Friday, May 1, 2009

shooting canon tvc-30/04/2009

Ziela,Nushrul,Fath,Faiz

(
final photo untuk babak terakhir dalam iklan canon)

Jo :Nushrul@ Nizam Othman
Zul :Faiz
Lina :Ziela
Ros :Fath


4:30a.m- Bangkit dari tidur yang telah dikejutkan oleh 'si dia'.Rupanya 'si dia' yang belum tidur lagi sebab menonton perlahwanan bola M.UNITED vs ARSENAL.

5.15a.m-Keluar dari rumah(rumah Kak Ton),5 minit gerak la Fath dari Damansara Height.Kurang dari 10 minit sahaja ke Boulevard/ Mid Valley .5.30a.m-Tepat pada waktunya Fath tiba dibawah office DMO production.diikuti ketibaan Ziela (Talent's Deballz) bersama teman lelakinya.5 minit kemudian baharu lah semua kaki tangan produksi turun dari office dan kami terus pergi menikmati sarapan pagi di restoran mamak berhampiran.

6.15a.m-Fath dan salah seorang kaki tangan produksi pergi parking kereta di 'P1-Mid Valley' betul-betul dibawah office DMO.

6.45a.m-Syazlin(dari Deballz Agency) dan Faiz(Talent's Deballz) sudah kelihatan rupanya didalam restoran tadi. Maka mula semua produksi membawa semua peralatan kedalam kenderaan dan kami masih menunggu talent utama iaitu Nushrul yang masih tidak kelihatan.

7.05a.m-Kami mula gerak terus ke destinasi/tempat shooting di Sungai Congkak,Hulu Langat. Fath tumpang kereta Faiz dan Syazlin je.

8.15a.m-Tiba kami dengan selamat didestinasi.Kami diberi peluang untuk menaiki kereta atau jalan kaki ke tapak shooting.5-10 minit masa anggaran diberi ke tapak tersebut.


8.45a.m-1/2 jam kami berjalan..penatnya!!semua model jalan kaki.gila la...kira-kira 10 minit kemudian Nushrul tiba.9.00a.m-mula make-up,tukar pakaian dan bersedia tunggu arahan.

10.30a.m-baru mula untuk shooting.11.15a.m-Enya dan Ana datang seperti yang dijanjikan.thanks sayang!

11.45p.m- Deng dan Fathullah tiba di tapak shooting.seronok nya!!

12.30p.m-lunch time!!hujan lebat tiba-tiba turun.

2.00p.m-sambung shooting.

4.oop.m-tiba untuk Fath beraksi.5.30p.m-tamat untuk talents beraksi.6.00p.m-gerak pulang bersama Deng dan Fathullah.menuju ke Ampang dan Mid Valley,ambil kereta dan dinner.

10.00p.m-tiba dirumah Kak Ton(Damansara Height)..penatnya...mandi dan borak.

11.30p.m-tidur


*masa adalah mengikut anggaran sebab bukannya berkepit dengan jam semata.seronok sangat!


No comments: