Friday, March 5, 2010

Demi CHINTA

bro ni campakkan si Biru a.k.a si penyepah CHINTA

05/03/2010(Friday)-'Fathiyah...bangun ni semua dokumen buat CHINTA( ayah kata kereta la)' Senang je nak kejutkan...since dari kecik molek lagi ayah memang kejutkan Fath macam tu, bayang kan dari pintu bilik je.katil kat tepi tingkap, memang powefull then wonderfull. ceh2!. Ayah harus bawa mama ke Hospital cuci jahitan operate tempoh hari tu-hari2 bawa 'cos ada jahitan terbuka, so hari kena jahit balik setelah 1 week ulang alik cuci.

Fath bukan terus bangun tapi guling2 dulu atas single bed,tak perlu tamak ruang untuk queen or king sebab bilik tak besar gajah and tidur berasingan dengan adik ku buas.Dah jadi anak dara pun buas ,lebih dasyat dari segala buas tau U all.Tak payah tidur sebelah dia, just lepak dok tepi je konon nak borak kan tunggu dalam 10 minute gitu dia akan berguling ke tepi sambil menendang badan u all.gila ganas!.Kalau kahwin minah ni confirm laki jatuh beriban kali dari katil-terkihkih ku ketawa sambil taip ni.

Habis cerita pasal single queen bed, nak cerita topic utama jam 6, Persiapan nak keluar rumah macam nak pergi dating ,standard la nak dating kena lama2, nanti kena complain.For me kalau si jejaka complain kita complain je balik penampilan dia tak kisah walaupun dah cukup maskulin dan segak.At lease kita perhatikan dia juga(tips buat yang saja nak ambik hati,ops!).make up berapa lama plus belek2 rambut pajang mengurai ni.agak sejam. akhirnya mama dan ayah pulang siap baca newspaper lagi,sengih2 I ke ruang tamu ajak ayah ikut sekali ke Bank .

Serious Fath tak tahu perihal insurans ni, 'cos ayah kata better tukar insurans dari kurnia ke Takaful Masional.Ikut je la, yang Fath tahu bayar, bayar roadtax 1st then pergi office Takaful berhampiran. turunkan value kereta lagi, so bayar lebih murah dan tambah 1 lagi untuk di protect kan, windscreen ok. Mana la tahu 1 day pecah dengan hanya 1 batu comel jatuh dari mana2 ke..pengalaman mengajar segalanya..dulu kereta ayah kena bedal dengan batu cute dari mana entah...retak seribu terus, kuatnya si comel batu tu.Walaupun cermin U all got 2 layer...

Lega jiwa bakul mak ni oooiii... senang hati la pandu si Chinta selepas ni, padahal Roadtax mati on March,15. Buat awal2 lagi bernas mana la tahu tertekan pedal kuat sangat lalu terbang lagi ke..saman lagi jawabnya nanti.Kira nak selamatkan ongkos dari bayar for any mistake.

Sattle terus pandu ke kantor..awal lagi..singgah di BHP,Bukit Dukung mandikan Si CHINTA..(di kantor)Tengah tekun bekerja, dapat panggilan dari Enya, I'm selected for hands model Sony TVC on this up coming Sunday!thanks Enya.Kembangkan sayap 1 ke 1 new production house.

p/s:Alhamdulillah rezeki ada minggu ni 3 job dalam 1 minggu.1st time sterjadi, bulan workaholic for me,sampai tak sempat pun jumpa esiapa termasuk Deng, padahal semalam kami ada je di Bangsar cuma lain building je..pun tak sempat.Masing2 busy.bagus masing2 sibuk cari duit & lagi sukses.amin.

No comments: