Friday, December 12, 2008

Casting Hosting For TEMAN(8tv)-11/12/2008

  • Haha!!ketawa dulu sebelum taip.bukan apa..kelakar bila teringat,Bangun pagi macam biasa walaupun agak terlewat selewat pukul 8.30am menggelabah nak bersiap pergi ke kantor. Nak keluar rumah tepat pukul 9.00am kebiasaan nya.
  • Nasib sempat tapi mata mengantok la..sebab tidur lewat pukul 3am.Sampai showroom macam biasa buat kerja sampai pukul 1pm.
  • Masa tu tetiba dapat mesej dari Kay Maria(make-up artist) ada casting.Mula2 tak excited mana pun sebab tempoh casting tu dari pukul 1pm-3pm je.Bila diberitahu secara detail dekat dengan The Curve ditambah lagi dekat dengan surau berdekatan.Terus rasa nak pergi.Sebab tak payah susah payah cari landmark ke apa lagi..pandu dan sampai je.Surau tu la Fath sembahyang raya aidiladha tempoh hari.Macam biasa bagi tahu Enya & Darling coz diorang tulang belakang Fath dalam bidang ni..
  • Oleh kerana Su pun nak tengok macam mane cara orang di-casting maka gerak dengan dia.Sebelum gerak kami buat research sikit,buka page 8tv dan tengok apa sebenarnya Teman ni..baru la faham.Diawal cadangan pergi dengan Enya sepatutnya oleh kerana jem kami gerak dahulu dan jumpa disana sahaja.Sebelum gerak call bro Azmi ni..nasib dia tak kisah kalau datang pukul 3 pun.

Mutiara Damansara-Gerak dalam pukul 2.15pm sampai di destinasi tepat pukul 2.45pm.Masa tersebut Abang Azmi@ penerbit tengah mamam dengan krew2 lain di restoran berhampiran studio@editing mereka.Macam biasa Fath memang banyak cakap sebelum,semasa dan selepas casting. Ini adalah pertama kali Fath casting untuk Hosting.So..kena lebih syok sendiri depan video camera.Masa perkenalkan diri depan video camera cakap macam biasa sebab pergi casting mana pun memang tu yang kena buat.Than bila diorang suruh Fath terangkan sesuatu mengenai restoran fav Fath mula macam nak mengarut,haha!!nasib baik ingat sebab dah tulis dah dekat post yang lepas pasal restoran ole2 Bali.haha!!!kelakar..Fath buat cara Fath la..entah diterima ke tak kan..tu belakang cerita janji Fath dah datang dan cuba.Apa yang membuat kan Fath ternganga seketika bila penerbit nak tengok pergelangan tangan Fath .Pelik kan.Rupa2 nya sebelum ni ada talents yang banyak kesan calar dekat tangan.emosional-mental tak ok la tu..Lepas tu diorang nak kan gambar2 free hair,direct buka facebook dan copy dalam laptop diorang.15 minit berlalu bagi sesi casting ni baru la kami turun ke restoran tadi dimana krew2 tadi makan untuk minum.Turun je Enya sampai dengan Ana.Lepak sekali.Dalam pukul 3.45pm kami gerak pulang ke showroom semula dengan selamba nya dalam keadaan hujan lebat.

  • Sampai showroom buat selamba..haha...pukul 6.pm gerak naik gym..balik pukul 9pm sampai rumah pukul 10.00pm..mandi dan tidur pukul 11pm.zzzzz
  • SELAMAT ULANG BULAN KE-3...TO US.HAHA!!!

No comments: