Monday, December 5, 2011

cukur jambul






20/11/2011(sunday)- love weekends :) masa bersama dikalangan yang tercinta. Pasti hari minggu korang pun sama, harap ia sentiasa indah pada setiap minggu.amin. Fath senang meluangkan masa bersama sepupu & saudara mara, agenda kali ni lebih kepada ahli baru buat pasangan sepupu tiri Fath, Ayang & hubby die -baby kayla dan juga abang red
ha & isterinya-baby redha.Cukur Jambul pertama buat anak 2 pasangan ni. terserlah kebahagiaan di muka mereka meraikan anak. Nak doa untuk diri sendiri,leh?hihi.amin.



cukur jambul. erm... mengikut kefahaman Fath, mengikut tuntutan islam iaitu aqiqah kambing je. seekor kambing untuk anak perempuan, dan 2 ekor kambing untuk anak lelaki. ini bertujuan untuk dijadikan kenderaan buat anak kita di akhirat nanti , lain pula bagi adat melayu, ada sebahagian dikalangan kita mengikut cara adat melayu dengan pelbagai cara dengan memotong sedikit rambut la, marhaban la, macam-macam....


baby kayla

baby Rauf

kami terkam kudap-kudap ni dulu,hoho


kiri : kak farah(makwe orang), enya (isteri orang), Fath (tunang orang) ;p

p/s: ikut la masing2 nak ikut cara mana, Fath semestinya ikut cara islam tak membazirkan.

No comments: