Thursday, February 11, 2010

Selamat OFFDAY buat ku!




11/02/2010(Thursday)-cuti baby cuti!!!hihi..finally Fath cuti juga, Hari ini adalah hari yang kami sekeluarga hitung..mama akan dibedah tepat jam 9 a.m.Fath lena tidur pagi tadi tetiba ayah datang kejutkan dalam pukul 7.30 pagi..nasib kakak dah gerak ke hospital, Bagai ribut la nak bersiap...Agak lewat juga Fath sampai, mama pun dah masuk bilik bedah 1/2 jam lebih awal.Terus ke cafe la..sarapan sama2 dengan kakak dan Ayah. Tiada sebarang persiapan ,si Dong Dang dan kawannya(5800 xpress music,tak tahu lagi nak bagi nama apa) pun Fath tak sempat nak charge kerana tahu hari ni penantian yang lama punya lah..Lebih kurang jam 10 pagi Kami pergi ke Farmacy berhampiran(luar hospital) beli bekung untuk mama.




Tengah hari pula Ayah harus pulang ambil adik balik dari sekolah dan solat disurau.Kami?anak perempuan tua ini harus setia menunggu.....tunggu kalau boleh sehingga selesai.Dari lepak bawah wakaf ,berpindah pula ke surau..lebih selesa,solat dan boleh charge Si Dong Dang dan kawannya tu..Sampai penuh la tenaga buat mereka,tapi mama masih dalam dewan bedah lagi..tengok la apa yang Fath buat sepanjang berada dihospital...melukis..sejak dua menjak ni tetiba rajin benar nak melukis. Ada notepad dan pensil tekan ,boleh je..

waktu berjalan dengan pantas tetapi rasa macam lama je..'cos biasa sibuk tetiba lapang gila...kaka keluar kejap ,dia memang memahami pergi ke mcD dapatkan apple pie dan ice-cream conetto ..pergh!!!!sedapnya!!Last week Fath kempunan nak makan ice-cream kn..cuba korang ingat(kalau ada baca post yang lepas la)..dah lepas kempunan main pula game monyet dalam laptop kakak ni..kelakar!! Pukul 5 pm dah?! mama masih dalam bilik bedah..kami yang dah berlengas ni balik dulu untuk mandi dan rehat seketika....lepas mandi Fath boleh tertidur ,nasib baik ayah call dari hospital ,syukur mama selamat dibedah, bergegas kami ke sana....Redahkan juga jalan jem..lewat memang lewat.Kakak jaga mama hari ni,tidur dihospital,Fath?esok ye..hihi...

mama separa sedar..

Tapaukan kakak makanan(lunch+dinner) ,balik terus laksanakan tugas dirumah pula, baget nak masak lauk tak pasal2 tertumpah minyak panas!ke tangan Fath!tidakkkkk!!sakit gila!!si Nyempel la ni.....nak gurau sampai minyak dah tertumpah atas tangan Fath.tengokla..nasib baik Fath talakan tangan terus ke paip air...dan terus sapukan ubat gamat dari (mayfair), pedih bukan kepalang ...bukan tak pernah kena dengan benda panas ni,masa study dulu siap bergelembung kesemua jari ditelapak tangan kiri..apa yang meriasaukan esok Fath ada casting!Nasib baik elok je tangan ni..syukur...esok nak buat kuih gulung tau.hihi

tengok jari tu merah....pedih..tahan pedih..

nasi goreng ku hasil mengunakan 1 tangan je..

p/s:Hari dilalui dengan baik kecuali malam, terkena minyak panas...terus tak boleh buat kerja.benda nak jadi ,jadi juga...lepas ni sila lebih berhati-hati ya...selamat malam semua..nantikan post esok!!!

1 comment:

Aku said...

Sib baik kene tangan je.
Kalau kena muka habis la...
Dah susah nak cari makan.

Macam sedap je nasi goreng tu.
Tetiba lapar lak Aku...