Monday, February 8, 2010

ku Berkemban!!!

Muka bosan tahap cipan

07/02/2010(Sunday)-weekend!!sama je bagi Fath, sebab suka benar kerja hujung minggu ni, Orang cuti Fath kerja..bak kata rakyat jelata 'apa barang kerja on weekend!bangla pun cuti la....." , ha.....sebab bangla cuti la Fath kerja, 'cos saya bukan bangla.haha!!(ayat nak menang juga!), gila kerja ke apa minah ni??, dari tak ada nak buat apa,dari lepak tengok cerita hindustan(minah ni tak minat langsung nak tengok orang main guling-guling atas rumput ni...), dari melilau kesana kemari, dari tidur di siang hari...atau pun melantak yang berbagai..baik eden koje, ongkos pun masuk.Lagi pun weekend Deng bersama family, Family Fath 24/7 ada dirumah,Bila Fath balik rumah itulah masa kami bersama.

Hari ni tiada apa plan,seronok seperti biasa, berborak, searching internet(layan facebook,blog,e-mail dan watching american idol audition 2010) ,dan kurangkan makan, balun roti dari bread story,sedap wok!!!yang tak pernah cuba harus makan ,pasti teruja sampai tak ingat.Al-kisahnya semalam dah makan banyak (birthday party Ani). Petang semangat nak bakar kalori tengok-tengok 1 badan yang terbakar, jalan jem dekat 1/2 an hours!padahal dari jalan depan Abdullah Hukum-Jalan Maarof je..kalau drive ke Kajang dah sampai dah.



mimik muka yang jarang dibuat(selalu buat muncung je)

Macam biasalah layan gym,datang sorang la..leh fokus apa yang nak dibakar, Ahad memang best, boleh lari-lari dalam gym, orang ramai dok rumah goyang kaki dan besar kan punggung je..Fath pun nak besar kan punggung ku yang kecik ni,ahaks!!setahun lebih dah berlari dan pelbagai ,tapi punggung ni tak montok pun, kalau montak+ macam jlo tu confirm banyak berlanjanya....kena beli seluar baru punya lah! biar je la tak besar pun, janji dapat duduk atas kerusi.


Jadi gila ke apa, tetiba snap gambar tengah berkemban ala sopan, haha!!saja je..terus post kat twitter http://twitter.com/sitifathiyah, tak sampai 2 minute 50 view ok...gitu la nya..tu baru kata berkemban belum kata lain lagi.notty ya mereka ni..

berkemban!!!

macam penat la pula, balik terus la...sejak last week balik gym je mesti tak makan dan tak lapar, bagusnya.Routine di Bangsar ni setiap ahad ada pasar malam, saja lalu ternampak orang jual bunga, tak ada motif , tak ada niat jauh sekali teringin..terus beli. Ajaib!, bunga dalam pasu Fath belikan untuk mama, she's love flower so much! tapi bunga yang tanam diluar la.tetiba terpandang white rose! minah ni gilakan warna putih, tak minat bunga pun tapi warna putih membunuh rasa tak suka tadi, Beli juga bunga rose putih ni tapi bukan untuk diri sendiri tapi untuk auntie Fath, Kak ton(gila bunga juga) .

baget macam orang bagi tapi belikan untuk orang.haha!!

Balik rumah Auntie borak bagai nak rak, sambil buka rancangan raja lawak yang tak lawak langsung. come on la guys...gila boring cerita diorang.Orang berborak lepak kat kedai minum lagi lawak.Rancangan CSI lagi best,ada pengetahuan dan uji minda penonton....Anak buah Kak Ton nak layan bola si Arsenal vs Chalsea pula ..tidur la kami sambil dengar tv berbunyi bola..zzzzzzz....

p/s: Habis dah agenda layan diri selama seminggu, bermula lah minggu bersama mama dan family....oh ye..untuk si boyot,etam,anje dan nyempel juga.Tiada siapa boleh buat appoitment on next week ok.kecuali penting bonar.