Wednesday, February 3, 2010

for nothing....

yo!sushi..nasi goreng 1!tak caya cuba order.hihi

03/02/2010(wednesday)-Alahai semalam lupa hari jadi abang ipar Fath, Abang ZAKI!. so sorry, happy belated birthday!sweet 34!wow! umur makin lanjut tapi still maintain kan. Birthday dia yang sama dengan anniversary perkahwinan dia dengan kakak Fath , Kak YATI.

sejuknya dekat office ni...menusuk tulang ,(taip Fath, jangan berhenti..cerita baru nak mula ni...)Baiklah, hari ni Fath buat apa yang Fath dah niat semalam.Gym disebelah paginya. Malam tadi memang pecah rekod dunia malam. Korang pernah tak tidur 3 jam je then segar macam nak lompat!best kan?semalam la...Fath tidur pukul 5 pagi lepas tu bangkit pukul 8 pagi , macam tak letih dan mengantuk, segarnya!terus mandi dan buat sarapan sendiri, kalu bangkit awal seawal 7 pagi boleh breakfast sama-sama dengan yang lain, kata dah tak sekolah kan.

Atas meja makan ada oat krunch by Munchy's . Layan juga biskut ni, makan telur hancur pun sedap .dah2! jangan makan banyak sangat ,nanti semput nak lari atas trackmill.packing time!sounds like macam nak pergi balik kampung pula.Padahal packing baju-baju gym dan baju untuk malam ni nanti.(tidur rumah Kak Ton) .

Semangat berkobar-kobar nak pergi gym, terus salam mama dan ayah dan gerak menuju ke Celebrity Fitness, Bangsar.Keadaan jalan raya yang biasa, macam tu juga..hitam legam....Wah!nasib Fath baik hari ni, lalu je sebelah pakwe yang berumur 40-an(pakcik la) terus dapat parking. syukran!memang petak parking ye ,nak kena saman lagi ke?

Macam biasa la...routine Fath lari atas trackmill 1/2 an hours,then buat la apa yang patut untuk perut 25' ni....dan kaki demi punggung 35' ni...cukup lah sekadar 45 minute, buat lama-lama kang berguling pengsan.Stim time!!tak lengkap kalau tak buat stim...lega dapat nyahkan toksin dalam badan.kulit pun licin...selicin macam pakai losyen.

Tiada apa-apa plan pun ..terus pergi kerja.Keluar balik cari Lunch.Makan 3 jenis buah lagi...sama macam semalam, Tarzan ke apa minah ni??sedap tau!. murah dan ia adalah vit c.Paling bagus mengurangkan kita makan benda lain dengan banyak.Oleh itu, pergi la Yo!sushi.nasi goreng yo!sushi sedap.Thanks to Deng 'cos kenalkan.

Oh ye! cakap pasal Deng. dah masuk 3 hari kami tak jumpa.masa untuk dia melungkan masa bersama dirinya,kawan-kawan dan family.Maka Fath buat hal Fath sendiri..makan sorang-sorang, jalan sorang-sorang,lepak sorang-sorang,cakap pun sorang-sorang dengan BB Fath yang bernama (DONG DANG).kawan-kawan kata 'jom! jumpa' Fath kata 'next time yek??...'

ops!sorry Fath ter-emo ye Deng. tekanan angin dan tanah tidak berapa sekata dalam kepala dan hati ni.Kitty pun buat hal sendiri,sejak perut dia dah boyot.Si Anja tak ramah sangat.Si Nyempel tu tak serasi la...Hitam asyik tidur je kot...jantan memang malas sikit bila dah besar.

Korang pernah buat benda yang memang tak salah tapi tak pernah buat?(macam pening je soalan ni),jangan hantuk kan kepala tu...biar Fath ringkas kan lagi. Contoh la ye..korang tak pernah cakap dengan dinding (tak salah kan cakap dengan dinding),then tetiba korang rasa nak buat.Korang buat tak?

Ikutkan Fath nak buat sesuatu yang tak pernah tu...tapi bukan cakap dengan dinding la...nak tahu apa dia???haaaa!!!!nantikan post esok!saja je nak bagi korang keep in touch dengan Fath dalam blog ni..kihkih...

Cadang nak vacation sorang-sorang ,pasti tenang sambil layan lagu 'walking away by Craig David', pernah dengar tak? Bukan nak pergi jauh pun..drive terus sampai mana yang larat, then patah lah balik...tapi sayang sejuta sayang...Deng tegaskan tak boleh ok.so...main pusing-pusing depan rumah je la kot...

Sejak 2 menjak ni...rasa kosong walaupun jadual padat dengan berbagai-bagai...Next week tiada siapa yang dapat hang out dengan Fath, harus jaga Mama, sebelum,semasa dan selepas operation I'm should be there.sekarang ni layan diri sendiri...ini yang Fath nak dulu masa untuk diri sendiri,dapat tapi ada kosong pula.Tu la, kakak ajak join diving class, tak nak...tengok je la orang jalan-jalan dekat luar tu...senyum dan bayang kan diri sendiri yang jalan berseronok...berangan sekejap.

eh?ada kerja tak siap lagi la...sambung esok ye..nak buat sesuatu diluar jangkaan korang...pasti!

p/s:Sometimes some people get me wrong,when it's something I've said or done, sometimes I feel there is no fun.but now I truly realise..that I'm walking away from the troubles in my life to find a better day...I am a victim of my time,A produce of my age,There’s no choosing my direction...And so I walk to try to get away,Knowing that someday I will finally have to face,The fear that will come from knowing that,The one thing I had left was you,And still you...

No comments: