Friday, October 8, 2010

Resepi Kuih Batik

1-patah2kan biskut marry ikut suka

07/10/21010(Thursday)-1st..let me wish to my lovely sister ever!!! Kak Yati! HAPPY BIRTHDAY!! & Sweet 27.Athiyah tahu mu selalu sibuk, so ku bikin sendiri ini kuih Batik special sempena hari jadi mu, tapi dari jarak jauh la.Kalau mahu, sila datang rumah ok.

followers twitter Fath jadi gila kejap dengan gambar2 kuih batik ni.*twitter sentiasa. so seperti yang Fath janjikan...nah resepi kuih batik buat semua pengunjung blog ni.senang je!

1 bungkus biskut marry (ikut suka la nak banyak mana pun)
1 cawan serbuk koko
1/2 cawan milo
2 biji telur
1 cawan air
3/4 cawan gula pasir


2-sila masak serbuk koko+gula pasir+telur+air+milo gaul sehingga masak

3-dah masak sila tutup api then masukkan biskut tadi dan gaulkan dengan sekata

4-tuangkan biskut tadi kedalam loyang yang dah siap disapu mentega

5-lenyet2kan biskut tadi mengikut perasan sampai ia padat dalam loyang & masukkan kedalam peti ais sehingga keras

6-siap!!!potong dan makan!

p/s:Semua orang boleh buat kan!so ...selamat mencuba!!!

3 comments:

Nurul Adeq Poja said...

sumpah senang kak! kene cube ni :) thx bagi resipi hehehe

Fitrihadi.com said...

wah pertama kali masuk blog ni..ternampak kek batik ni rasa macam "OMG! dah lama tak makan kek batik! Rindu dekat kek batik mak kat kampung."

oh u artis ye..semoga berjaya hingga ke puncak kegemilangan :)

siti fathiyah said...

thanks Fitrihadi! sedap kan kek batik ni!

i masih baru dalam industri, thanks again!good luck for u too.