Tuesday, March 2, 2010

Photo shoot for Muslimah Magazine


with owner Boutique(ID perempuan) and Widat(selamat pengantin baru)

01/03/2010(Monday)-Bangkit!!!memekak la Si Dong Dang ni,tapi thanks 'cos kejutkan-objek karib ku.Hari ni bermula aktiviti pertama/photo shoot pertama dan hari busy pertama untuk bulan march ni, awal2 lagi dah bagi tahu kat Si PA ,berbunyi begini "sayang(sambil tekan2 badan dia)...jangan catat apa2 agenda selain kerja ye'..cakap dengan handphone apa rupanya.no appointment ,no chillout melainkan dekat(area dimana ku berada) dan boleh selit2(if larat lagi bertenaga la) je serta mana yang sempat(yang pasti nak cukup kan tidur), bulan ni I nak tumpukan pada modeling,casting dan acting je(bunyi giler likes anti-sosial,kerja maa..).Sorry ye guys(hope memahami).Kita kena kejar masa bukan masa tunggu kita.

Enough for berleter panjang ,meh Fath nak cerita pasal photo shoot dengan Majalah Muslimah ni, siapa yang biasa baca blog Fath pasti tahu punya lah ini bukan 1st time photo shoot dengan diorang tapi kali ke-2,dan tak mustahil ada yang ke-3 (tak salah ada shoot lagi nanti) alhamdulillah ketemu kembali dengan wartawan(Kak Nik) dan photographer(Farid) yang sama,baik,peramah dan layan(make some noise!)....Biasa muka pagi confirm sembab ,Kak Nor layan kan je muka model sorang ni-minah ni.See ,muka Fath boleh berubah lain bila freehair, lagi lain bila bertudung...

before make up

Garangnya muka kau minah..

ayu pulak..2 muka berbeza,make up dan orang yang sama.


bersama Kak Nor

Calltime pukul 10 pagi tapi start shoot pukul 12 tengah hari,photo shoot memang meriah bila dengan mereka2 ni..tak rasa penat tapi tetap rasa lapar..kebiasaanya Fath memang kena makan pagi tapi yang ringan sahaja then lepas photo shoot balun la nasi.1st hidangan nasi untuk bulan 3 ni-semuanya pertama.


Kak Teh

Keadaan busy semasa photo shoot

antara pose buat Muslimah

Kebetulan nak datang beli ye kak...alang2 bergambar sekali

Thanks tu Kak Widat for this dessert(ole2 hari pernikahan dia semalam.)

Mee Bandung Muar

Kita ikut plan semalam, lepas photo shoot terus ke Kajang, Kak Ton nak shopping perabot dekat DesignLivingConcept depan taman rumah Fath.Excited gila Kak Ton, tak kira cuaca panas terik ,tekak pun perit ..uih..kami redah juga setiba je bukak pintu kereta, tepat depan pintu kedai :we are open daily except Sunday and Monday" ,ha?ternganga luas cik oooi..then...hahahhahaa!!!apa la..jom singgah rumah Fath, sounds weird wei..singgah rumah sendiri.Perkenalkan Kak Ton, Kak Teh dan Abe sama ibu bapa ku yang tercinta, lawat mama la kiranya,borak sikit2 sambil kutuk Fath ,katanya poyo dan banyak cakap.issh...biasa la,masa tu la yang dinantikan,kutuk depan2 sampai tak terbalas.Jangan pulang lagi selagi tak perkenakan air yang Fath buat .Terus cari makan, kuat juga diorang ni makan, nasi tadi masih belum habis hadam dalam perut ni, jom perkana mee bandung Muar!!Di Kajang ada 1 restoran paling famous dengan mee Bandung Muar,yang pasti ni 1st time Fath datang makan kat situ..-jala2 cari makan edisi blog.


1st time lepas photo shoot terus pulang,hujan lebat then ,mandi dan tertidur keletihan(selagi tak balik tak tahu erti letih),'Fath...bangun jom pergi makan..' suara masuk ke dalam mimpi ..makan?bukan dah kenyang dengan pelbagai ke hari ni..mamai tapi boleh bersiap tukar baju macam nak pergi dating-cam ner tuh??Pendek kate lagi semua 1st time, panjang kate dinner kat restoran Sri Ayutthaya,Damansara Height.Still dalam blur...sambil naik tangga, staff2 di situ pakai pelik macam dalam mimpi melancong pun ada..duduk je dapat menu nama pelik yang berbagai,sampai makanan terus merapu berlawak yang entah apa-perangai tak berubah dari kecil.


Enak banget ini Tembikai susu!

Lauk kami!


1st time(tagline hari ni)makan selicin ni setelah dipaksa,sedap beb!

Dessert of the day!!!

Tunjukkan muka kenyang mu itu..

Gajah si penyambut..

Love busy!love so much!so senget la u minah,orang impikan rehat, lain pula kamu ni..dah tu tak kan nak melanguk tak buat apa2 lagi merugikan masa.Ku terasa banyak perkara harus ku kejarkan, peduli orang nak kata apa(tahu target sendiri sudah), buat untuk diri dan keluarga, cukup demi yang lain(mereka bukan tetap).

p/s:Sounds like selfish nak buat hal sendiri, ikut kata hati tak tentu betul,ikut kate orang ,bila nak betul, ikut kate yang betul ,itulah yang betul.bagi pusing sikit.What ever pun, i'm really enjoy my day.much2 better!terima kasih semua!!

No comments: