Friday, March 12, 2010

Teh Ashna Reyhana


11/03/2010(Thursday)-Lama rasanya tak update blog kesayangan ku ni, Maaf kepada yang menunggu berita terkini, saja tak nak korang boring(ayat serendah rendahnya), Last week paling busy according post yang lepas(bukti), So for this week Fath sengaja nak rehatkan diri dan minda dari segala bekerja keras-bukan tak kerja langsung cuma rehat seminggu dalam bidang modeling.Seminggu je.Ayat biasa la-kita boleh baget(rancang) tapi pasti clash akhirnya.Hari ni Fath menghadirkan diri untuk casting host(herba dan lanskap) di Cheras-dekat benar dengan rumah Deng. Nampak, kata nak rehat-tapi peluang jangan ditolak. standard la Fath tak harap langsung casting kali ni sebab majoriti yang datang dah prepare hafal bagai nak rak skrip nya semalam, Fath datang terus dapat skrip terus hafal-berjeler pula pointnya. Buat je. mengarut jadinya adalah.hahaha!Fath belum ada ilmu yang cukup untuk buat bidang pengacaraan lagi.Bukan senang ye.

Kerja seperti biasa dan mood melukis minggu ni datang dengan baik, lukis selagi boleh-fokus & feel.Ada 2 tempahan Fath tak sentuh lagi, nanti Fath post-kan hasilnya.mungkin next week-tak janji ye. Balik kerja baget nak ambil skrip(Tun Fatimah) tapi si Jeany tak balik2 lagi dari dinner maka gerak ke rumah Abah,kebetulan birthday abang ipar Amat-Abang Ong.HAPPY BIRTHDAY!!!Ingatkan baby kat rumah parents dia tapi ada dirumah Abah la.fath a.k.a si bising datang nak tengok baby!!!Teh Ashna Reyhana macam rihanna umbrella ela ela tu...

Sepanjang mingu ni Fath hanya kerja -melukis-makan-tidur-workout-drive-mandi-borak sikit2, tak ada apa yang extra vaganza.Tiada perkara baru terjadi,ha! ada, shooting drama Tun Fatimah postponed awal bulan 4, alhamdulillah, 'cos tak nak berlaga dengan shooting drama tv2 punya.Bawa2 ni gambar2 semasa dirumah Abah-Shadiya yang pandai gila berposing.




Ada 1 lagi cerita, -tadi kata tak de cer, baca tau-Selepas balik dari rumah Abah-semasa perjalanan pulang-memandu dalam 60km/j, setiba di selekoh masuk tam,an, tepi Fath ada sebuah motor (2 orang polis), mula2 didepan then ditepi pula, tiba2 hilang kawalan terlangar devider lalu jatuh, damn!!!depan mata, serious terkedu sambil perlahan kereta, ku tengok je, tak berhenti. Di tengah2 highway tu, gila kalau terjadi kat Fath pula nanti. Harap ada yang tolong mereka, yang pasti tak teruk la, pasti luka sahaja. diorang tak laju pun.Kalau korang ditempat Fath .apa korang buat?


p/s: bukan 1st time terjadi kat Fath ,2nd time dah pun , tanpa berlanggar dengan Fath mereka jatuh sendiri.APA PUN TETAP KENA BERHATI2.Oh ye 12/03/2010 HAPPY MONTHLY ANNIVERSARY buat kami, yang ke 18 @ 1 tahun 6 bulan. masih baru lagi.hihi

1 comment:

Dzoul said...

macam tektik nak merompak je tu..