Wednesday, May 13, 2009

Best Restaurant 's In Malaysia Tamarind Springs,Tamarind Hill,IL Tempio & Mandi-Mandi

12/05/2009(tuesday)-Hari yang bermakna bagi Fath..hari ulang bulan yang ke-8,haha!!pasti ketawa kerana ia hanya lah ulang bulan tetapi ia amat bermakna bagi Fath dan Deng.tidak pernah lupa untuk mengucap kan ia.Tetapi kali ini agak berlainan dimana kami menyambut buat pertama kali tanda penghargaan untuk diri masing-masing.Ini adalah bagi mengeratkan lagi hubungan.Fath sendiri tidak pernah terfikir terdapatnya restaurant secantik ini.Terima kasih sangat kepada Deng yang buat surprise ini dan memikirkan akan kerayaan ini.Fath yang sememang nya tidak sempat untuk memikirkan akan idea sebegini.sayang 'deng'! Sekian lama Fath tidak bercuti akan kerana terlalu tumpu pada kerja sahaja.Sehingga Deng merajuk..maaf ya sayang.Fath tiba-tiba menjadi seorang 'workaholic',Oleh kerana perihal demikian Fath membuat perbincanagan dengan manager supaya Fath boleh kerja morning shift pada may.12 terus Manager memberi lampu hijau untuk cuti sahaja lebih senang oleh kerana tiada sesiapa yang boleh ganti tempat Fath.Berita baik itu membuat kepala terus lapang dari pelbagai serabut.

Aktiviti kami pada paginya adalah membuat perihal masing-masing terlebih dahulu,Fath menghabiskan masa dirumah pada paginya,dalam masa yang sama Deng pula menghadirkan diri bagi menuntut ilmu,pada Jam 12 tengah hari Fath singgah di depan Uniten di deretan gerai-gerai makan.datang untuk menikmati cendol pulut bersama-sama Enya,Ana dan Abang Lan yang sememangnya sudah berada disitu terlebih dahulu.Birthday Ana la.Happy birthday Ana!!Jam kemudiannya menunjukkan 1.45 p.m terus kami gerak untuk aktiviti masing-masing.Fath terus memandu ke arah Bangsar.Fath parking sahaja di depan rumah Kak Ton tidak perlu bayar.huhu.Bertemu kami disitu.Menaiki keretanya tepat jam 3.10p.m.Terus pula ke Mid Valley.Tengok wayang!!Power Kids tantapan kami.boleh lah..3 star je.Pergi gym pula untuk workout.,terus siap dengan cantiknya kami ke tempat destinasi yang masih menjadi tanda tanya Fath dari awal tidak terjawab sehingga la sampai ke destinasi.Terpaku sambil memuji.

Oleh kerana Fath ingin membuat kelaianan untuk diri sendiri maka Fath memakai little black dress, Fath benci baju hitam.Jikalau kasut,selendang,seluar,handbag hitam tidak mengapa.Tetapi Fath memandankan ia dengan black jacket,long sock of pink dan pink's headband,gothic street chic style!!

Permandangan ketika masuk di kawasan Tamarind Springs.Terbaik!actually..kami tak bawa camera maka camera by handphone yang kami gunakan dan tidak bergambar mana pun yang penting kami seronok sebagai pasangan kekasih.maaf ya..gambar Deng sememang nya tidak boleh diletakkan di mana-mana pun.rahsia.termasuk lah namanya.

ha!!ini lah tempat makan malam kami.confirm ingat sampai bila-bila.Traditional Indochinese Village (Khmer, Laos & Vietnam) adalah pilihan kami.sebenarnya terdapat 3 restaurant lagi iaitu Contemporary Thai & Burmese di Tamarind Hill (new location) ,Contemporary Italian di IL Tempio Restaurant, dan Fine Malay-Thai di Mandi-Mandi restaurant.Untuk mengetahui keterangan lanjut sila lah layari www.tamarindsprings.blogspot.co /www.tamarindrestaurants.com

No comments: