Sunday, March 7, 2010

14 jam non-stop

With Syikin(lagenda Anak Setan) and her friend

06/03/2010(Saturday)-Offday secara tak rela(last minute confirmkan).Gila kerja betul la, dalam schedule memang dah tercatat cuti demi kawan2(reunion day) tapi minggu ni dah 2 hari cuti-kau tahu cuti ke Fath? cuti mesti bersebab,tak photoshoot@casting@shooting....
disinonimkan dengan workaholic, saya ulang lagi ye. gila kerja.I love my career tau, so masa bekerja lah masa untuk enjoy sebenarnya ,tak payah nak jalan2 kat shopping mall, lepak kat kedai2 makan@ lepak kat rumah sambil goyang kaki kedepan kebelakang.kita pandu je kereta ke tempat kerja (casting) ,jangan lupa salam semua orang yang ada di production house tu, isi borang ,borak dan beraksi-cukup enjoy and tak ada pressure pun.Senyum dan ketawa bersama orang2 baru tu bagus ye anak2-antara tips berguna.

Al-kisahnya, malam semalam Si Abang Mazrul call casting Dutch Lady katanya, mak ok je.Rupa selang 3 shop lots dari production yang pernah Fath datang january lepas di Damansara ni.Hi....production sederet pun ada ye..saingan sihat namanya tu..

Semua talent datang dengan memakai baju ketat dan legging ye....pasti lentik gitu..kesemua hendaklah buat aksi yoga ye.huh?!bagaimana sih?tak pernah buat yoga pun.abang2 crew beri tunjuk ajar akhirnya,penat rupanya yoga ni. last beraksi minum susu dutch lady -strawberry, I like!


penat ye...

penat buat yoga-Air free sponsor by Dutch Lady


with Ekin dan Mai

Seterusnya kita akan terbang ke Jalan Conlay-aktiviti berikutnya(Kolej Reunion).Macam kami plan, nak picnic kat tasik la, karaoke la, akhirnya turun je dekat Hari Kraf Kebangsaan(HKK) , sattle.Dapat juga jumpa kawan2 yang lain..reunion bukan senang 'cos harus lagi WAJIB kami semua dalam keadaan free(tak kerja) -pedas nya ayat kau minah, bukan kau terbang dari casting ke tadi(kerja juga).ops!kat situ, janji dapat gelak ketawa dengan lawak sengal kami.

with eieen,Mai,Rina dan Ani


Chicken Chop 6 hinggit je cik adik oooiii..


Gerai member kami...Aswat

salah seorang junior ku...

terjumpa cikgu sekolah ku...

anak orang..

Dari Jalan Conlay, terus terbang ke The Garden seperti dijanjikan bertemu Deng di situ, business Deng sedang berkembang,alang2 kami jumpa 'cos dah seminggu tak bersemuka.Borak bersama sesiapa sahaja yang ada disitu.talkaktive tetiba.Seterusnya ikut Deng ke Pavillion pula, jumpa Redza -pasal business maa....then baru pulang.letih tak terkata.


p/s :nantikan post yang berikutnya-taip cepat2 masa tak cukup.

No comments: