Tuesday, August 10, 2010

Kekasih Sempurna



jiran sempurnakan hari ku

06/08/2010(Friday)-Hari segala penghulu hari ni adalah terbaik, & menjadi kegemaran ku tersenyum melihat para jejaka menunaikan solat jumaat, yang tak "hensem" pun nampak kacak, macho, cool, segak & etc.*kipas baiknya.... saja la intai sikit...tengok2 kalau ada calon suami sebagai ketua keluarga nanti (kasi garu sikit mata hati tu,ngeeeeeee).Berangan la dulu sebelum melangkah selangkah kedepan & terus kedepan serta pandang depan. Sounds like nak cari MR.RIGHT je makcik?

Perfect?Mahukan yang sempurna memang tak dapat la wahai kawan2, If korang mahu kekasih/suami/isteri tu sempurna paras rupa & perilakunya lagi menepati kehendak hati U all.. Tetapi, tiada kesedaran diri tatkala tercari-cari idaman hati? Kata kunci & mangga nya, sebelum angan-angan terus meninggi menggunung, apa kata korang 'CERMINKAN DIRI' tu dulu ye,nak je cari Miss world..taste melampau, tapi diri tu Maskulin ke?Jom berkias..hahaha!!!!

Mereka Bukannya Koleksi Piala Juara

-Korang tidak la sehebat mana pun.. sekiranya gagal mendampingi seseorang 'cewek' atau 'cowok' sebagai pasangan. Sepertimana yang pernah I nyatakan pada seorang member ala bagus kononnya,"kalau kau cari pasangan yang sempurna..mu tu macam Aaron Aziz ke?cukup cantik?, so tak payah la memilih ber-demand sangat,ok".Renungi kembali kebuntuan yang bersarang dalam kepala otak U all tu. Korang nak perkatakan rontaan jiwa akan keinginan memikat pasangan sempurna. Ini menggambarkan diri U all tu yang sebenar iaitu individu yang hanya menghargai kecantikan luaran berbanding dalaman.Last2 kesunyian la ala loser.

U all membazirkan masanya

-Tiba2 korang dihambat kekesalan tak sudah kerana pasangan yang U all dampingi tu tidak lah sehebat pasangan impian korang tu..*tengok la cermin betul2 wei. Fath nak tanya sikit, Mengapa korang mempelawanya untuk 'dating'? Mengapa korang memulakan hubungan dengannya? & mengapa juga korang membazirkan masanya? jadi..,jalan terbaik yang korang pilih adalah dengan meninggalkannya.BSK!!! (Bagus Sangat Ke!!!), Sungguh menyedihkan sebab korang cuma memandang keinginan sendiri semata-mata. Yang pasti lepas tu menyesal bila tarikan dambaan yang U all impikan juga GAGAL membahagiakan korang.* Tragis nya aku yang BAHAGIA.weeee.

Makan berdua buka topik ni di Italee, Bangi

Pertimbangan akal yang wajar

-Sebelum korang membuat keputusan yang drastik, tanyakan pada diri dulu, adakah pasangan U all menarik? Tidak hangat tetapi menarik.Adakah korang menarik pada matanya?, Jika sama2 ok, teruskan la hubungan baik korang tu. Faktanya, korang tak akan dapat 'sejiban orang' ber-status 'A' kerana korang kena berpuas hati yang di depan mata tu ber-statuskan 'B'. Keputusan di tangan korang.* dah tua nanti korang berkedut sama2 juga.ingat tu.

Beralah kepada tuntutan Keinginan

-Korang dikira bertuah jika berjaya menjalin hubungan dengan ramai teman istimewa. Sama ada sedar atau tidak, sejujurnya korang KABUR dalam berdepan dengan apa juga isu yang bakal ditimbulkan oleh teman istimewa U all tu. Akhirnya, jika korang berhasrat untuk meninggalkan si dia kerana kekurangan perkara kecil, sepatutnya korang perlu menyematkan di minda 1 perkara je, Tiada sesiapa yang perfect termasuk la korang juga. *Kalau nak yang baik, jadikan diri tu baik dulu, baru adil, sebab Allah swt Maha Adil.

senyum tanda setuju

p/s ;Buat renungan bersama

6 comments:

lizz said...

for me,dalam dunie ni takkan ade manusia yg sempurna.lebih 1 sisi, akan ada kurang di sisi lain. so,kene set awal2 kat dlm otak camni if kite btol2 sayangkan someone.

yang penting ikhlas. bile kite ikhlas...sah2 lah kite akan terime "pasangan" kite tu seadanya. jangan lelebey sudeh.nak yg complete set.banyak cantikkkk!!!hahahaha

neyra shazeyra said...

seuju dgn lizz. hehhee

haziq said...

Tidak mungkin kuberpaling lagi
Salah sangka yang direncanakan
Gelora melanda
Adalah dendammu
Setelah diriku
Tak mampu menjadi milikmu

Cukup sudah hati berdarah
Usah ditambah cerita yang sudah
Di mana kekasihmu
Yang pernah kau sanjungi
Mengapa pula padaku
Menjadi pelepas ceritamu
Dan jua sepimu

Usah menabur budi
Mengharapkan simpati
Sedangkan kau menitip
Cemburu iri hati

Tak mungkin kuberpaling
Padamu yang meracuni
Rimbunan kasihku
Sehingga berguguran
Kelopak cinta kita
Kerana mu tak lagi mengerti hatiku

Sehingga berguguran
Kelopak cinta kita
Kerana fitnahmu
Walau segunung sesalmu
Tak mungkin kukembali
Cukuplah sekali
Kejelekanmu
Menggamit pilu

Tidak mungkin kumaafkan lagi
Salah sangka yang direncanakan
Adalah dendammu
Setelah diriku
Tak mampu menjadi milikmu
Sepenuhnya

Moumo said...

laki rmai cmne
nk yg gurls prfect n chntek je
mcm die bgs n hnsem plak
rse nk tumbuk ngn kayu besbol je
boooe

siti fathiyah said...

wah!!!siap ada lagu la disini. hantar la lagu lagi.kihkih!kalau tu cara nak komen diblog ni.I BAHAGIA je.thanks sgt korang sudi baca.

neyra shazeyra said...

We were both young, when I first saw you.
I close my eyes and the flashback starts
I’m standing there, on a balcony of summer air.
I see the lights; see the party, the ball gowns.
I see you make your way through the crowd
You say hello, little did I know…
That you were Romeo, you were throwing pebbles
And my daddy said “stay away from Juliet”
And I was crying on the staircase
begging you please don’t go…
And I said…
Romeo take me somewhere, we can be alone.
I’ll be waiting; all there’s left to do is run.
You’ll be the prince and I’ll be the princess,
It’s a love story, baby, just say yes.
So I sneak out to the garden to see you.
We keep quiet, because we’re dead if they knew
So close your eyes…escape this town for a little while.
Oh, Ohhh.
Cause you were Romeo - I was a scarlet letter,
And my daddy said “stay away from Juliet”
but you were everything to me
I was begging you, please don’t go
And I said…
Romeo take me somewhere, we can be alone.
I’ll be waiting; all there’s left to do is run.
You’ll be the prince and I’ll be the princess.
It’s a love story, baby, just say yes
Romeo save me, they’re trying to tell me how to feel.
This love is difficult, but it’s real.
Don’t be afraid, we’ll make it out of this mess.
It’s a love story, baby, just say yes.
Oh, Ohhh.
I got tired of waiting.
Wondering if you were ever coming around.
My faith in you was fading
When I met you on the outskirts of town.
And I said…
Romeo save me, I’ve been feeling so alone.
I keep waiting, for you but you never come.
Is this in my head, I don’t know what to think
He kneels to the ground and pulled out a ring and said…
Marry me Juliet, you’ll never have to be alone.
I love you, and that’s all I really know.
I talked to your dad-you’ll pick the white dress
It’s a love story, baby just say…yes.
Oh, Ohhh, Oh, Oh, Ohhh.
We were both young when I first saw you.