Sunday, January 24, 2010

Casting F&N TVC


24/01/2010(Sunday)-Selamat hari ahad semua!!, confirm ada yang bangun lewat ni..Fath hari -hari bangun lebih kurang sama je waktunya, tak pukul 8 a.m, pasti 10 a.m....bergantung pada shift kerja dan aktiviti harian Fath.Tapi selalunya ada je yang Fath buat. Hidup busy lagi best dari hidup yang bosan.Hargailah masa.Bila suatu hari nanti tak cukup masa mula la nak menyesal tak tentu pasal.ada setuju?

hari ni nak cerita pasal aktiviti fav Fath, casting, sama lah dengan uji bakat, cuma untuk bidang modelling(commercial) ni lebih agak bebas, barbanding uji bakat reality tv atau sebagainya.Fath lebih senang datang seorang diri ataupun datang dengan kawan yang sekepala, sebab ia sedikit sebanyak memberi peranan pada mood Fath masa casting nanti.

Senang cerita tu antara petua Fath nak pergi casting. Selain semasa memandu , layan lagu-lagu rancak.ops!!bocor rahsia mak!!haha!!kita kongsi cerita kan....hihi

Buat pertama kalinya Fath datang casting bersama-sama dengan Izzat.Siapa Izzat ni?dia antara kenalan cyber Fath, dari myspace mulanya.Lepas tu di Facebook pula...sekarang kami contact lebih dalam blackberry Messenger(BBM). gitu kan...dia ni lagi muda dari Deng. 20 tahun baru...adik la kau kan....hahaha!!kami memang sekepala la kan...

Dari rumah terus ke rumah dia pula , kami gerak sama-sama sebab kebetulan kami dapat casting yang sama cuma watak dan scence je yang berlainan. Memang best la kan. sama-sama cari broadcasting house kat mana entah..haha!!akhirnya jumpa...tak jauh pun...bunyi macam jauh je kan....


Sambil-sambil tengah isi borang tu, Fath snap gambar ni, staff2 sedang bekerja..huhu..tak pe kan. saja nak buat kenangan.hihi

Apasal Fath snap gambar sorang2 ni??saja je nak tunjuk keadaan dalam broadcasting house ni...besar , luas, dan selesa.Tapi sayang , tak dapat ambil gambar Fath semasa tengah gedik-gedik depan camera..nama pun watak isteri gedik.haha!, sebab casting dalam bilik la....boleh la...janji cuba, ok.tapi sempat Fath snap gambar Izzat semasa tengah casting...

antara aksi dan scence untuk talent lelaki kena buat.

Sebelum berangkat pulang, Izzat kena la snap gambar Fath dulu...jadi la...haha!Kami pergi minum sama2 ,hantar dia pulang dan Fath terus ke kantor, kerja la beb...janji esok Fath cuti..haha!!kereta perlu di service la...hihi,

p/s: korang nantikan cerita esok pula tau. cause memang ada cerita nak cerita..poyo la Fath ni..layan....

2 comments: