Sunday, September 6, 2009

Adakah Anda Waras from Facebook

Petikan quiz ini Fath ambil dalam facebook. Memang tahap guling tenggiling la hendak jawab. Saja Hendak Kongsi cerita.Anda semua boleh la jawab dalam blog masing-masing ye..

adakah anda waras??

uji tahap kewarasan anda dengan kuiz yg digubah khas bagi setiap peringkat umur...

1.Anda berjalan-jalan pada suatu petang, tibe2 ternampak lopak air.. Ape yg akan anda lakukan?

*Tukar baju mandi dan terus bermain di lopak air dgn rase teruja.
*Tepon polis dan melaporkan kejadian ini sebagai banjir kilat.
*Menyelam dalam lopak air tu dan terus melemaskan diri..
*Amik straw seraya menyedut air itu.

2.Anda terlupa membawa buku ke kelas.. Buku ini sgt penting untuk kelas hari ini.. Alasan yg anda akan berikan kepada guru anda??
Buku saya telah musnah semasa saya menewaskan raksasa bersama2 otromen pagi tdi..

*Mak saya pinjam.
*Buat2 kene sawan babi sambil mulut berbuih2..
*Dah bawak, tapi silap amik buku ABC adek.

3.Anda terlihat orang buta jatuh terpijak kulit pisang. Anda akan.....
Anda akan mengambil kulit pisang itu dan mengkaji tahap kelicinan kulit pisang tersebut tanpa menghiraukan orang buta itu.

*Gelak guling2 pastu sambung gelak dengan gaya beruk tepuk tangan kat atas.
*Pijak dan maki2 orang buta 2 pasal xnampak kulit pisang kat atas jalan.
*Buat muka caring dan ikhlas tanye "sakit ke??" pastu belah gitu jer.

4.Anda lepak bersama2 kawan di kedai makan. Anda pergi ke tandas sebentar, dan semasa anda kembali anda tersilap duduk di meja orang lain. Anda akan...

*Enjet kerusi slow2 ke meja rakan anda tanpa rasa segan dan silu.
*Belakon jadi waiter dan terus amik order diorang.
*Berlakon kene heart attack sambil merangkak perlahan2 ke meja rakan anda.
*Terus lepak macam dah 10 tahun kenal.

5.Layang2 anda tersekat di tiang lampu tepi jalan. Anda akan..

*Amik gergaji besi dan memotong tiang lampu itu.
*Saman TNB pasal letak tiang lampu kat situ.
*Tiup kearah layang2 itu dengan harapan angin dari mulut anda yg harum itu akan melayangkan layang2 itu.
*Bukak baju lalu menyanyi dan menari di bawah tiang lampu itu pasal da xde bende nak main.

6.Anda ternampak kucing mengawan tepi jalan. Anda akan..
Beli popcorn dan air coke, lepak depan kucing 2 dan menonton dengan penuh riang.
Tepon pegaeai pencegah maksiat dan melaporkan kejadian tidak bermoral itu.

*Mengkaji postur dan pergerakan kucing itu dan menjadi orang yang menemui skill "cat style".
*Amik video peristiwa itu dan publishkan dalam blog anda.

7.Sila jawab dengan ikhlas dan tepat... Adakah anda rase anda ini waras???

*Erkk.. Tah la.. Xpasti..
*Cemane nak dapatkan jawapan yg tepat 2???
*Tak.. mane ade orang gile cakap die gile.. So bile aku cakap x maksudnye aku xgile.
*Waras 2 kuih macam karipap ek?

No comments: