Thursday, January 5, 2012

New year 2012 di Langkawi



--------------------------------dan dia bukan lah Fahrin Ahmad :p---------------------------


30/12/2011(Friday)- hOLA MOLA UUUUU LALALA.... sayangnye nak ucapkan selamat tinggal 2011, tapi kalau di beri pilihan pun, I still need the new one. hihi..so babai 2011. Nak imbas cerita ceriti terlalu banyak,belum sempat ditanya, Fath memang Champion dapat ke next stage dalam hidup. Tak baget pun, redah je. Percaya lah ikut lah kata hati bukan kata orang,nescaya BAHAGIA.

Sama la untuk sambutan new year for 2012, memang tak baget nak celebrate countdown dekat Langkawi. Ada jemputan di tempat lain tapi macam tak best.OK je ke Langkawi untuk kali ke-3 :)





31/12/2011(Saturday)

12:15 am- bertolak konvoi 3 kereta seramai 10 orang,supper di restoran jenjatas sg.Buloh

- sepanjang perjalanan, tak salah 3 kali berhenti, yang Fath ingat dekat R&R Gurun, yang pasti 8 jam perjalanan



08:00am- Tiba di jeti Kuala Perlis


09:30am- feri kami sampai




12.00pm-hello Langkawi!!!kita jumpa lagi.hoho




02:00pm-lunch .... window shopping





04:oopm-tidur (letih, bangun-tidur-bangun dalam kereta)


08:00pm-ready dah! mula kira 10...9...8...7..6...dinner dulu di sawadee restaurant








11.59pm: 5...4...3..2..1 HAPPY NEW YEAR!!!!!!! 2012!!!!






ada 1 azam kami sama muahaha.




upacara apakah ini?


02:ooam- puas tengok firework lebih dari 10 minit..jalan-jalan sepanjang pantai sambil berborak ehem..ehem..ohok..ohok..batuk pulak.

03:00am-tidurzzzzzzz

01/01/2012(Sunday)

10:00am- Breakfast berdua ..yang lain masih ditelan tilam, dah bangun awal tapi hujan tak berhenti layan bantal je la..*makan-tidur-makan-tidur tu favourite.


12:00pm-lunch makan jeeee.....






03:00pm-yahooo! 1st time pergi tasik dayang bunting , Pulau Singa Besar untuk Eagles feeding dan ke pulau Beras Basah untuk mandi manda...
















mandi tasik wooo..mampu? gulp.



Eagles feeding


Pulau Beras Basah :)

sekali toleh...ni ke kapten bot kami...errr...patut la enjin banyak kali mati..ngeee

dinner terakhir sebelum pulang

02/01/2012(Monday)

10:00am-breakfast lagi di restaurant nasi kandar TOMATO, tak naik cable car kali ni.


01:00pm-di jeti Langkawi..babai Langkawi.. insyaAllah kalau panjang umur,sihat, duit berlebih-lebih, nak ziarah telaga tujuh ke..akan datang lagi*pulau lain pula please.

wajib singgah di restoran nelayan,Kuala Perlis. cucur ketam, sotong masak tepung terbaik!! laksa,cucur udang dan macam ada.

80% photo di-copy dari album Toman sampai sini je..photo jadi cantik....sengaja taip point je. nak cerita lebih meh jumpa.hihi

p/s : thanks to my fiancee ajak fath join kawan-kawan, cikut, emie,farihan, amir,din,rino,adele, emma,ET dan cipoi.so much fun.xoxo

1 comment:

KhaiRin - anies said...

ooo berjimba jimbi di langkawi ye...best nyerrr