Monday, September 20, 2010

Raya Aidilfitri 2010 (part 2)


15/09/2010(Wednesday)-syukur (kau yang satu) by One Nation Amcees

Ku bersyukur kepadaMu
Hanya dikau yang Satu
Memberiku cahaya hidupku
Maha esa
Gelap tanpa kasihMu
Perjalananku buntu
Ampuni segala dosa dosaku

Aku terpaku melihat kebesaranMu
Aku bersyukur segala rezeki untukku
Dan juga bila kau dalam fikiranku
Aku tunduk membisu
Terus sujud padaMu
Mari kita renungi segala apa terjadi
Amana hilangnya Cinta?
Mana hilangnya setia?
Aku akan terus cekalkan hati ini
Dari terbit sehingga terbenamnya mentari

Dunia sementara kan dihitung juga
Sebelum terlambat tunaikan kewajipan kita
Tak guna airmata menitik bila tiba masa
Syurga atau neraka itulah jawapannya
Aku lelaki lengkap dengan anggota
Berfikir tiap masa, fikir tentang keluarga
Lindungilah aku dari fitnah dan noda
Kau tempatku meminta
Kau beri ku bahagia

Chorus

Ku hirup secukup udara
Hatiku buka, termenung
Melihat jalan gelap lagi mendung
Kadangkala ku bertanya
Kemana cahaya?
Mana nak ku cari sedikit kudrat dan keramat?
Yang penuh rahmat?
Berjuta juta kali dunia mempermainkanku
Hatu menurut nafsu, nafsu menipu aku
Tapi ku bersyukur pada yang maha esa
Dapatlah pena menari meluah kata kata

Ku meredhai apa telah terjadi
Tunjukkan jalan benar, ampunilah dosaku..

Chorus

Aku tafakur di hadapanmu
Berderai derail airmataku gugur
Tidak tertanggung
Peperangan emosi ini takkan terhenti
Selagi dosa lama masih aku bebani
Moga aku disirami salju kasih illahi
Semoga malamku tak bertemankan mimpi ngeri
Berikanku secebis kekuatan, kebahagiaan
Hati ini moga engkau terangkan

Chorus

Oh Tuhan yang Satu
Ku serahkan diriku
Hanya kepadaMu
Hanya mampu berserah kepadaMu

Ampuni segala dosa dosaku

lagu raya baru 2010 yang paling BEST di anugerahkan kepada One Nation Amcees!!!suka3!!!!.support kawan2.mari lalak sama2 sampai sebulan.orang tua2 kata raya sebulan, bukan ke raya Aidilfitri sehari je,mama didik Fath gitu.*Jom sambut setahun!.

Umat islam kan juara tahan lapar & dahaga serta segala nafsu yang ada selama sebulan.Then Syawal je Fath lahap tak ingat.tetiba buat muka risau.

me & Liya gila dominos.lupakan McD kejap.

Tetap teruskan niat ziarah rumah kawan2. Kami ber-3 sakan SERANG HENDAP RAYA.4 rumah dalam sehari dah buat jadikan perut jadi comel sangat.Sekitar Kajang & seri Kembangan je baru.KL masih belum mulakan lagi.Excited jiwa ni nak ceritakan kemeriahan seharian beraya ber-3 ni, korang layan la semua gambar2 ni, pasti gembira sama.



Gembira dapat buatkan kawan2 dalam duka jadi ceria..I pernah rasa peritnya sedih dihari raya. I angguk setuju hidup ni tak best la kalau tak ada pelbagai rasa.secukup rasa. Beraya di rumah ke-3 sedikit sebanyak dapat membantu semangat yang sadis darling I sorang ni tadi.Thanks Abah & Mak.
yeayyyyy!dapat duit raya!muda lagi kan.SINGLECIOUS!!-3 wanita memang gelaran sama tapi berlainan erti.



Blur nak membebel apa lagi dekat entry kali ni.beraya dirumah ke-4 ni dah cukup untuk tunjuk menunjuk *tak elok la tunjuk.tunjuk juga.boleh menggambarkan kegembiraan kami.Thanks SHU atas semua gambar2 ni!!

p/s:marathon blogging lagi..

1 comment:

krupa123 said...

Great article. Indian bangles comes in wide variety of designs and material. Recently I bought polki bangles from the site www.kaneesha.com. It's worth visiting site they have an extensive range of designs and variety of patterns at such a competitive price.