Tuesday, April 13, 2010

shoot Dendam Kesuma- scene 29,30 & 24 (episode 6)

Dayang Bongsu

11/04/2010(Sunday)-Hari pertama shoot bagi watak Fath sebagai Dayang Bongsu ni memang agak mencabar,dengan panas nya, semua orang mandi peluh tahap hujan ...hihi...antara dugaan shoot dalam hutan, tapi tak la hutan sangat..majoriti shoot di perkampungan rumah melayu di Bukit Cahaya seri Alam, Shah Alam. sesiapa larat ,datang la tengok..hahaha..jauh ke dalam...Fath parking depan guard di pintu masuk then call produksi pick up Fath,senang.

Mula2 serious ada rasa gementar sedikit 'cos fath tak sempat nak menjiwai watak dayang Bongsu ni lagi 2 hari sebelum shoot baru dapat skrip. Tapi Fath dibantu beberapa orang produksi tips2 bawa watak ni dengan baik.Alhamdulilah ku boleh.watak perempuan pertama yang di shoot...production ni memang best.mereka sporting..ramah..menolong...& kelakar.


Dayang Bongsu & Kitul (yang banyak membantu Fath, scene kami selalu bersama)

with my assisstant di lokasi set, Tiara..she's so nice..banyak menyenangkan Fath & rakan borak di set juga.

tenung skrip je...

12/04/2010(Monday)-Hari ke-2 pula paling best 'cos scene Fath 1 je..calltime at 11am tapi start shoot at 4 pm, gila bosan menunggu , dah la Si X (my 2nd handphone ) baterry kong... mengguling la kat bilik konti..skrip, semalam lagi dah hafal...lepas ni kena bawa kerja2 dari kantor ke set pasti tak bosan dah, orang bawa laptop pun sia2 'cos coverage memang tak de.hahaha!!!

bosan menunggu, ni antara pic yang Fath snap

muka lapar tunggu lunch....make up 3 jam lebih awal...

muka lepas shoot..ni bersama perlakon Rashid Jaafar sebagai Datuk Mandaliar...kami pembelot..haha!!

3 scene Fath dah beres selama 2 hari, tinggal lagi 9 scene lagi...ikut schedule next week mula scene ke-4 for Dayang Bongsu.InsyaAllah...mungkin juga dipercepatkan...anything ikuti perkembangan shoot ni lagi nanti ye...

p/s:nanti Fath akan cuba bergambar dengan kesemua pelakon dan minta copy photo dari Director a.k.a Uncle ok.

No comments: