Monday, September 28, 2009

Derma Darah lagi

28/09/2009(Monday)-Hujan lebat tiba-tiba , jam sudah pun menunjukkan tepat 11.00 a.m, Tidak sedar masa cepat berlalu, bersiap seperti yang telah diniatkan sejak 2 hari lepas. Packing baju kerana bermalam di rumah Kak Ton walaupun tuan rumah tiada di rumah. Masa untuk bersendirian. Terima Kasih Kak Ton kerana mempercayai Fath. Redahkan juga cuaca kali ini, singgah di pejabat 'customer service' di tol sungai Besi, atas tugasan yang diberi oleh Enya. Tugasan akan bersambung dilain hari pula. Hujan masih lebat sehingga la Fath selamat tiba tepat jam 12.55 p.m di Pusat Darah Negara. Alhamdulillah.

Setiba sahaja, baharu Fath teringat buku penderma tinggal entah dimana. Biarlah..yang pasti akan teruskan juga niat Fath ini. Paling ditakuti apabila tekanan darah rendah kerana Fath tidak sarapan pagi tadi apatah lagi lunch. Betul tekaan Fath tekanan rendah, ditambah pula tidur malam tadi kurang lena. Selepas pemeriksaan ke-2 Baharu lah Fath dibenarkan menderma darah.Alhamdulillah. Kali ini datang seorang , sebelum ini berdua. Tidak sangka pula ada staff yang mengambil maklumat peribadi Fath dari borang penderma iaitu no.talifon. Baca sahaja sms tersebut tanpa dibalas. Biasa buat macam itu lah.

Puas hati bila niat terlaksana dengan baik. Selapas menderma , laparnya macam tidak makan langsung. InsyaAllah Fath akan menderma lagi pada hujung disember 2009.3 bulan sekali sahaja dibenarkan menderma.

Selalunya Fath datang menderma , jarang sama sekali lihat penderma lingkungan umur 20-an menderma darah., yang hadir menderma kebanyakkan nya lingkungan umur hujung 20-an , 30-an dan 40-an.Derma lah darah untuk menolong orang yang memerlukan.Terutama yang sihat tanpa sebarang penyakit.sekian.

No comments: