam. masa ni kawan rapat saya, Engku Fazley a.k.a jiran berkualiti yang temankan saya.


Tuesday, July 1, 2008

Luv,Lover,Loving...




I'm 22 years old currently, fresh-innocent-uncertainty, I can say. Hehee.. Apparently, I’m still searching the correct route to follow in achieving what I’m after in this amazing life. Strongly believe that God send us here for a purpose and I’m very thankful that the person whose guiding me to understand, perhaps consistently adjusting me to be a better person & to pass through good and rough times, is here with me, with no hesitation but not yet to supportive.. A fine young man, he is.. Wahh wahhh.. I love u=) .. He discards the meaning of solitary moment in my dictionary. He's always in my mind,have much times for me, whenever things I really need him. I’m still learning more about essentials things in life and I do have my own future plans that I dreamt of. Who doesn’t?.. ;P

about life


love my life. I love my family; very much indeed. I come from an average family where my siblings and I was taught not to be too proud of ourselves & learn to respect others. Had been reminded over and over again to be considerate with the surroundings and remain envy-free in every aspect of life are the major lessons from them though as it has already glued in my head now. Well, practically I applied that in leading my joyful life, thanks to them; again. Well, I bet that everybody is aware that life isn't perfect after all. I believe that everyone's life has been designed with imperfections, we may not want it, but it will follow us. Frankly, I used to hate my imperfection, but now I have learnt to accept it with open arms. I also believe that life cannot be too perfect, having a crack to let happiness flow to others is a beautiful thing, don’t you think?.. =)

me,myself n i....


Was born in KL, 14th Disember 1985. Currently, surviving with family of mine under one roof in Kajang area. Originally was from KL, and shifted to Bandar Tun Razak when I was born till 6. Was sent to tadika sri labuan.I’d made some of friends there.I'm so quite 1, Unfortunately I have to leave all that behind as daddy told me that we have to move to Kajang and that was late 1991. Remain in the city till now. Schooling in Tadika Bukit Kundang,Sek.Keb.Sg.Kantan and Sek.Agama.Sungai Kantan,Sek.MenKeb.Sultan Abdul Aziz Shah,Kajang(SAAS) and it turned out that shifted from one places to another it’s not bad after all!! Making new friends, learning in sport coz every single person here was kinda tough though at first. Huhu.. Pretty much loving it here very much and at the same time adapting with the so much more activities, which I think it’s a bit different coz now i'm talkative person.

I’m 5 feet 3 inches not too tall blessed with an average body type. fair skin tone; thanks to my dad. Unfortunately I don’t resemble any of my mom's features. How ironic is that.. = / I was a 'truly malay' girl before, a year ago or so, but I prefer to have an origin look nowadays as like as mixed n arabian. I guess experiences and exposures has matures me gradually. Probably it teaches myself not to overdo something, which has already bestowed upon me since birth. Well, due to that, I’m having a long, mixed curl n staright black hair instead and pretty much liking it this way.i'm already in red.but i'm always wearing 'selendang'...