Tuesday, February 2, 2010

02/02/2010

Dalam kereta Pac

02/02/2010(Tuesday)-freshhhhhhhhhh gila!!!! puas Fath tidur semalam.14 jam berehat diatas katil sahaja. tapi bukan tidur 14 jam, balik je kerja semalam pukul 6 pm, terus ke rumah Kak Ton, baget nak tidur terus tapi kan..tidur lewat petang memang tak elok, so tahan la kejap , nasib baik ada Kak Teh!!welcome back!!rindu dekat Kak Teh! dia memang baik sangat, selalu ambil berat makan minum Fath.

sementara nak tunggu waktu maghrib, Kami semua (Kak Ton Kak Teh dan anak saudara mereka) lepak minum petang sambil layan cerita Na o Mei.Lepas tu mandi dan tidur!!pukul 8 pm sampai la pukul 10pm. 2 jam je , sebab memang tak cukup tidur 2 jam.hihi...sambung tengok TV dan borak dengan mereka semua. Ada buku depan mata baca la untuk bagi mengantuk, nanti tak cukup tidur lagi.Tidue semula pukul 1 pagi terbangun balik pukul3 pagi dan tidur sampai la pukul 10 pagi.

Sesudah mandi je, breakfast sudah tersedia atas meja, buat pertama kali Fath breakfast dengan telur separuh masak,Thanks!!kak Teh!!baik sangat siap sarapan sama-sama lagi.terus bersiap untuk workout di gym!!semangat sangat!!dengan penuh bertenaga nya...dan gagah berlari atas trackmill, dapat mesej dari Pac..'jom lunch!'...of course!! tepat jam 12.30 Pac tunggu di tepi Coffee Bean, eh?! Fendi pun ada sekali....kami lunch di Restoran pelita ,Bangsar...mereka makan makanan berkolestrol....Fath pun balun juga la...maggie goreng!!sedap!lama dah tak makan ..sekali ni la nak makan...hari-hari biasa memang jaga makan...buah sudah semestinya....hihi....

Masuk kerja petang hari ni, segarrrrr!!!mata dan badan segar sangat!!rasa happy walaupun kena saman lagi dengan DBKL masa parking di Bangsar tadi, lantak la...tak hairan pun.....hihi...

p/s :kesimpulan untuk hari ni, badan kita mesti kena dapatkan rehat yang cukup.kalau tidak serba serbi tak kena. makan makanan yang berkhasiat dan cukup untuk tubuh.sahari tak cukup tidur..kena ganti double baru segar seperti biasa.so....pandai-pandai lah jaga kesihatan masing-masing.bila sihat hati pun sihat juga dan ceria..yeayyy!!

4 comments:

Pak Bondi said...

wa pun lom rehat lagi ni...mata dok klip pot klip pot

Legasi Piston Pecah said...

sibuk ye kehidupan kamu..

abangpit said...

ye betul.. sibuk macam mana pun, kesihatan perlu dijaga..

siti fathiyah said...

to pak bondi, legasi piston pecah and abangpit, thanks baca, iFath suka edop bz dari boring.alhamdulillah sekarang ckp tidur dan cukup makan.harap korang pn sihat n happy lalui hari2.