Wednesday, March 3, 2010

Shooting/Recording Ewah-Ewah!(TV game show ,TV3)

the cuties(we) of the face ever!with syazwan

03/03/2010(Wednesday)-Ewah-Ewah!Ku memang layan dari 1st ditayangkan lagi dulu setiap isnin-rabu, now setiap selasa je.Lately ni je tak de masa nak tonton tapi buat pertama kali(berapa kali1st time) jadi peserta la.lalalala..Terima mesej dari Fizie tidak terkejut tapi terkesima ku harus jadi peserta rancangan game show ni.Den bayangkan keadaan ku tersengih2 nanti di atas stage.the face pasti funny.Demi Fizie ,mak ni sanggup ambil cuti untuk Ewah-Ewah!-sebut sama macam tagline.


Calltime pukul 2.30 petang, keluar awal la tunjuk semangat waja,padahal nak isi minyak kereta dan balun makanan untuk perjalanan di jalan raya.Makan tak boleh yang berat2 nanti kurang semangat kentl(kenyang nanti malas).Lunch standard nasi ke bread ke,ini cadbury bytes.Enough buat perut comel ku.talifon terus talifon Fizie bertanyakan arah,sampai je...pernah datang area ni before, pointnya I sampai dulu.



with Baby Farah(awan Dania)


Nak orange kah @biru..merah sudah ada yang punya..orange is available geng sama dengan Farah Wahida(tak sempat bergambar sama), Si Farah kepit dengan Cheryl(merah),Si Syazwan control macho sama Lan Kristal(Biru). 'oooooo...(Farah) oooooo..(Fath),oooorange!(our tagline)Bikin kecoh dengan 3 game yang amat comot!(1st) sorang kena suapkan kek dari belakang sambil ditutupkan mata.(Fath suapkan FarahWahida) tapi semua kena calik dengan cream kek, itu kerja Si pengacara,Nabil and Kak Engku ler..rambut ku berbau kek-sambil taip masih bau lagi 'cos belum mandi.Cepat karang mahu segar sebelum tidur.Kek birthday yang muak ,baget nak makan juga-sudah Fath, 2 hari berturut makan kek memanjang,lemak juga dipersalahkan nanti.Katanya suka kek.


with Cheryl Samad


(2nd) ambil barang kemas dalam box dan masukkan kedalam mangkuk.Yang mengujakan ada binatang didalam tu, crew2 saja je kata hamster yang pasti binatang2 diluar jangkaan, KATAK(besar), IKAN BELUT(kecil),CENGKERIK dan ULAT KAYU.Gila geli tahap @$@!#%!@&$&!(@$#%^!&!$(!*&!* dah la kami kumpulan yang 1st kena buat, masuk je tangan tangan I tersentuh sesuatu yang lembik,basah dan menggerutu.eeeauuuwwww!!!!tidak!! ku sentuh katak tu!kelakar tahap gila!tak terkawal segala tingkah laku ketawa ku.lantak la,geli geleman sebijik sama Fear Factor dah ni..

(3rd) jawab kuiz berbau soalan pelbagai...Fath tak jawab 1 pun 'cos terlebih bijak sampai tak terjawab(ayat cover ler), yang pasti kumpulan mana jawab betul WAJIB mencontengkan/mencalitkan water colour yang disediakan ke muka 2 kumpulan yang tak dapat jawab.Hasilnya seni yang tidak ternilai.

(4), kata 3 game je...ada 1 lagi untuk hadiah special untuk 1 pemenang. baling gelung masukkan kedalam kon, tapi.....harus dipusingkan kami sebanyak 10x -jawabnya pening lalat.Syazwan is the Winner!!!


Ambil gambar bersama penonton,peserta tu wajib..'I biasa tengok u' ha?!sorang mamat ni tegur,kat mana?rupanya...dia tengok kita dalam facebook la tapi muka dia memang familiar..dah la ku salah cakap ,I though dia Ammar..rupanya choreographer la...saw him before on TV (Mystarz LG) ,setelah buka facebook & baru tahu hari ni birthday dia patut la masa makan tadi ada kek atas meja ,dia memang member dalam facebook kita..hi Sazlan(Sazlan Mat Adnan) nice to meet u.then cuci muka-cukup kuat ku sental muka ni dengan tisu dan air, colour tu dah keras. Makan dan pulang....Baget pulang ye...nasib tak jauh lagi...beg make up ku tinggal di meja merah tadi..meja makan..haiya....memang perlupa benar dah minah ni....parah2.Call Syazwan tolong ambilkan dan patah balik la...nasib baik beg tu ada lagi.Alhamdulillah dan Thank you so much Syazwan!!!

Thanks Fizie bagi peluang join this TV game show.

p/s: Antara pengalaman paling best!Tunggu tayangnya nanti,tak pasti bila, tunggu je la setiap selasa jam 11pagi.(pasti)Cukup cuti ye Fath.Simpan cuti untuk shooting drama nanti.

No comments: