Friday, January 7, 2011

Shooting 'Disebalik Nama Jalan TV1' Jalan Munshi Abdullah-episode 2 (part 1)

02/01/2011(Sunday)-Holiday!!!padahal kerja ye.2 in 1.Kerja sambil bercuti, pokoknya...kerja.Mungkin ada yang ingat tak ingat, ataupun baru tahu ni...entry lepas Fath dah post-kan cerita shooting 'disebalik Nama Jalan' Tv1-episode 1( Jalan Raja Chulan). Ini sambungannya, dengan rasminya kerja pertama Fath untuk tahun baru ni.

Ni je la masanya Fath bercuti, bezanya..kerja & semua free. Paling penting ilmu dan pengalaman yang Fath dapat sepanjang shooting sebagai host dokumentari.Kali ni paling menarik, Fath kena turun sendiri naik train! pergh! setelah 2 tahun tak jejak kaki ke KTM.Then sampai stesen Seremban, production crew dah tunggu Fath ,kami gerak sama-sama ke Terminal 1 terus ke Melaka sentral dengan bas.Teruja gila!!4 tahun kot tak naik bas. Maka mula lah catatan Fath di MALACCA-KL-JB-SINGAPORE bagi episode 2.


dinner pertama setiba di Melaka, semua tu Fath balun.selera!


03/01/2011(Monday)-
Director dah cakap...Fath kena hollie2 dulu.1st, menapak di lokasi shoot nanti ,sebagai warm up, mereka shoot sunrise dulu sebagai opening..

Jalan Munshi Abdullah,Melaka

jom tengok wayang!

depan Hatten Square,datang sampai muak.

breakfast pertama,my fav ever!!

layan Hani Tv3 di Youtube

Lunch!!pizza? bosan!

dessert!!strawberry cheesecake+mango!! korang kena bedal perisa ni juga!

finally kami jumpa! siapa?ni la Abang Johari Ibrahim yang lukiskan potret pix Fath yang ditempah khas oleh Deng Dang sempena birthday Fath yang ke-23.lama dah kan?!tahun 2008.





pelancong sesat.haha!

muka rindu gila kat orang KL.

So fresh!!for dinner!

dinner+karaoke


04/01/2011(Tuesday)- Masuk hari ke-3 dah. Masih belum shoot, banyak appointment antara director dengan pihak promosi pelancongan Melaka. Jalan -jalan makan angin laut selat Melaka.

with Munshi Abdullah

yeay!! asam pedas , ulam & sambal belacan!!superb best!

minum petang di McD lagi?! balik KL alah McD la after this.

snooker.Fath tak terror pun, main jolok-jolok je..hahaha!



05/01/2011(Wednesday)- pindah katil.tapi bukan hotel ,guest house Taming Sari di Kampung Morten.Sponsor by pihak menara taming sari. Hari ni start shoot!!


lunch baget diet.hihi

semua rumah kat tepi sungai Melaka meriah dengan lampu sportlight! *nanti I ambil gambar rumah2 comel dekat kampung ni.

shoot tepi laut banyak dugaan, rambut ditiup angin bagai rambut ponti anak remaja.

06/01/2011(Thursday)- 2nd day shoot. tapi reshoot.owh!!!!!!! stress pula.Nama pun kerja.chaiyok!!!

with asst.director

berbintang-bintang mata terjumpa rocky perisa pisang!!wuuuuuuu

dinner daging,ayam,daging,ayam.........

tahuqua

07/01/2011(Friday)-Last day shoot for 1st week 2011. ingatkan balik KL hari sabtu tapi balik petang ni juga. Cuaca mendung & hujan tak mengizinkan untuk outdoor shoot.So kami sambung shoot next week.


i vote for Caltex ,Ayer Keroh!! terbaik! buka lagu gamelan kuat2...hiasan comel..teruja tetiba.

p/s: panjang lagi perjalanan kami & banyak lagi scene untuk Fath. lagi 12 episode! fuhh.dan banyak lagi kena makan.hahaha!!

4 comments:

Admiral Hafiz said...

alhamdulillah
murah rezeki kan?


eh, kat melaka lg ke?
jom la g lepak2


Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

Nuwul Makjah said...

nk komen satu2 mmg tak ar kan? ahaha
gile byk mu makan!! oh ye 12 episod lagi kan? guud luck ye,shoot best2,kitorang tukang tengok je _-_ sweet x? ;)

ainraus said...

alahai. ruginya tak sempat jumpa you in melaka. :(

YaNNie said...

rindu 'ORANG KL?' hihihihihik *_*