Tuesday, November 1, 2011

World Hunger Relief 2011


29/10/2011(Saturday)- STOP HUNGER!! and i'm always hunger.hahaha!! Makan tu dah jadi kewajipan Fath. Tapi kali ni bukan pasal makan tapi untuk bagi orang makan. Senang nak menolong orang yang memerlukan ,hanya mengeluarkan sedikit wang & luangkan sedikit masa di World Hunger Relief 2011 di Putrajaya. Seriously Fath tak la ada banyak duit nak didermakan, tapi RM25 tu memang ada sangat la untuk diderma ikhlas untuk charity event anjuran Yayasan Bistari ni.

ikutkan Fath jalan pakai kebaya je...hoho

Pada asalnya Fath tak tahu menahu pun pasal Charity event ni, Thanks to my fiancee yang ajak Fath turut serta dengan beribu-ribu peserta/penderma yang lain. Hanya berjalan 5KM sahaja. Thanks to KFC & PizzaHut yang menjadi selaku penaja. Rupanya World Hunger Relief merupakan kali ke-2 diadakan di Malaysia sejak tahun lepas.

Emie, Cikot,Fath & Man

Datang daftar dari pukul1pm, pukul 3pm ambil makanan KFC or Pizza Hut or Rasamas untuk di lahapkan. Lepas tu relax sampai pukul 5.45pm mula berjalan beramai-ramai sampai pukul 7pm. Best tau! jalan lenggang lenggok lepas tu berhenti & bergambar. hahaha! antara aktiviti dating berjemaah ni ;D

p/s: Kalau ada aktiviti charity seumpama macam ni, roger Fath ok!

2 comments:

KhaiRin said...

knape x de dgr psl event ni? or sy x amik port?

siti fathiyah said...

kat surat khabar ada. mungkin tak cukup promosi. ;)