Tuesday, September 30, 2008

Kelab Gamelan Emas IKN 2005-2007


Ini adalah kenangan paling berharga Fath semasa menuntut di Nasional Craft Institute 2004-2007,
Walaupun tidak mengetahui sejarah gamelan ini pada mulanya,bukan tu je memang tak penah tengok dan tak pernah terlintas untuk mempelajarinya secara serius.

Fath amat tertarik dengan bunyi gamelan terutamanya pada peralatan 'Bonang'.Lalu Fath tak memikir panjang untuk meyertainya untuk ko-korikulum.Fath bersungguh tau untuk menjadi pemain terbaik dalam kumpulan ni.
Sehingga Fath mendapat markah penuh untuk 2 semester dalam ko-korikulum, bangga tak bangga sangat la kerana tu semua usaha Fath sendiri walaupun ada yang mempertikaikanya pada mulanya. Sehingga la menjadi ketua Kelab Gamelan Emas Ikn pada tahun 2006-2007.Secara tak langsung sebenarnya...sebab Fath ketua dalam kumpulan dan Fath rapat dengan 'staff' HEP.

















Kenangan gamelan banyak mengajar erti persahabatan, ilmu seni muzik, kerjasama, respect. Kami bergurukan guru dari Istana Budaya, En.sulong dan En.Othman. Memang baik dan senang difahami.










1 comment:

Myra_DeLavEga said...

salam . Siti Fathiah ,
I myra , just wanna asking you .
you punye group ni ada sediakan perkhidmatan untuk wat show gamelan tak ? I drpd event company , ,and client I nak nak adakan event dan dihadiri oleh Sultan Selangor .
Harap boleh memberi maklumbalas .
Thank You :)