Friday, August 27, 2010

Shooting 'Aku Bukan Rabiatul'


19/08/2010(Thursday)-SHOOTING MODE!!!ni la rezeki yang Fath kata kan hari tu..masa tengah sibuk cari baju raya kat Jalan TAR, (WEB) call offer Fath job, rembat je la cos memang tengah free..tapi biul benar I tak tanya watak apakah itu..masa datang ambil skrip tu,ternganga dibuatnya cos untuk drama tele-movie ni..Fath memegang WATAK UTAMA. Saya ni baru sangat dalam industri lakonan ni..tanpa asas & pengalaman yang cukup membuatkan Fath bekerja lebih dari kebiasaanya.Baru je bulan 4 lepas, Fath mulakan career sebagai pelakon.*i'm so nervous.

Tak sia2 Fath hantar profile direct to director ,Jurey Latiff.Drama arahan dia memang gempak gila la & penuh sadis.Pelakon dia pula gila hebat semuanya.Antaranya..Wan Maimunah, Iqram Dinzly, Zoey..etc....
Sinopsis: Fath sebagai Farhana atau pun Dr.Farhana (doktor vaterina), seorang yang lemah lembut, baik budi pekerti, beriman,sopan santun & menghormati orang tua.Dia yang hidup bersama maknya,Intan.Berlantar belakangkan corak hidup yang sederhana & aman damai.Sehingga lah dia terjumpa & tertarik dengan perihal seorang makcik yang bernama Mami Kamilah (Wan Maimunah),Sehingga la satu kejadian berlaku dan dia berjumpa dengan Amirul (Zoey) yang sedang membuat thesis. Keakraban Farhana dengan Amirul di larang sama sekali oleh kekasih Farhana iaitu Fitri (Iqram Dinzly), sehingga lah...Fitri memutuskan hubungan disaat akhir setelah Fitri mendapat tahu Farhana,Mami Kamilah,Intan, Amirul & Tuan Haji tu semua ada kaitan yang membuatkan...kejadian tragis berlaku. Nak tahu full story??saksikan tayangan nya nanti sempena hari Aids Sedunia di Astro Prima.


1st day shoot (19/08) with Zoey

kucing mami Kamilah

'seseorang' mengajak ku berbuka sama...thanks sangat!!

2nd day shoot (20/08) still di Chow Kit Road

She so awesome!!

sempat berbuka di Jusco AU2

3rd shoot (21/08) di Kg.Baru


Thanks to 2 orang sepupu ku ni..sudi datang jenguk dikala I capek gila!

4th day shoot (22/08) di Chow Kit Road balik

5th day shoot (23/08) di Rumah titian kasih,Titiwangsa



Last day shoot (24/08) di SPCA

Berbuka bersama dihari akhir meriahnyerrrr


Fitri & Farhana

Banyak yang Fath belajar sepanjang shooting 6 hari tu..dalam semua segi..Tekanan otak tu memang Pasti lah.Habis je shoot, terus demam cos letih teramat. 1st time belakon dalam bulan puasa ni memang mencabar habis!Thanks to Abang Jurey Latiff bagi Fath peluang keeamasan ni, tak lupa juga kepada Ass Director, Abang Shahrul cos bagi tunjuk ajar juga, to Zura (bahagian Konti) U memang baik, To Su cie (Make up Artis) I suka U!, to Camera man, Abang Bob Fitri yang banyak bagi idea,to PM Kak Ella thanks juga. to crew2 Adik, Wan, Izat, Bob, Joko & etc.Thanks to Enya cos menemani ku & serba sedikit menolong ku, to abahnyer Nahar!!thanks jadi PA ku on last day! to FAMILY..thanks a lot!!!cos selalu mendoakan yang terbaik buat anakmu ini, kawan2 di luar sana on FB & Blog ni juga banyak bagi sokongan.to family TWITTER ku juga, walaupun korang karut marut & pelbagai lagi tapi korang memang baik gila & selalu beri sokongan moral to me.& last..thanks to Toman, cos selalu ada..ada kat mana2 aja pula tu..ahaks!*sounds like dapat anugerah je ni.chit!

p/s:Pengalaman yang terindah!

6 comments:

lizz said...

hehehehe. sian mu sampai demam. ku tak sabar nak tgk cite ni ok. 1st sebab ku nak tgk mu berlakon.for sure. pastu,ku nak tgk cuz ade wan maimunah n last sebab pengarah die mmg ku tahu cite best2.hehehhe

cikot said...

Hope success wey ..
Cmn aku leh msk sini plak..
Hahaha

Nurul Adeq Poja said...
This comment has been removed by the author.
haziq said...

http://www.youtube.com/watch?v=LginOABB3IM

Abqariat said...

boleh tak rekemen saya masuk drama ni jugak..hehehee

ema geli~geli said...

kak fath!!!!!
ema prasan kt tv iklan nih..tgk toi2 cm muke kak fath.bile search kt internet tgk2 btoi!!
kak fath,CAYALAHHHHH!!!!