Friday, August 27, 2010

Qalas-Qalas


18/08/2010(Wednesday)-
Qalas-Qalas??alas mengalas kah??Fath ingat sekadar nama je..rupanya...bermaksud Pink @ merah jambu dalam bahasa Sarawak & Brunei.Kalau Engkodok means purple,gadong means green...what else ya...Best belajar bahasa baru ni..Dulu Fath tahu 'Deng' je..sekarang 'buku' baru belajar nama2 ikan.contohnya tomanuna..hahah!kahkah!karut gila!Balik ke pangkal cerita...

Qalas-Qalas ni jenama Kek Lapis Sarawak.3 words for them. SEDAP! MURAH!CANTIK! Fath salah seorang pelahap kek Lapis Sarawak paling gila!Jap?!macam mana Fath tahu wujudnya Qalas-Qalas ni?Thanks to owner Qalas-Qalas ni Ee Anuar & juga to Mr.Cherap la..ataupun Ashraff Rannil yang ajak Fath join perasmian Qalas2 ni.


Sebagai pengemar Kek Lapis Sarawak ni,& sebagai kenalan kawan kepada kawan..fath dengan rela hatinya nak promote baik punya kek ni..Sumpah sedap! ada perisa OREO lagi tau!! & CHEESE!!!adoi..terliur hari2 macam ni...harga gila murah..yang saiz standard 8'X2'X2' berharga RM15-RM18. Kalau saiz 8'X8'X2' pula dari RM55-RM90. Kalau kat kedai berapa harga korang dapat?korang leh ambil no contact Qalas-Qalas ni di FB ok.

Bukan 3 4 kali ulang makan kek ni, lebih selebihnya..yummy gila!!!!Fath sarankan Enya buat kek Lapis Sarawak ni sebagai salah satu hantaran pertunangan dia nanti.Berbaloi baloi!


Fath & Dayang NurFaizah & Ashraff Rannil

Fath ,Ashraff Rannil & Ee Anuar (manager)

Sempat Enya datang rasa kek lapis awesome ni!*ayat kipas

recording for raya untuk rancangan DIVA at TV1.

Muka2 kenyang Kek Lapis Sarawak

P/s:Nak kek ni free jemput la datang raya rumah nanti.*kipas kapal terbang aku pakai ni.

2 comments:

lizz said...

hmm.. kalo pi sarawak tak dapat kek lapis..baik tak yah pi.wahahaha!mase ku pi kuching,duit mom abis kat kek lapis je!!!wahahaha. terbaeeeeekkk ok. pergh!!!!

Nurul Adeq Poja said...

ku xpenah gi sarawak dulu je time ku diberanakkan disane wakakakkaa