Thursday, February 25, 2010

saman!!!!!!!


25/02/2010(Thursday)-Simpan duit for this?1001 tak best dan merugikan yang amat.Baget nak beli outfit baru tapi kena bayar for 'nothing' (hasil tak nampak, bukan bermakna buta mahupun rabun). BTW ,that's my fault bawa kereta bagai nak terbang(i believe i can fly but my money was fly),dan tanpa disedari had laju Si CHINTA dapat dikesan dari jauh(sorry CHINTA , I force you to fly on the road).

SMS dari ayah pagi tadi dah membuatkan Fath terbeliak biji mata terus bangkit dari katil. I know my dad yang hensem semasa zaman bujangnya tu.Dia memang tak suka about this thing(buat salah dengan siapa pun), he told me before, kereta bukan untuk dibawa laju ye nak.. tapi untuk keperluan dan kemudahan harian. did i forgot or ignore it? Otak ke lain bila tangan dah pegang staring,kaki dok tekan pedal minyak,masa pantas bergerak, pasti lupa nasihat berguna tu.

Sendiri tanggung(words for me), so tak nak bagi serabut macam sabut kelapa, mari bayar melalui on9( myeg), ayah pasti senyum bila check (on9) ,anak paling degil dan nakal ini laksanakan tanggungjawab(feel proud la sikit), menaip dengan senyum manis sorang2.

Dah tahu dari awal(15 days after tarikh saman), sengaja dilewatkan, tapi AWAS! on March,15th roadtax mati ya..bayangkan confirm gigit jari.tak tenteram jiwa terus bayar RM 202 (RM2 for on9 tax-I halalkan 2 hinggit tu) , harga lepas 30% diskaun.I want more!!(99% , ke?) tapi tak boleh cik adik sayang oiii.Yang pasti dan nyata next month i spent a lot money for pay pelbagai. 24 tahun (25 yrs old end of this year) dah, komitmen makin mantap, mencabar dan pelbagai. Berangankan ingin jadi wanita gigih harus harung,redah,langgar semua ini.

p/s : Peringatan buat semua, jangan buat lupa bayar SAMAN ,kang kalau duit tengah kering road tax nak mati lalu pamerkan rupa kurang comel dari kucing, mahu rasa dunia ni nak meletup.It's ok, bayar je ...then boleh senyum 'cos dah tebus salah. senyum la sikit...

No comments: