Monday, July 12, 2010

FIFA 2010 final

Humuhumu nukunuku a'pua' a'a

11/07/2010(Sunday)-Waka Waka Spain!!! berulang kali dilaungkan di twitter & facebook , World Cup sangat la dirasai 1 dunia. Tanpa segan silu Fath umumkan ni la pertama kali Fath layan FIFA diluar,4 tahun lepas sumpah paling teruk! tonton dalam bas!hahaha!sebiji macam pelarian pula, kisahnya on the way balik dari pratikal dari Kelantan masa tu.Memang funny ,siaran tv dalam bus tu boleh katakan macam di planet lain, sampai kawasan hutan je, blur terus skrin nya, alik2 dah goal, memang kecewa tahap tidur la.Kalau nak cerita 8 tahun lepas pula ,dah tentu masih skema bersekolah.full stop ok.

Makin di-counting masa makin bingit si Dong Dang(talifon ku) jerit. Sahabat handai nak book last minute memang bikin pening lalat dibuatnya. Macam ni la..kami jalan2 dulu then mana yang paling happening tu la kami lekat.Baget nak turun KL awal, memandangkan sekeluarga tunggu abang ipar pulang dari dive kat Pulau Batu Putih,-I buat muka paling sememeh nak cabut ke KL.Finally dapat lari jam 10 pm ,1st kami jenguk kawasan sekitar Bukit Bintang, boleh la, tapi nak duduk celah mana?tak kan nak berdiri sampai kebas tumit, bergerak pantas ke Dataran Merdeka cos ramai member turun sana & naluri kata sana.I ok je if Engku ok, sorry Kamal & Jeany I tak dapat join korang kat Andalus, I tumpang kereta member.*sifat malas drive dah sampai.

best dapat jumpa member dikala sesak,menakjubkan!

Seawal 11.45pm dah jejak dataran, masih tak ramai lagi tapi dah ada adegan kelakar tahap bengong atas stage persembahan.Layan la kejap futsal dekat tengah padang tu, kejap, suara tu macam kenal sangat, tengok skrin...eh!Abang Barnie la!!!!serious sahabat 6 tahun lalu!Cuba nak dapatkan dia juga.He's a DJ,host & pelbagai untuk mana2 event.Naluri kuat rasa Abang Nass pun turut serta.Who? Abang Nass & Abang Barnie ni la pemilik event management ni,I mean event kat dataran sempena FIFA 2010 ni diorang punya.Tak sangka ye, hampir 2 tahun kami tak contact langsung. Meh la fath cerita sikit pasal mereka yang Fath kenal semasa 'kerusi' kolej lagi, pertemuan semasa mereka mengendalikan event Hari kraf kebangsaan 2005 & Fath & the group gamelan perform di stage mereka.Memang bermakna la FIFA 2010!.

Bermakna lagi kami dijemput naik ke atas stage VVIP, tonton bola dari atas, baget nak tergolong dalam 60'000 orang dibawah tu.next time ok.

orang makan pelbagai hidangan dibelakang kami, tapi nak juga bedal lolipop & kuaci.

nampak padang dibanjiri orang lagi padat tak?.tak nampak?pendek rambut la tu..tengok pix bawah ni.

skrin terbesar di Malaysia sempena FIFA 2010

with Abang Nass


Kuat lagi perkasa mata & otak boleh bertahan sampai 5.30 am. Padahal dah bantai tidur petang tadi.Demi meraikan sukan 4 tahun sekali ni punya pasal,janji termakbul niat tu.InsyaAllah kita raikan lagi pada 2014 nanti.amin.

p/s:penyokong SPAIN gembira sangat2!!!Octopus memang bikin kami semua lebih yakin, tolong la!syirik siot.anggap je la kebetulan. Kalau Holland menang memang ku panggang juga la itu sotong.*macam2.

1 comment:

lizz said...

hahahahaha!!!!! SPAIN juara!puas hati i. walau Argentina kalah tapi xper ku redha.hehehe.

2014, tunggu!!!