Tuesday, April 13, 2010

Si Ayam Penyet

Ayam penyet

09/04/2010(Friday)-semalam lepas shoot F&N TVC, Fath & Cherap memang berhasrat nak makan ayam penyet 'cos dekat benar la dengan tempat shoot, dah ..shoot habis jam 10p.m , jadi kempunan la...

semalam punya appointment untuk fitting baju pun tak dapat ditunaikan....erm...masa memang tak cukup, nasib Fath baik production ok je Fath datang hari ni...datang2 nak fitting baju & sign contract..tetiba diorang kata watak Dayang Bongsu kosong. Sepatutnya nya kawan ku Jeany, she's can't make it 'cos ada komitment dengan class(on weekend) & konsert double trouble yang dia organize kan tu. Kalau tak ,pasti kami boleh berlakon sama2, tapi...ini rezeki Fath...dapat watak lebih mencabar dari Mawar.meraka mempercayai ku. Allhamdulillah lagi.Ya Allah, hamba MU ini bersyukur tidak terhingga akan rezeki yang KAU berikan ini.Terima kasih sangat kepada yang mempercayai Fath dan mendoakan yang baik2 untuk Fath.amin.

Nak cerita ayam sebenarnya kan?....1st time Fath dengar orang bising2 kata ayam penyet ni sedap, mula la Fath teruja & siap imagine ayam ni mesti special...last2 ku datang je di The Curve, Mutiara Damansara... selepas fitting baju ...la...macam restaurat fast food...tak pe..cuba order dulu...oh tidak..ayam goreng biasa,tempe & tahu goreng je ke....ku bayang kan sesuatu yang unik...tu la internet ada tak cari kan...serious agak kecewa. tapi ramai gila datang makan macam sedap sangat. kalau u all turun Jakarta @ Bandung..ni semua berlambak boleh jumpa...nama pun makanan dari Indonesia..tapi kalau Ole-Ole Bali memang terbaik!!!ku tak kisah harga janji halal dan sedap beb.


cara tapau yang terbaik!hahha!!

avocado dessert ni nampak sedap..tapi tak boleh bla untuk tekak ku...Bro Lan tapau bawa balik....neway ku enjoy..

minum petang ku dikala hujan...

rushing terbang ke production semula yang dekat je....dengan Curve sign contract then terus ke Cheras jumpa Deng & Cherap, 'cos dah seminggu lebih tak jumpa Deng & esok Cherap nak balik.....Selamat pulang ke Brunei,Cherap!!

p/s :Fath sangat sibuk bulan ni.....maaf post lambat...hihi

No comments: