Sunday, February 28, 2010

Ops!!terlanggar....

Contoh muka kena terjah

27/02/2010(Saturday)-Weekend yang sesak di mana2, especially dalam shopping mall area KL ,betul kan kalau dah berlanggar bahu, punggung, tangan dan kaki.Yes, hidup bermasyarakat berbilang kaum '1 Malaysia' yang berwarna-warni.Semua menuju ke tempat awam yang famous menjadi sesak dan kurang selesa( salah satu ku benci berada ditengah2nya).Fath dah mula bermadah, sikit lagi berbunyi puisi,alahai... tak reti mak cik nak luahkan(baget reti), patik try berpantun simple:-

Mata ku bulat macam hantu,
serupa/sebiji a.k.a Meatball marinara yang ku nak makan tu....,

redah/harung/tembus semua jalan konon baget ratu,

ops! how dare U kau langgar aku!.

Paparazi dicelah tembok,

tembok pula di celah jalan,

ku rasa macam nak tumbuk,
mamat baget hensem/macho/maskulin/gentle sengaja menyibuk ikut ku jalan2.


wah!tepuk tangan tanda setuju dengan luahan diatas. Tambah la lagi ketuk meja tanda sokong , tak baik tau nak tumbuk orang, tangan tu baru baik dari melucur tak kan nak bagi patah/lebam lagi bengkak.Ingat pesan Mak Ayah, kalau orang ikut kita, ikut je dia balik pasti dia akan jalan laju2-comel.Bengang tetap benggang beb! 1st brother tu terlanggar peha, minta maaf tu ,dah ku terima tapi tak payah la kot nak ikut sampai tawaf itu shopping mall. Mentang2 minah berbaju t-shirt putih+ legging+ kasut flat crocs berbelang2=tak seksi pun ,jauh sekali menghairahkan jalan sorang2.Abang , saya tak perlukan bodyguard tapi perlu ke no .talifon dan nama ku?aduhai, tektik lama la bro, Fath pun nak minta maaf tak ikhlas(nakal!!!!) la...016-6532976 tu nombor bantai je.LISA memang sengaja bagi Abang proud sikit ,tak sia2kan ikut dapat no phone lagi..hahaha!!baget Lisa Surihani kah??Talifon ya, Bannngggg....Lisa tunggu- ketawa bagai nak rak ni, sampai tersilap2 taip lagi.

Wink!!!!Lepas ni siapa ikut, Fath nak bagi quiz (1) kat orang tu example senaraikan rukun negara ke..nama2 menteri setiap negeri ke..semangat 1 Malaysia! sih, 'cos diorang memang nak borak lama2 kan. Main teka teki(2) bodoh pasti seronok, jika bijak bistari akan ku beri no talifon ku yang lama dan expired!should be excited then.Kita tanya soalan yang pelbagai (3) lagi mengarut banyak2 dengan 1 lafas dan suruh dia jawab dengan 1 lafas juga,pasti panas situasi masa tu( tercungap2 dan sangap tu pasti-kejam!!!) makin banyak idea minah ni.nama pun game, harus ada hadiah yang lumayan( dapat kenal ku dengan lebih jauh dan jauh sampai tak akan jumpa lagi).* Mari lah cuba dan sahut cabaran!


p/s: bukan 1st time kena follow ni, banyak lagi kes yang tercatat sebelum ni since high school,budak kurang moral hampir kena belasah dengan daddy ku pun ada.Bukan senang nak jaga anak dara , senang lagi jaga lembu masuk kandang.Jaga diri sendiri baik2 ye.


1 comment:

reds7472 said...

itu la u..cun sgt... muka cun body mengancam..mmg la kena ikut.. pastinya u dah masak hal "i follow" ni kan? semoga u lebih berhati2.. sb skrg ni makin byk mat mental ni...