Friday, February 19, 2010

I'm selected!!as Mawar for Tun Fatimah Drama(astro Citra)!!

18/02/2010(Thursday)-OFFDAY.Today is a day ...busy and busy seperti biasa.Semalam singgah rumah abah a.k.a family angkat ,(wajib datang sebulan sekali), tetiba pula kami buat acoustic (suka2 jew) ,paramore's song yeay! itu bukan cerita hari ni, Bangkit seawal 9 am( lewat actually), bersiap untuk casting drama for Tun Fatimah dan Shell TVC. Thanks Jeany and Mus for the information.Jelas dan nyata networking tersangat la penting. According Jeany's SMS 2 days ago that i should be there(sg.Penchala) before Lunch, tak terlewat dan tak terlambat, sampai before time line (1pm). Alhamdulillah sampai dengan senang tanpa sesat.


Sampai je..agak teruja dengan keadaan tempat production ,lain dari lain...banyak barang antique for shooting. Bukan sebarangan production, mereka banyak buat cerita-cerita dan iklan arahan arwah Yasmin Ahmad. Fath salah seorang peminat karya beliau.happy!.

watak Putih yang diberi, kena lakonkan dengan baik walaupun tak tahu macam mana keadaan dan jalan cerita tu sebenarnya.Faham sedikit la...tak hafal pun tapi boleh ingat yang part penting...thanks to casting guy yang tolong Fath kuasai watak dengan baik (mak ni tak pernah ikut mana kursus or anything pun, tunjuk ajar amat diperlukan)




kenalkan antara perlakon yang ada di office ni...UNCLE! she's actress (muaalaf movie)

pantang nampak camera terus posing si Uncle ni...

Habis Casting ...Lunch time!lapar..'cos tak makan pagi tadi..kalau nak pergi casting pasti kalut sikit + rushing + tak sempat makan.ingat nak balik dah then dengan senang hatinya Jeany, her dad and Rudy (producer's son) ajak lunch together..totaly memang boleh 'in' dengan dia orang...walaupun dia orang baru 22 tahun..they got points to talk any issue.Kita orang lunch dekat area sg.penchala. lupa la apa nama restoran tu(padahal tak tengok sign board restoran tu pun, nampak makanan lupa la..) ,makan nasi lauk, i'm ok with anything...extra ada sayur2 makan tentu sampai tak ingat punya lah...nasi separuh 1! erm...suku je la...nanti tak habis...(nak kurus ke cik oii...) , dari tak habis baik ambil sikit.makan jangan ikut nafsu tapi ikut keperluan energy harian.agree tak?huhu..


new food for today. i love food! tapi makan ciput je..Si Rudy kenalkan this dessert...nampak sedap dan menarik, cuba jangan segan..part warna hijau dan putih tu sama dengan kuih pelita. Ingat kuih pelita tak?bulan puasa korang cari la dekat bazar ramadhan.then part warna dark brown tu ialah gula merah...rasanya..sedap!!.Dari dulu memang teringin nak jadi host rancangan holiday @ cari makan ni, kalau dapat peluang casting nanti akan ku balun.remember..don't ever2 say NO!.

Lepas makan terus ke tempat production semula dan salam everybody then terus pecut pulang..bukanb balik rumah..patutnya ada casting Shell TVC ..tapi rasa macam letih je...need some joy..spent time dengan Deng pula...baget nak teman bawa hamster dia sakit ke klinik..Fath sampai je dekat rumah dia..itu hamster sudah arwah...takziah.


Tropicana shopping mall...korang pernah visit tak? 1st time nak pusing2 dekat situ...tempat baru confirm boring..benar! boring....nasib ada GSC. layan cerita Valentine's Day movie....not bad..must watch it.ada 3 lagi movie harus ditonton...1.Percy Jackson And The Lightning Thief 2. Niyang Rapik 3. Alice in Wonderland.


Keluar je dari panggung...tengok muka si DONG DANG..banyak email masuk, new status on twitter and missed call from Jeany. I call her back..whatsup girl...she told me the news...that ..i'm selected!!!!!!!!!!!!!!OMG!!!!!!! macam tak percaya..watak MAWAR for drama Tun Fatimah (astro Citra) .happy bukan kepalang ,Deng turut lompat sekali!yahoooo!dapat peluang ni tak akan ku sia-sia kan...alhamdulillah....balik dengan riang rianya...raikan dengan cadbury dan lauk ayam kurma (masakan ayah) superb yummy!!!!sebarkan 1 rumah...they also happy for it.and also supporting me all the time.thanks!

p/s : Kita tak tahu rezeki kita dekat mana kalau tak cuba bagaimana nak tahu.Alhamdulillah rezeki for acting kali ni.Ia adalah permulaan Fath dalam bidang seni lakonan.alhamdulillah sekali lagi.

4 comments:

:: Husniyyah Alhusna :: said...

Tahniah kak. I`m so happy for you.
Jangan Lupakan nya..
Nya tak pernah lupakan akk pun..

Congrats again kak!

siti fathiyah said...

thanks enya!
akk x pnh lupa kt sape2 pun...

thanks again!

HafieDafie said...

CMNE NK TAU AD CASTING EA SIS..MGULPS DA PG CASTING, DKT T&L TALENT..MMG DOORG NK BUAT SY JD SPECIAL EXTRA..TP SBB DGR KENA BYR YURAN RN250 ERUS KITA CABUT JE..TAKUT KENA TIPU..TERINGIN BERLAKON TP XTAU JLN MANE NK FOLLOW UP..DA LE KURSUS LAKONAN SEMUA XPERNAH ADE TP MSE CASTING TU ALHMDULILLAH LA LEY BWK 3 WTK TU..TP TU LA NK TAU TALENT/AGENCY MANE YG BTOL TUK KITA CASTING..

HafieDafie said...

eh bkn T&L Talent tp kt V&L Talent kt Medan Tuanku